Lisede açıktan okumak kaç yıla biter?

reavenfn

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, sizlere bahsedeceğim konu açıktan lise okumak. Okulu seven birisi değilim aynı şekilde dersleride fakat derslerimde başarılıyım düzenli çalışan birisi değilim son hafta son gün çalışırım genelde şu an da 9. sınıftayım açıktan okumayı düşünüyorum çünkü 2.5 yıla biterme şansımız varmış ve okul gibi günün 11 12 saatini çalmıyor çok iyi bir sistem. 11 ya da 12. sınıfta zorlanırsam ailemin maddi durumu ortalama dershaneye gidebilirim. Zaten kendim rahatlıkla anlayabiliyorum. Sizlerden öneri bekliyorum deneyim ve tecrübelerinize dayanarak ve 2.5 yıla bitirmek nasıl oluyor? Biraz baktım ve 8 dönemden oluşuyormuş lise 3 1. döneme kadar en iyi notlarla geçersem diğer lise 3 2. dönem ve lise 4'ün 1. ve 2. doneminj vermeden mezun mu oluyorum? 2.5 yıla bitirirsem 17 yaşımda üniversite sınavına girebiliyor muyum?

Açık öğretim kredi usulünden ilerliyor. Kredinizi tamamlarsanız mezun olabilirsiniz, bu da sınavlarda yapacağınız başarıya bağlı.

Mezuniyet kredisi 170 olarak belirlenmiştir. Bir dönemde en fazla 35 kredilik ders seçebilirsin.

35 kredinin hepsinden tam puan alırsam 5 dönem içerisinde bitireviliyorum kalan dönemleri okumadan mezun olabiliyor muyum yani.

Evet öyle oluyor ancak tam puan alabileceğiniz taktirde bu geçerli.

çünkü 2.5 yıla bitirme şansımız varmış
Açık lisede 8. dönem okuma zorunluluğu var. Kısacası erkenden bitiremezsin. Eğer ikinci dönem açığa geçersen 2.dönem sayılırsın, açık lisede dönemine göre zorunlu dersleri alırsın. Kısacası erkenden bitirme olayı şehir efsanesi gibi bir şey. Devlet 18 yaş üstüne ekstra sınav hakkı tanıyor ancak o şekilde bitebilir. Onda da her sınavda 35 kredi almanız gerekiyor. Her bir sınav yılı bir dönem olarak sayılır.

@489526, o da ek sınavlarla falan. Sağlam bir çalışması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı