Lisede İngilizce Öğrenmek

Makaleler
2
Merhaba. Şu an 9. sınıfım. Malum gelecekte iyi bir işe sahip olmak için İngilizce şart. Okulda görüştüğüm öğretmenle ve yabancı dil bilen tanıdıklarımla bu konuyu konuştuğumda bana daha yolun başında olduğumu ve azimle çalışınca başarılamayacak hiçbir şey olmadığını söylüyorlar. Bende onlara katılıyorum. Sizden isteğim daha yolun başında isem ilerde iyi bir İngilizce'ye sahip olmak için ne yapabilirim? Maalesef okuldaki İngilizce dersi hep kaynıyor veya hoca sınıfta boş muhabbet yapıyor. Kursa gidecek imkanım var fakat yüzlerce belki binlerce lirayı kursa vermektense internette her şey bulunuyorken bundan nasıl yararlanabilirim? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Şu an 9. sınıfım. Malum gelecekte iyi bir işe sahip olmak için İngilizce şart. Okulda görüştüğüm öğretmenle ve yabancı dil bilen tanıdıklarımla bu konuyu konuştuğumda bana daha yolun başında olduğumu ve azimle çalışınca başarılamayacak hiçbir şey olmadığını söylüyorlar. Bende onlara katılıyorum. Sizden isteğim daha yolun başında isem ilerde iyi bir İngilizce'ye sahip olmak için ne yapabilirim? Maalesef okuldaki İngilizce dersi hep kaynıyor veya hoca sınıfta boş muhabbet yapıyor. Kursa gidecek imkanım var fakat yüzlerce belki binlerce lirayı kursa vermektense internette her şey bulunuyorken bundan nasıl yararlanabilirim? Teşekkürler şimdiden.

Lisede ki ingilizce eğitimimle şuan yüzde yüz ingilizce mekatronik mühendisliği okuyorum. Üniversitede hazırlık eğitimi aldım ancak hiçbir şey katmadı bana. Ne yaparsan lisede yaparsın benim deneyimim bu yönde oldu. Eğitim al kursa git elinden gelen herşeyi yap

Film/dizileri İngilizce dublaj ve İngilizce altyazılı izlemek, sesli sohbet bulunan oyunlarda elinden geldiğince İngilizce konuşmaya ve anlamaya çalışmak olabilir. Bir dil öğrenmek kelimeleri öğrenmekten ibaret diyebiliriz. Sen gramer bilmesen de kelimeleri bilsen duyduğun cümleden az çok anlam çıkartırsın. Elinden geldiğince çok kelime öğrenmeye çalış. Kelime ezberlemeye değil, öğrenmeye diyorum bak. Ezberlenen her bilgi unutulmaya mahkumdur!

Bundan 3 sene öncesine kadar İngilizcede iyi sayamazdım kendimi ama ne zaman kendime internet üzerinden yabancı arkadaşlar edindim, o zaman İngilizcemde ciddi anlamda ilerleme oldu. Gerek yabancı Discord sunucuları gerekse oyunların yabancı sunucuları olsun buralarda takılmaya başla. Aktif anlamda İngilizce kullanmaya zorunlu hissettiğin zaman bir şeyler kalıyor aklında. Yani en azından benim için bu geçerli.

diğer arkadaşlara ek olarak şunu söyleyebilirim. okulunda erasmus projesi var ise mutlaka katıl. erasmus kısace başka bir ülkeye gidip orada belli bir süre geçiriyorsun. tabi gitmek için biraz ingilizce bilgin olması gerekiyor gerçi sen daha 9. sınıfsın lise sonuna kadar hem ingilizcen gelişir hem de bir çok kez gidebilirsin.

Temel seviye gramer bilgin olmadan ne oyunlardan, ne dizilerden öğrenebilirsin İngilizce. Önce düzgün bir sözlük ve gramer kitabı al. 2-3 ay çalış. Türkçe ile olayını kes. Ben o çağlarda İngilizce öğrenmeye çalışırken telefonumu, bilgisayarımı İngilizce yapmıştım. Türk dizi - filmleri, müzikleri kestim. Yaptığım her şey İngilizce üzerineydi.

Sadece oyun, diziden bile İngilizce öğrenebilirsin dediklerimi yaparak. Hem eğlenirsin, hem öğrenirsin. Bir taşta bilmem kaç kuş. Kendin için çileye dönüştürme, eğlenceye dönüştür.

Okulda verdikleri eğitim cidden boş, zaten LGS denen lanet olası sınavdan zeki biri olmama rağmen düşük alınca şuan gittiğim okul (meslek lisesi ama değiştirmeyi düşünüyorum) benim için çok kolay geliyor. Günlerimin boş geçmesindense bu dediklerinizi uygulayacağım. 🙂

Dil sınıfından arkadaş edin onlarla konuş. Kelime ezberinden çok günlük hayatta kullanılan kalıpları ezberlersen konuşmana daha çok katkısı olur. Yurtdışına vs çıkma imkanın olursa hiç çekinme konuş herkesle. Bir turist görürsen yardıma ihtiyacınız var mı diye sorabilirsin ordan muhabbet açılır

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı