Liseye yeni başlayacak birine tavsiyeler

Plagerty

Hectopat
Selam herkese, iyi sosyaller. Liseye yeni geçtim ve en ufak bir fikir sahibi değilim, lise hakkında tecrübelerinizi anlatır mısınız? Hangi ders zorlar, arkadaş ortamı, vb.

Not: Gittiğim lise düz ortalamayla gidilen Anadolu lisesi.

Kimseyle doğrudan samimi olma ve her şeyini anlatma. Derslere de günü gününe çalışırsan halledebilirsin.

Selam herkese, iyi sosyaller. Liseye yeni geçtim ve en ufak bir fikir sahibi değilim, lise hakkında tecrübelerinizi anlatır mısınız? Hangi ders zorlar, arkadaş ortamı, vb.

Tavsiyem okul değiştir. Artık anadolu liseleri berbat. Seni sadece üniversite sınavına hazırlıyorlar. Sen 4 yıllık üniversite tutturamazsan zaten boşa 4 yılını harcamışsın demek oluyor. Ama meslek lisesine gittiğin zaman hem üniversiteye gidebiliyorsun hem de elinde diploma ve meslek oluyor.

9.sinifsin cok zorlamana gerek yok okul sinavlari disinda kendini gelistirmeye yonelebilirsin ya da dumduz oyun oyna.

Kimseyle doğrudan samimi olma ve her şeyini anlatma. Derslere de günü gününe çalışırsan halledebilirsin.
Bunu yaşadım geçen sene. Şuan 10. sınıfa geçtim.
Bir arkadaşımla küçük bir suç işledik ama o gidip bana iftira atmıştı sanki kendisi yapmamış gibi bütün suçu üstüme yıktı.
Cidden insanlara sırlarınızı anlatmayın çoğu sahte arkadaş oluyor.

Selam herkese, iyi Sosyaller. Liseye yeni geçtim ve en ufak bir fikir sahibi değilim, lise hakkında tecrübelerinizi anlatır mısınız? Hangi ders zorlar, arkadaş ortamı, vb.

Derslerine iyi çalış. Yeni üniversite kazandım ve ben Pandemiden dolayı 9 ve 10. sınıfım gitti yani anlayacağın TYT yoktu bende. 11 ve 12 de AYT'ye iyi çalıştım ve bu sayede üniversite kazanabildim. Bence en önemli sene 10. sınıf, 11 de sayısal dersler 10. sınıfın biraz devamı gibidir.

Ortaokula benzemez daha disiplinlidir. Öyle AŞK101 gibi diziler izleyip hocalara tavır yapacak hallere sakın girme. Direkt disipline gidersin affı olmaz.

Kötü alışkanlıklara başlama (sigara, u**şturucu gibi), arkadaşlarından kullanan illa olacaktır.

Dersleri boşlama özellikle 11e geçtiğinde,diğer hataları aşırı büyük olmadıkça kendin yapıp öğrenmen daha iyi .

@569992 bunun okulla bir alakası yok. Hayat genel olarak acımasız ve dostlar da ilişkiler de geçicidir. Kimse baki değil şu dünyada. Dostunuzu ona göre seçin ve ona göre de davranın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı