Liseyi bırakıp yurt dışına çıkılabilir mi?

Türkiye’de senelerce okuyup gençliğimi öldürüp aylık maaşlı işe başlamak istemiyorum.
Kimse kendi ülkesinde yabancı birisini istemez. Seni kimse elinde gül ile beklemeyecek gurbette. Tabii ki orada işini gücünü oturtunca güzel, huzurlu, insan gibi bir hayata sahip olursun ama ilk başlarda çok kazık atmak isteyen olacak. Kalifiye değilsen kimse seni işe almayacak, zaten burada imrenilen çoğu işin uzmanları orada ve senin bu uzmanlar ile rekabet edebilmen gerek. Dil bilgin fazla değilse çok muhataba alınmayacaksın falan filan. Gideceksen bunları bilerek git.

Biliyorum. Zaten oraya gidince ilk birkaç ayı sokakta geçirmeyi düşünüyordum. İşler yoluna girince kiraya otururdum. Günde 12 saat işlerde çalışmak aklımdan geçiyordu.
Ama Türkiye’de okullarda senelerce matematiğe kafa yormak içime yatmıyor.
İşleri yoluna sokabileceğin kesin mi dostum? Veya reşit olmadan günde 12 saat çalışabileceğin? Mantıklı düşün biraz.

ABD'de bu kadar diploma hayranlığı evet yok ama orada da diplomaya sahip olan öncelikli olarak işe alınıyor. Burada matematikten nefret ediyorsun ama orada da matematik şart... Artık onlar da kendilerine köle olacak kişilerin her yerden gelebileceğini biliyorlar. Onların olayı kalifiye eleman almak ülkeye.

Kardeşim en azından liseyi bitir öyle git derim,kaçak çalışan 14 yıldır tanıdığım yakından sohbetim olan birisi var evlenmediği için greencard sahibi değil yıllardır çalışıyor hiçbir sorun yaşamadığını dile getiriyor bende kaçak gitmeyi planlıyorum o yüzden bir miktar para gerekiyor onun dışında rahat ol gerisi gelir.

Haklısınız. Doğru söylüyorsununuz. Abi sözü dinleyip biraz daha beklemek iyi olacaktır.
Şu 4 yıl içimizden geçecekler ama hadi hayırlısı.
Ben sana inanıyorum. Bu hırsla burs kovalayıp yurt dışında üniversitelerde okuyabilirsin. Okurken part-time iş bularak çalışır, para yaparsın. Mezun olunca da tekrar yurt dışında çalışmaya başlarsın.

Önünde daha 4 yıl var senin yerinde olsam mesleki liseye giderim bitirdiğinde diploman elinde olur gidersin yurt dışında yaparsın işini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı