Lisede saç uzatma yasağı mevcut mu?

Yönetmelikte erkekler için uzun saç/sakal yasak diye biliyorum.

Kızlarda ise basit küpe ve at kuyruğu gibi basit modeller dışında yasak.

Okumuştum bunları.
Sadece sakal yasak.

Bizim egoist müdür de karışıyor idi MEB ihbar hattını aradıktan 2-3 gün sonra sesi kesildi; eğer karışırsa forumda konu aç her türlü yardımcı olmaya çalışırım, etiketlemeyi unutma.
Yok hocam demek istediğim saç için bu kadar ısrar etmezler, ederlerse aileniz konuşur. Dava açarım ihraç ettiririm gibi durumlar olmaz. Kimse saçınız için bu riski almaz.
Alıyorlar.

Sadece sakal yasak.

Bizim egoist müdür de karışıyor idi MEB ihbar hattını aradıktan 2-3 gün sonra sesi kesildi; eğer karışırsa forumda konu aç her türlü yardımcı olmaya çalışırım, etiketlemeyi unutma.

Alıyorlar.
Öncelikle teşekkür ederim. Müdürümüz zaten çok takıntılı değil ama olsun gene de bir bilene sorayım demiştim.

Bizde sakal azcık uzasın jiletle kovalıyordu hasta herif. Yasa falan tanımazlar bunlar.
Aynen hocam sormayın, müdür kıl herifti tam bizim. Lisemizin ilk yılından sonra müdür yardımcısı oldu ama hala takıntıları tıkır tıkır işliyor. Kasımda sınavları olmaya gidiyorduk ulan 2 saat olup gideceğiz arkadaşın sakalına taktı yarın ki sınavda böyle gelme diyordu.

Kız arkadaşım saçlarını boyadığı için okulda yapılmaması söylenmiş, neymiş müdürün dediğine göre "kişilerin ilgisini çekecek derste dikkat dağıtabilecek değişiklilikler yasak" yönetimden yönetime değişir diye düşünüyorum.

Zorla kestir derse, çıkar kanunu göster de! Yasak değil bana da bir şey demediler zamanın da fakat bağlı tutup düzenli bakım yaparsan daha iyi olur.

Bağlayacak seviyeye geldiğinde muhtemelen üniversitede olur.

Biz asker gibi okula gidiyorduk. Saçlar kısa, üniforma, üstten düğme dahi açtırmazlardı. Bu saç sakal kıyafet kısıtlamaları yüzünden liseden çıkan ucubeye dönüyordu.

Bu eski ama yenisinde de yokmuş saçla ilgili bir şey.
Elinizde daha güncel Resmi Gazete'de yayınlanmış Milli Eğitim Bağanlığına bağlı okullardaki kılıf kıyafet yönetmeliği bağlantısı varsa paylaşın lütfen.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı