Lisede eşit ağırlık pişman eder mi?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Selamün Aleyküm,

Arkadaşlar, ben 10. sınıf bir Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Merak ettiğim bazı hususlar var. Ben normalde sözelciyim; ancak bildiğiniz gibi artık sözel bölümü çoğu okuldan kaldırılıyor. Bu yüzden eşit ağırlık okuyacağım. Fizik ve kimyadan hiç hazzetmediğim için sayısal bölümü sevmiyorum. Genel olarak matematiğim normalde iyidir. Sözel derslerim ise gayet iyi; ancak artık eskisi gibi kendimi idare edemediğim için dopamin seviyem çok yüksek. Her yıl olduğu gibi yine ara tatilde bir iş yerinde çalışıp ihtiyaçlarımı gidermeyi planlıyorum. O süreçte telefondan olabildiğince uzaklaşmaya çalışacağım. Hayatıma düzen vermeye çalışacağım.

Tarihle aram çok iyidir. Devlet için çalışmayı, siyasetle uğraşmayı çok istiyorum; ancak bazı şartlar ağır basıyor. Bürokratlık ve diplomatlık düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Genel olarak önerileriniz nelerdir?

Aklımdaki sorular:

1. Eşit ağırlık seçersek fena halde pişman olur muyuz?
  2. Eşit ağırlık bölümünde sayısal dersler var mı? (Duyduğuma göre sadece sınavlarına girmiyormuşuz, ancak ders olarak yine çıkıyormuş.)
  3. AYT ile TYT arasındaki temel fark nedir?
  4. TYT’ye girip AYT’ye girmezsek ne tür sonuçlar ortaya çıkar? Sıralamada fark yaratır mı?
  5. TYT’ye girip AYT’ye girmezsek, TYT alanından istediğimiz mesleklerden devam edebilir miyiz?

Öncelikle TYT'de tüm dersler var.
AYT'de yalnızca 11 ve 12 konuları var o yüzden 11.sınıfta alan seçimi yapılır.

EA, AYT'de Türkçe ve Matematik var.

Yani eşit ağırlık fena bir seçenek değil şahsen sözelden daha iyi olduğunu düşünüyorum ama eğer matematik ve fen yapabiliyorsan tabii ki sayısala geçmen daha iyi olur daha iyi rekabet olur daha zor olur ama en azından daha parlak bir geleceğe açılmış olursun.

1- Hangi mesleği seçeceğine bağlı değişir. Gerçi EA da ki bölümler çok sakat artık bu yüzden sevdiğin mesleği oku yani
2-Matematik dersi vardır (TM diye geçiyor okullarda çünkü.)
3- TYT de türkçe yani dil bilgisi öğreniyorsun, AYT de Edebiyat ve dönemlerine. TYT de ilk 12 konu matematik, AYT de fonksiyon, limit türev ve intergral. Tarih kısmı AYT de TYT de aynı.
4-TYT girersen sadece 2 yıllık bölümlere girebiliyorsun yani 4 yıllık bölümlere giremiyorsun bu yüzden AYT ye girmen şart.
5-TYT ye girmezsen sınava sanki hiç girmemiş sayılıyorsun. TYT ne olursa olsun girmen gereken kısım zaten. Dilci de olsan TYT ye giriyorsun öyle düşün.

Ne meslek istediğine bağlı. Ben avukatlık istediğimi sanıyordum sonra vazgeçtim sayısal seçtim. Eşit ağırlıkta da hukuk dışında doğru düzgün okunacak yer yok bence.

Eşit ağırlıkta fen yok.

TYT'de herkes aynı soruları çözme sorumluluğundadır. AYT'de eşit ağırlıkçıysan sadece matematik, edebiyat sos-1 çözersin (sanırım). AYT'de her alan için 80 soru çözme sorumluluğu var. Sayısalcı edebiyat çözerse kendi yani sayısal alanına bir etki olmaz. Sözel ve eşit ağırlığa etkisi olur.

AYT'ye girmezsen 2 yıllık bölümler geliyor diye biliyorum. Çok da önermem özellikle Türkiye'de kötü bir üniversite okuyacağıma hiç okumazdım ben.

Öncelikle TYT'de tüm dersler var.
AYT'de yalnızca 11 ve 12 konuları var o yüzden 11.sınıfta alan seçimi yapılır.

EA, AYT'de Türkçe ve matematik var.

Yani eşit ağırlık fena bir seçenek değil şahsen sözelden daha iyi olduğunu düşünüyorum ama eğer matematik ve fen yapabiliyorsan tabii ki sayısala geçmen daha iyi olur daha iyi rekabet olur daha zor olur ama en azından daha parlak bir geleceğe açılmış olursun.

Dediğim gibifen derslerinden sadece biyoloji ile aram iyi.

Dediğim gibifen derslerinden sadece biyoloji ile aram iyi.
Hocam bakın mesela ben mezun 1'im geçen sınava giremedim bile bir hata yaptım sağda solda oyalandım işte bu yıl mesela ben sayısal'a geçtim benim sayısal derslerim çok kötüdür matematiğinden tutun biyolojisine fakat şu an çalışıyorum ve son TYT denemesinde (3D yayınları) 38 net yapabildim (kasıtlı olarak çok sözel cozmedim 58 soru çözdüm 37'si sayısaldı, çıkan sayısal net 19.50, sıfırdan başladığım için gayet iyi olduğunu düşünüyorum) kadar çıkabilirim henüz 2-3 hafta olmasına rağmen ciddi bir çalışma ile gerçekten kolay bir şey yani yapamayacağınız bir şey değil Bir yıl boyunca dişınizi sıkmanız birazcık özel hayatınızdan ödün vermeniz gerekebilir ama inanın bana buna değecektir, ömrünüz boyunca sürünmek yerine bir yıl sürünün daha iyi.

EA da öyle sayısal gibi hardcore kimya fizik ve biyoloji anlatılmıyor. Temel bilgiler veriliyor ve sorular üzerinden pekiştiriliyor sadece.

O zaman EA da fen dersleri var mı? Sınavlarına giriyor muyuz? Meslek dediğim gibi devlet kurumlarında çalışmak istiyorum okuldaki öğretmenler genel olarak bana avukatlık önerdiler. Şu anda ise bürokrat, diplomatlık ve katip düşünüyorum.

ömrünüz boyunca sürünmek yerine bir yıl sürünün daha iyi.
zaten öyle de işte insan bunu düşünemiyor maalesef.

O zaman EA da fen dersleri var mı? Sınavlarına giriyor muyuz? Meslek dediğim gibi devlet kurumlarında çalışmak istiyorum okuldaki öğretmenler genel olarak bana avukatlık önerdiler. Şu anda ise bürokrat, diplomatlık ve katip düşünüyorum.

zaten öyle de işte insan bunu düşünemiyor maalesef.
Dersler var fakat haftada toplam 3 kere falan görüyorsun baya az yani ve evet sınavları var fakat cevaplarını verebilirler ya da vermeyebilirler. Avukatlık yani hukuk asla önermem bu ülkede avukatların bir ayrıcalığı kalmadı ve boşa 4 sene çile çekmiş olursun. İktisat, İşletme, Ekonomi vb bölümlere bakmayı deneyebilirsin amacın devlette çalışmak olduğu için önerdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı