Lisede saç uzatmak yasak mı?

Makaleler
6
Daha fazla  
Saçım biraz uzun, bugün okula hem EBA'da bulunan problemi halletmeye hem de kitapları almaya gittik(bizim okulda dağıtılmıyormuş), kitapları vermediler ancak müdür eğer uzun saç ile gelmemem gerektiğini söyledi, müdahale edeceğim gibi bir şey dedi tam anlamadım ama saçıma kızdı. Sizce bu durum sıkıntı yaratır mı?
Sakalımı okul zamanı keserim, hocalarım beni sever ders dinlerim, onun dışında forma giyerim, okulda küfür gibi şeyler minimum olur şimdiye kadar disipline gitmedim, sadece bir defa sözleşme imzaladım ama galiba o da kayıtlara geçmedi.
Saçım bu fotodan biraz daha uzun.

Dosya Ekleri

• 98145208_1158596837843969_3204264336910450688_o.jpg
    98145208_1158596837843969_3204264336910450688_o.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 198
Son düzenleyen: Moderatör:
Müdüre göre değişir. Benim saçım resimdekinin 2.5 katı falan uzunlukta ama düzenli durduğu sürece bir şey demiyorlar. Ama müdür sana öyle gelmemen gerektiğini söylediyse kestirmelisin.

Hoş, yanlış hatırlamıyorsam yönetmelikte saç uzunluğuyla ilgili bu kadar kısıtlayıcı bir madde yoktu ama müdürden müdüre değişiyor durum.

Saçım biraz uzun, bugün okula hem EBA'da bulunan problemi halletmeye hem de kitapları almaya gittik(bizim okulda dağıtılmıyormuş), kitapları vermediler ancak müdür eğer uzun saç ile gelmemem gerektiğini söyledi, müdahale edeceğim gibi bir şey dedi tam anlamadım ama saçıma kızdı. Sizce bu durum sıkıntı yaratır mı?
Sakalımı okul zamanı keserim, hocalarım beni sever ders dinlerim, onun dışında forma giyerim, okulda küfür gibi şeyler minimum olur şimdiye kadar disipline gitmedim, sadece bir defa sözleşme imzaladım ama galiba o da kayıtlara geçmedi.
Saçım bu fotodan biraz daha uzun.

Zaten bütün okullarda saç uzun kurallı üzünden bizi okulla almıyorlar okulla geç kallıyoruz kil payı derse yetişiyoruz ama hocalar bizi derse almıyorlar diyorlar ki.
Saçı kes diyorlar hocalar :)
ne yapalım kural kuraldır. :)

Bizim lisede kapıdan almıyordu saçı uzun olanı yerine, müdürüne göre değişir. Başka liseden arkadaş afro saç ile gidiyordu. Uğraşmaya değmez sıkıntı olursa kes gitsin.

Benim bildiğim sakal yasak. En azıdan benim okulumda sakal yasaktı. Gizlice içeriye giren olur ise sınıfını bulup yok yazıyorlardı.

Burada milli eğitimin okul kuralları yazıyor. Orada bazı konularda kız erkek diye ayırırken kıyafet kuralları bölümünde saç konusunda öğrenciler arkadan bağlamalıdır demişler. Yani yasak değil. Ama yine de çok zorlama okul müdürüyle ters düşme. Üniversiteye geçince istediğin saçı yaparsın. Bende lisedeyim devlet de kızıyordu müdür özele geçtim bu yıl bakalım ne olacak. 😅

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı