Lisede dil okuyan birinin kariyer planlaması nasıl olmalı?

kadir_38

Hectopat
Daha fazla  
11. sınıf dil öğrencisiyim şu anda İngilizce'yi iyi seviyede biliyorum, Almanya'yı 9 ve 10. sınıftaki hocamın baskıları yüzünden hiç öğrenemedim denebilir ve ailemin de benden beklentisi yüksek. Özellikle dedem bahar ayında dil kursuna yazdırıp ileride iyi yerlere gelmemi istiyor. Şu anki ülkenin durumumdan dolayı hangi mesleği yapacağım konusunda çok kararsızım. Bu bölümden mezun olup hangi mesleği yapabilirim, hangi dilleri öğrenmem gelecekte bana daha çok yardımcı olur bunları bilmiyorum. Amacım ileride yurt dışında bir meslekte çalışmak, özellikle ABD'de yaşamayı çok istiyorum. Bazı arkadaşlarım şu an Avrupa dillerinin pek tercih edilemediğini doğu dillerinin daha ön planda olduğunu söyledi. Klasik Avrupa dillerini öğrenip gelecekte ortada kalmaktan da çok korkuyorum. Yol gösterecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim. Kısaca dil bölümünden mezun olup hangi alana yönelmeliyim? Hangi alana yönelirsem yurt dışına gitme şansım olur?

İngilizceni C1 yapıp lisen bittiğinde paran varsa YKS sınavına girmeden Macaristan'a üniversite okumaya gidebilirsin. Veyahut YKS sınavına girip 4 yıllık bir bölüm kazanıp Almanya'ya transfer olabilirsin. Yaşın küçükken ve imkanın varken TR'de gelecek düşünmek saçma. Badana boya sertifikası alıp dil aracılığıyla Finlandiya'ya gitsen TR'de gelecek kurmaya çalışmaktan daha rahat olursun. En azından 1 saat duvar boyadın diye cebine 200Euro girer.

Geri
Yukarı