- Makaleler
- 7
Daha fazla
Kimse kendi ülkesinde yabancı birisini istemez. Seni kimse elinde gül ile beklemeyecek gurbette. Tabii ki orada işini gücünü oturtunca güzel, huzurlu, insan gibi bir hayata sahip olursun ama ilk başlarda çok kazık atmak isteyen olacak. Kalifiye değilsen kimse seni işe almayacak, zaten burada imrenilen çoğu işin uzmanları orada ve senin bu uzmanlar ile rekabet edebilmen gerek. Dil bilgin fazla değilse çok muhataba alınmayacaksın falan filan. Gideceksen bunları bilerek git.Türkiye’de senelerce okuyup gençliğimi öldürüp aylık maaşlı işe başlamak istemiyorum.
İşleri yoluna sokabileceğin kesin mi dostum? Veya reşit olmadan günde 12 saat çalışabileceğin? Mantıklı düşün biraz.Biliyorum. Zaten oraya gidince ilk birkaç ayı sokakta geçirmeyi düşünüyordum. İşler yoluna girince kiraya otururdum. Günde 12 saat işlerde çalışmak aklımdan geçiyordu.
Ama Türkiye’de okullarda senelerce matematiğe kafa yormak içime yatmıyor.
ABD'de bu kadar diploma hayranlığı evet yok ama orada da diplomaya sahip olan öncelikli olarak işe alınıyor. Burada matematikten nefret ediyorsun ama orada da matematik şart... Artık onlar da kendilerine köle olacak kişilerin her yerden gelebileceğini biliyorlar. Onların olayı kalifiye eleman almak ülkeye.