Lisede sınıfta kalma nasıl oluyor?

vakanda foreva

Hectopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
313
9.sınıfım ve lisede sınıfta kalma olayını merak ediyorum. Bir yıl sonu ortalaması 50'nin altında olunca bir de 3 tane dersden zayıf olunca yazıyor ama mesela matematik biyoloji kimyadan 50'nin altında alıncamı sınıfta kalınıyor yoksa o 3 tane notun ortalaması mı 50'nin altında kalınca oluyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Vavien. "en fazla 3 tane dersten kaldıysan o derslerden sorumlu olarak geçiyorsun" demişsin işte. Ayrıca alt dönemlerle birlikte 6'yı geçti ve kalmadım.
Çok haber izlemişsiniz herhalde. Cümlelerin ortasından alıp kafanıza göre yorumluyorsunuz. Bu durumda demişim. Yani önce bahsedilen durumu, sonra o cümleyi okumalısınız.
Ortalama 50'nin altındayken geçerli o durum. Ortalamanız 50'nin altında mıydı? Hayır? O zaman neyin lafını ediyorsunuz?
 
Ortalama 50 altı, 3 dersin ortalaması 50 altı = sınıfta kaldın.
Ortalama 50 altı 3'den az dersin ortalaması 50 altı (bu derslerden biri Edebiyat değil) = geçtin

Lise boyunca toplam 6 kere bir dersten kalma şansı var. Ben böyle anladım.
 
Artı -2 Eksi
Bak şimdi sana yeterince ayrıltılı yazıyorum. Seninle beraber buna aykırı bir şey yazan olursa hahaha atıyoruz.

Baraj ders diye bir şey var. Türk dili ve edebiyatı isimli ders oluyor kendisi. Meslek lisesine gidiyorsan meslek derslerinden de olabiliyor, araştır bul. İşte o baraj dersten 50'nin altında alırsan sorumlu oluyorsun.
Ortalaman 50 veya üzeri ise tek derdin baraj ders, diğerlerinin istersen hepsinden kal. Baraj dersi geçtiysen ortalama ile geçersin, geçemediysen sadece baraj dersten sorumlu olarak geçersin.

Bir şekilde ortalamanın 50'nin altında olmasını becerdin diyelim. Bu durumda en fazla 3 tane dersten kaldıysan o derslerden sorumlu olarak geçiyorsun. Ve alt dönemlerle beraber 6'yı geçerse kalıyorsun. Yani her sene 3 tane bırakayım son yıl topluca veririm yok.

Daha kötü durumdaysan kalıyorsun.

Yıl içinde tekli şekilde sınavlardan aldığın notun değeri önemsiz. Yani ilk sınavın 0 olsun, kalan notların kaç olursa olsun o dersin ortalaması 50 veya üzeri ise geçmiş olursun.
Buna ek olarak bir dersten başarılı sayılmak için ilk dönem ortalaması ne olursa olsun ikinci dönem ortalaması 70 veya üzeri olsa yetiyor.
Kanka alt dönemler ile birlikte 6'dan fazla zayıfım var diyelim ama ortalamam 50'nin üzerinde. O zaman sınıfta kalmıyorum di mi ortalama ile geçiyorum.
 
Alt dönemlerdeki zayıflarını topla diye bir şey söylemiş miyim ben? Söylememişim. O zaman alt dönemlerdeki zayıfların önemsiz. Ortalaman 50 üzerinde ise geçerli durumu açıkça belirtmişim.
alt dönemlerle beraber 6'yı geçerse yazmışsın naptın zayıfları birbirinden çıkarınca mı 6'yı geçecek yoksa toplayınca mı 6'yı geçiyor? Ya da bölerek mi buldun. Alt dönemlerdeki zayıflarını toplayarak kaç zayıfın olduğunu buluyorsun yanlış mı biliyorum ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı