Liseye yeni geçenler için tavsiyeler

Mutlaka sosyal aktivitelere katıl ve her şeyi kafana takma. Sınavlara günü gününe çalış yoksa son gün çok sıkıntı oluyor.

Katılabildiğiniz sosyal aktivitelere katılın, derslere katılın, öğretmenlerinize yalakalık yapmayın, öğretmenlerinizle iyi geçinin, arkadaşlarınızla kötü olmayın. Ayrıca düzenli olarak ders tekrarı yapın, ödevlerinizi ihmal etmeyin. Lisede kötü alışkanlıklara başlama oranı en fazladır, siz siz olun sakın bulaşmayın. Keko tiplilerden uzak durun.

@Jira hocam sizin de önerilerinizi alalım.

Sana tavsiyem her şeyi boş ver ve dersine çalış. Lisede saçma sapan arkadaşlıklar, aşk zırvaları ve takıntılar ile uğraştığım için istediğim en iyi üniversiteye gidemedim. 4 sene gözüktüğüne bakma gözünü açıp kapatıyorsun ve bitiyor. Lisede çok serseri olur, bilgisayar oyunu oynayan pasif veletlerden uzak dur. Hocalarla her zaman içli ve dışlı ol. Unutma lisede aranan kan olmak istiyorsan başarılı olacaksın. Serseriye sadece fahişeler bakar, zeki insanın etrafında her zaman zekiler olur. Eğer zeki olursan arkadaşın çok olur ve güzel bir lise geçirirsin. Her zaman ön taraflarda otur. Sigara ve diğer zırvalardan ve kullananlardan uzak dur çünkü ben hala bırakamadım. Okul çevresinde pasaj vb. sigara içtikleri tost yedikleri yerler varsa oralara girme.

Lisede ders çalışacaksın çünkü bütün hayatın liseye bağlı, bütün hayatın üniversite sınavına bağlı yani sınava kadar oluşturacağın altyapıya bağlı. Hele hele Türkiye gibi işsizlik rekoru olan bir ülkede işsiz kalmak istemiyorsan ders çalışacaksın. Mühendis açlıktan kırılıyor bu ülkede, sağlık sektöründe olmak için çalış. Unutma ortaokulda derslerin 0 olsa bile lisede her şeyi sıfırdan kurma şansın var. Sosyal aktivitelere katıl falan diyenler olmuş ama soruyorum Türk liselerinde nasıl bir sosyal aktivite oluyor? sınıfça pikniğe gitme falan diyorsanız olabilir. Ve sana en önemli tavsiyeyi veriyorum, sabah bir olay oldu ergenlikte olduğun için başını yastığa koyduğunda takacaksın. Sana diyorum asla takma, unutma her şey unutuluyor hele hele liseden ne arkadaşın kalacak nede bir anın. Sadece resimler kalacak tabi 8-10 yıl geçtikten sonra diyorum. Bütün liselilere söylüyorum, lisede çalışacaksınız üniversitede değil. Bunu iyi kavrayın ileride pişman olursunuz. İşsiz 5 parasız mal gibi ortada kalırsınız, ne itibarınız olur nede çevreniz. Hayat enerjiniz düşer ve stresli yaşarsınız. Bunları lisede 3 sene popüler ortam çocuğu, son senesini sırasında tek başına oturan kimseyle muhatap olmayan ve trene yetişmeye çalışan mühendis bir ağabeyiniz söylüyor. Treni kaçırmayın, o tren kaçtıktan sonra bir daha geri gelmiyor.

sana ve lıseye yenı gecenlere bır onerı, verılen tavsıyelerı yarın unutacaksınız bosverın tavsıyelerı ne kadar dıkkat etsenızde lısede acıyıda mutluluguda kendınız yasayacaksınız su akacak yatagını bulacak akısına bırakın hatada yapın cunku lıse sızın hayatınızın deneme tahtası ve tecrube edınecegınız muhtesem 4 yılınız olacak,salın gitsin!

ama salmayın dıyecegım tek bısey var sımdı aklıma geldı sakın ama sakın sıgaraya baslamayın bak aklında ne varsa unut onları sakın baslamayın sıgaraya!!

Son düzenleme:
sana ve lıseye yenı gecenlere bır onerı, verılen tavsıyelerı yarın unutacaksınız bosverın tavsıyelerı ne kadar dıkkat etsenızde lısede acıyıda mutluluguda kendınız yasayacaksınız su akacak yatagını bulacak akısına bırakın hatada yapın cunku lıse sızın hayatınızın deneme tahtası ve tecrube edınecegınız muhtesem 4 yılınız olacak,salın gitsin!
Çok yanlış tavsiyeler verip zehirlenmiş neslin aklını bulandırma arkadaşım. Lise asker ocağı değildir, bir geçiş seviyesidir. Kontrolü elinde tutan bütün ailelerin çocukları doktor, hukukçu ve iyi mesleklerde olurken, senin tabirinle salan gençlerin hepsi Medipol ve Beykent Üniversitesinde ücretli tıbbi sekreterlik kazanmaya çalışıyor ve ailesinin yüzüne bakamıyor. Geleceği karanlık ve boşluktan ibaret oluyor. Hayat sorumlulukların ve karnını kendin doyurmak zorunda olduğun zaman başlar. Ay sonu gelen faturalar ve kredi borcunu ödediğin zaman başlar. Asgari ücretle köpek gibi çalışıp ot gibi yaşamasın bu çocuklar. Senin hayat tecrüben yok, yaşın ufak değil ama yetersiz. Senden ricam hiçbir çocuğa tavsiye verme. 👍Hayırlı geceler.!

Tuvalete girdiğinde kapıda hocaya bakar mısın derlerse sakın kabul etme. Sigara nöbeti tutturuyorlar ve hoca geldimi sorumlusu sen oluyorsun. Hem para cezası hem büyüklerinden laf.

Çok yanlış tavsiyeler verip zehirlenmiş neslin aklını bulandırma arkadaşım. Lise asker ocağı değildir, bir geçiş seviyesidir. Kontrolü elinde tutan bütün ailelerin çocukları doktor, hukukçu ve iyi mesleklerde olurken, senin tabirinle salan gençlerin hepsi Medipol ve Beykent Üniversitesinde ücretli tıbbi sekreterlik kazanmaya çalışıyor ve ailesinin yüzüne bakamıyor. Geleceği karanlık ve boşluktan ibaret oluyor. Hayat sorumlulukların ve karnını kendin doyurmak zorunda olduğun zaman başlar. Ay sonu gelen faturalar ve kredi borcunu ödediğin zaman başlar. Asgari ücretle köpek gibi çalışıp ot gibi yaşamasın bu çocuklar. Senin hayat tecrüben yok, yaşın ufak değil ama yetersiz. Senden ricam hiçbir çocuğa tavsiye verme. [emoji106]Hayırlı geceler.!

hayat okumaktan faturalardan ıbaret degıl ve para kazanmakta okul okumaktan ıbaret degıl senın verdıgın onerıler paradan ıbaret, tabıkıde derslerıne calısmalılar bunu bılmeyen oldugunu zannetmıyorum,senın de tek tecruben para ıle alakalı olabılır benım daha farklı tecrubelerım oldugu ıcın boyle bı onerı sundum begenıp begenmemek sana kalmıs sanada hayırlı geceler

hayat okumaktan faturalardan ıbaret degıl ve para kazanmakta okul okumaktan ıbaret degıl senın verdıgın onerıler paradan ıbaret, tabıkıde derslerıne calısmalılar bunu bılmeyen oldugunu zannetmıyorum,senın de tek tecruben para ıle alakalı olabılır benım daha farklı tecrubelerım oldugu ıcın boyle bı onerı sundum begenıp begenmemek sana kalmıs sanada hayırlı geceler
Şuan aile parası yiyorsun, bir kaç sene sonra dediklerimi anlayacaksın. Unutulacak ve nadir anıların hatırlanacağı üstüne yaşayacakları koca bir hayatın olduğu geçiş döneminde çalışmaları gerekiyor başka bir şey ile ilgilenmemeleri gerekiyor. Bu dediğimi hiçbiri yapmayacak ama ben yine söyleyeyim dedim. Senin dediğin gibi salın akışına bırakın diyenlerin sonu batakhane oldu kardeş bunu bilesin. Herkes senin gibi aile parası yiyemeyecek, bunları da hesap edeceksin. Lisede 2 seneyi çöpe atarsan altyapın ve bütün sistemin bozulur ve üniversite sınavında hiçbir bok yiyemezsin. Şimdi bile atanmak imkansız olmuş yıllar sonra bu çocuklar ne yapacak? benim verdiğim tavsiyeler hayat üzerinedir. Ve hatalar üzerinde yazı yazdım okursan sadece bu değil. Senin dediklerimi şuan anlaman normal ve mümkün değil, senin gibi sal yaparlarsa ne aşk ne para ikisini de bulamazlar. Burası Türkiye, hayallerle yaşayanı gerçeklerle s... ona göre. Hadi selametle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı