Lisede nakil alırken OBP ne kadar esas alınır?

SiyahiBeyfendi

Hectopat
Evime yürüme mesafesinde olan bir okul var bkz(şehit Serdar albayrak Anadolu lisesi) bu okulda şu an sadece 9. sınıflar var bu sene açıldı.
Benim ortaokul OBP puanım 81 okulun aldığı puan 88-90
Bu sene çok çalışıp 10. sınıfta 9. sınıf puanımla oraya nakil aldırmak istiyorum.

(Şu an meslek lisesine gidiyorum)

Benim için çok önemli olan etkenler ise.
Meslek lisesi.
+Telefon serbest.
+Bilişim bölümündeyim.
+Staj var ve torpilimde var.
-Torpilim olan yer yazılım şirketi ve yazılım gram bilmiyorum(hayalim yazılımcı değil grafik tasarımcısı olmak)
-Normalden daha fazla ders saati var(bana ağır geldi)
-Otobüsle gidiyorum ve otobüsten indikten sonra diğer okula yüreyeceğim mesafenin 2-3 katı kadar yürümem gerekiyor.
-Yakın arkadaş edinemedim.
-Sınıfım çok kalabalık.
-Ben ve sıra arkadaşım sınıf o kadar sırayla taşıyor ki akıllı tahtayı göremiyoruz.
-Okuldaki bütün öğretmenler çok umursamaz.
-Bölüm hocamız maalesef bilgisayar konusunda biraz bilgisiz yazılım bilmediğine eminim.

Evime yürüme mesafesinde olan lise.
+En yakın arkadaşlarımdan biri orada (onunla 3 değil 6 sene geçirim)
+Çoğu kişiyi tanıyorum.
+Sadece 9. sınıflar var( seneye 10 olacak ama yine en büyük sınıflarda olacağım)
+Evime yürüme mesafesinde.
-Meslek lisesi değil.

İlk önce 10. sınıf nakil için ortaokul OBP esas alınıp alınmadığını cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
Nakil sizce alınır mı? Bence kesinlikle aldırmalıyım.

Anadolu lisesine geçeceksiniz de mezun olunca napacaksınız?
12. sınıfa geçtiğim gibi evsiz kalmayacağım için sorun yok Blender zaten öğreniyorum ve modeller yapmaya çalışıyorum. Ve sanırsam bilişim hocası hakkında yazdığım kısmı okumamışsınız.

Ek olarak öğrendiğime göre stajyerlerin yazılım işleriyle uğraştığı yokmuş ben oraya girsem bile stajyer olarak gireceğim meslek edinmeyeceğim orada.

12. sınıfa geçtiğim gibi evsiz kalmayacağım için sorun yok Blender zaten öğreniyorum ve modeller yapmaya çalışıyorum. Ve sanırsam bilişim hocası hakkında yazdığım kısmı okumamışsınız.

Ek olarak öğrendiğime göre stajyerlerin yazılım işleriyle uğraştığı yokmuş ben oraya girsem bile stajyer olarak gireceğim meslek edinmeyeceğim orada.
Hocam ortaokulda bile 81 OBP ile geçen birisi lisede ne kadar barınabilir bilemiyorum. Ortada 95 le geçenlerin hep 60 larda süründüğünü çok gördüm.

Hocam ortaokulda bile 81 OBP ile geçen birisi lisede ne kadar barınabilir bilemiyorum. Ortada 95 le geçenlerin hep 60'larda süründüğünü çok gördüm.
Teşekkür ederim hata biraz bende konuyu eksik açmışım 81'in ortaokulda düşük olduğunun farkındayım.

Ama derslere çalışmıyorum. Derslere çalışsam bile yapamıyacağımı düşündüğüm tek ders matematik onun dışında diğer derslerim orta-yüksek seviyesinde.

Benden 1 yaş büyük bir abim var onun bana göre dersleri gayet başarılı ondanda boş zamanlarında yardım isterim.

Bunu da şimdi öğrendim o okul 1. dönemde mart ayına kadar her ay 3 kontenjan açıyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı