Lisede saç uzatma yasağı mevcut mu?

Selam,

Liselerde saç uzatmak yasak mıdır? Okullardan okula değişen bir bilgi istemiyorum. Kanunda yazan bir bilgiyle hareket etmek istiyorum, arkadaşlar. Saç uzatma hakkında yasak mevcut mudur?

Söylemesi güç fakat yasak değil. Bir kanuna dayanarak söylemiyorum. Şuana kadarki tüm okuduğum süreç boyunca ki bu tamı tamına 12 yıl ediyor. Herhangi bir hocama sorduğumda yasak değil diyorlardı. Fakat kanunla olsa bile hocanızla aranızı bozmaya veya böyle bir konu için tartışmaya değmez. Kinlenip düşük sözlü verirse o zaman sıkıntı olabilir. Maalesef şikayet etseniz dahi kanıtınız olmuyor. Aslında bu birazda biz ilkokuldayken su içmek yasak dedikleri olaya benziyor. Kanunsuz fakat yaptığınızda ceza yiyorsunuz.

Elinizde daha güncel Resmi Gazete'de yayınlanmış Milli Eğitim Bağanlığına bağlı okullardaki kılık kıyafet yönetmeliği bağlantısı varsa paylaşın lütfen.
İlk buraya bakmamıştım ama baktığım yerde de buradaki gibi sadece birkaç madde değiştirilmiş. Geçmişten girdiğim siteyi bulup sayıyı öğrendikten sonra kendim PDF'yi indirip inceledim. Sayfa 13'te kısaca maddelerin değiştiği yazıyor. Yine saç/sakal ile ilgili bir değişiklik yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı