Çözüldü Logitech G300s oyunlarda takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KODamacana

Kilopat
Katılım
8 Ağustos 2017
Mesajlar
83
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunları açtığımda eskiden ne mouse kasması yapardı ne de takılması olurdu. Son bir senedir arkadaşlarla Valorant, Rainbow tarzı oyunlar oynarken V-Sync kullanmam gerekiyordu. Eğer V-Sync kullanmazsam mouse takılmalar yapıyordu. Bir süre oyunlara ara verdikten sonra bugün tekrar oynamaya karar verdim ancak ne V-Sync para ettti ne de güç seçeneklerinden değiştirdiğim ayarlar. Öncelikle belirtmeliyim ki sistemimi aşağıda eke bırakacağım. Benim bilgisayarım notebook olduğu için doğal olarak üzerinde bir touch pad'i var. Oyunlarda bu takılmaları test ettiğim sırada fark ettim ki taktığım herhangi bir mouse takılma yaparken, touch pad kullanarak yaptığım bir mouse sürükleme işleminde takılma olmuyor. Oyuna girdiğimde baktığım diğer şey ise işlemcinin % kaç oranında kullanıldığıydı. Oyunu başlattığım zaman arka planda hiçbir şey açık olmadığı halde bile genel olarak %95-100 arasında gidip geliyor. Ne zamanki %100 olursa o zaman mouse takılmaya başlıyor. Valorant'ı bilgisayarımdan sildim ancak onda da böyle bir durum oluyordu. Tabi ki Rainbow Valorant'a göre daha güçlü olduğu için haliyle daha çok işlemci gücü kullanıyor. Anlayamadığım olay oyun içerisinde FPS değerlerim 70-90 arası iken nasıl oluyor da kasabiliyor. "WASD" kullanarak yaptığım hiçbir harekette kasma donma olmuyor ancak mouse hareketlerinde sürekli bir takılma var. Forumdaki bütün mouse takılma sorunlarını inceledim; kimisi şans eseri çözmüş, kimisi format atmış, kimisi virüs yemiş. İşlemci boşta olduğu halde bile %50-60 civarlarında çalışıyormuş. Diyeceğim o ki internetteki bir iki regedit dosyası dışında somut bir çözüm yok onun da bilgisayara ne yaptığı belli değil. Kısa bir süreliğine çözüm sağladı ancak şu anda durum bu. İşlemcimin boştaki ve oyun sırasındaki kullanım yüzdesini ve sıcaklık değerlini aşağıda paylaştım. Eğer konuyla ilgili bir bilginiz varsa bu konuyu sanırım bir bu forumdaki adamlar çözüme kavuşturabilir.

Şunu da belirtmeliyim kendimce bulduğum bir çözüm var:
Benim kullandığım mouse marka modeli Logitech G300s, bilgisayarla aynı yaşta neredeyse ve hala çok seviyorum kendilerini. Bunun kendi yazılımının içerisindeki mouse rapor sayısı diye bir olayı var. 125, 250, 500, 1000 diye seçenekleri var. Bu seçenekler de ms değerini temsil ediyorlar. Ben bilgisayarı aldığım günden beri 1000 seçeneğinde kullanıyordum. Bu olaylar patlak verdikten sonra 125 Hz'e çektim ve bu değer küçültmesi mouse'daki kasmayı düşürdü. Bu değer düşmesi de mouse üzerinde bir lag oluşturuyor. 1000 değeri 1 ms , 125 değeri 8 ms olduğu için oyunlarda ufak da olsa bir lag gibi bir şey hissediliyor. Önceden kullandığım bu ayarlar şimdi ne oldu da bu kadar kötü hale geldi ben anlayamıyorum.

-Kullandığım mouse eski olduğu için böyle bir sorun var gibi çözümler üretmeyin lütfen. Farklı fareler ile denedim ve maalesef aynı sonucu gördüm.

Sistem özellikleri:

dxdiag.png

dx ekran kartı.png


Sistem boşta durumu:

Boşta.png

boşta görev yöneticiisi.png


Sistem yük altındaki durumu:

yük altında.png


Bahsettiğim mouse yazılımı ve hertz değerleri:
mouse.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben de bu ayın sonuna doğru halletmeyi düşünüyorum. Okulum o zamana kadar anca bitiyor şu an ilgilenmem imkansız gibi :D. Sorun çözülürse çok iyi olur çünkü şimdiden laptop fiyatlarına bakmaya başladım bile ahah. Tek sorun bu CPU olayı değil, ayrıyeten biliyorsunuz bu elimizdeki model malzeme kalitesi olsun, stabilitesi olsun çok sorunlu. Kaç defadır menteşesinin bozulduğunu sayamıyorum bile. Gerçekten sorunları olan bir model. Elime aldığımda parçalanacakmış gibi hissettiriyor bilgisayar. Abimin aynı zamanlarda çok daha uygun fiyata aldığı Acer bile metal kasa, gerçekten o sağlamlık hissiyatını veriyor.
Bugün çözeceğimiz bu olay belki de birkaç ay sonra yine tekrar edecek ki ettiği için biliyorum. Problemlerini düzelttikçe yenileri ekleniyor. Ah.

Aslında her türlü güncellemeyi yapmaya çalışıyorum. Buradaki tarih sanırım son Windows kurduğum tarih. Nisan'da formatlamışsınız sanırım siz de.

Bilemiyorum ben bilgisayarımdan memnunum bu sorunun donanımdan ziyade yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Evet son seferinde o civarlarda bir format atmıştım. Sorunu çözdüğüm zaman buradan bildireceğim iyi forumlar.

Evet, sorunu bilgisayara format atarak hallettim. Sanırım Windows işletim sistemini KMS ile crack yaparak kullandığım için zararlı yazılımlar arka planda çalışıyorlardı. Bende Amazon üzerinden 9 TL'ye Retail key satın aldım. Şu an eskiden kurulu olan neredeyse her şey bilgisayarda kurulu ancak problem tamamen ortadan kalkmış durumda çözüm format oldu eğer diyeceğiniz bir şey yoksa kilitlenebilir.
bugün monster instagram sayfasına yazdım, bu sorunu önceden de yaşamıştım. o zaman bakıma yollayıp cihaz geldiğinde de formatlayıp durumu düzeltmiştim ama bu dediğim yaklaşık 2 sene önceydi. uzun süredir çok fps oyun oynamadığımdan, LoL, TFT gibi oyunlarda bu sorunu yaşamıyordum ancak son zamanlarda fps oyunlara tekrar başladığımda sorunun tekrar ettiğini gördüm. Öncesinde Rainbow'da yaşardım bu sorunu, şu an Rainbow'da deneme fırsatım olmadı ama aynı problemi şimdilerde Valorant ve Apex oynarken yaşıyorum.
dediğim gibi bugün instagram sayfalarına yazdım, eğer bir çözüme ulaşabilirsem buraya yazayım ^^
ve bir de extra olarak işlemcim senin attığın ısı değerlerine ulaşmıyor hiç. oyunlarda fps kilidini kaldırıp ısısını kontrol etmek istediğimde max 80-75 aralığında görüyorum boştayken de 50-45 aralığında oluyor. İşlemci tarafındaki fanında bir sıkıntı olabilir mi? Aşağıda boştaki ısı değerlerimi bıraktım, acaba benimkimi normalin altında onu bilemedim :D

gece bir şey daha fark ettim ama hani normal mi değil mi bilemedim. bilgisayarımı kapamama rağmen, misal sabah 10.30'da açtığım bilgisayarımda çalışma zamanının 11 saat olduğunu gördüm. ara ara uykuya aldığım, kapağını kapadığım zamanlarda bilgisayarın kendiliğinden uyandığını da fark ettim. garip biraz sen de aynı şeylerle karşılaştın mı bilmiyorum ama.
aşağıya bıraktığım fotoğraf şimdiye ait. bilgisayarımı sabah 10.30'da açtım 12'de kapattım. şimdi de saat 14.00'te açtım ve 11 saat çalışma süresi görünüyor. belki bilmediğim bir şeydir ama garip geldi paylaşmak istedim.
edit: hızlı başlat ile ilgili bir şeymiş bu çalışma zamanı. ancak uyku modundaki bilgisayarın bir anda uyanmasını açıklıyor mu bu bilemedim.
Isı problemim dandik termal macun kullanımından dolayıymış onu hallettim ama bu mouse takılma olayını bir türlü çözemiyorum. Eskiden CS:GO oynarken böyle sorunlar yoktu sanırsam sorun Tick değerleriyle alakalı olabilir. CS:GO oyunundaki Tick değerleri 64 olması lazım ancak Valorant'ın Tick değeri 128. Benim bilgisayarımın Valorant üzerinde aldığı fps değeri 100-120 arası olduğu için bir takılma söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Bir yandan da saçma buluyorum çünkü bu sefer neden Fps değerlerini 60'a sabitlediğim zaman sorun ortadan kalkıyor. Bence bu sorun ekran kartıyla alakalı çıkacak ama bakalım hayırlısı. Monster'ın bir çözüm sunabileceğini zannetmiyorum ama format sonrası temiz bir kurulum belki de sorunumuzu çözebilir bilemiyorum. Cevabını heyecanla bekliyorum umarım çözümü bulursun.
 
Isı problemim dandik termal macun kullanımından dolayıymış onu hallettim ama bu mouse takılma olayını bir türlü çözemiyorum. Eskiden CS:GO oynarken böyle sorunlar yoktu sanırsam sorun Tick değerleriyle alakalı olabilir. CS:GO oyunundaki Tick değerleri 64 olması lazım ancak Valorant'ın Tick değeri 128. Benim bilgisayarımın Valorant üzerinde aldığı fps değeri 100-120 arası olduğu için bir takılma söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Bir yandan da saçma buluyorum çünkü bu sefer neden Fps değerlerini 60'a sabitlediğim zaman sorun ortadan kalkıyor. Bence bu sorun ekran kartıyla alakalı çıkacak ama bakalım hayırlısı. Monster'ın bir çözüm sunabileceğini zannetmiyorum ama format sonrası temiz bir kurulum belki de sorunumuzu çözebilir bilemiyorum. Cevabını heyecanla bekliyorum umarım çözümü bulursun.
monsterdan bir çözüme ulaşamadım ancak sorunu gideren bir şey buldum. tamamen ortadan kaldırmıyor ama biraz da olsa rahatlatıyor. battle encoder shirase adında bir program indirdim. normalde oyun oynarken arkada discord, steam gibi programların önceliğini düşürürdüm. bu şekilde tıkanma az da olsa düzelirdi. bu programda ise işlemci kullanımını yüzdelik olarak düşürebildim arkada çalışan uygulamaların.
apex oynarken denedim. sanırım sınırlı sayıda uygulamayı kısıtlayabiliyoruz yanlış anlamadıysam. discord ve steami bir miktar kısıtladım(yaklaşık %30 kadar) ama sonrasında apex'in kendisi %100'e ulaşıyor. apex'in kullanımını da %10-5 oranında düşürdüm ve işe yaradı. ancak böyle yapınca oyunlar saçma bir şekilde atmaya başladı. saçma sapan hatalar vermeye başladı.
olay bence tamamen cpu kaynaklı. okulum bittiği zaman servise yollayıp temiz bir format çekeceğim olmazsa en kısa zamanda elden çıkarmaya çalışacağım. okulum gereği bazı programlarda da aynı şekilde aynı cpu kullanımlarına ulaşabiliyor bilgisayarım. bazen çok can sıkıcı olabiliyor. elimde iyi olmasa da kötü sayılmayacak bir bilgisayarın olması ve benim bunu tam performansında kullanamamam çok sinir bozucu.
dediğim gibi ya işlemci kaynaklı ya da yazılımsal bir sorun.
kullandığın windows sürümü nedir?
kendiminkini aşağıya bırakıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • windows.PNG
    windows.PNG
    7 KB · Görüntüleme: 28
Monster'dan bir çözüme ulaşamadım ancak sorunu gideren bir şey buldum. Tamamen ortadan kaldırmıyor ama biraz da olsa rahatlatıyor. Battle encoder shirase adında bir program indirdim. Normalde oyun oynarken arkada Discord, Steam gibi programların önceliğini düşürürdüm. Bu şekilde tıkanma az da olsa düzelirdi. Bu programda ise işlemci kullanımını yüzdelik olarak düşürebildim arkada çalışan uygulamaların.
Apex oynarken denedim. Sanırım sınırlı sayıda uygulamayı kısıtlayabiliyoruz yanlış anlamadıysam. Discord ve Steam'i bir miktar kısıtladım(yaklaşık %30 kadar) ama sonrasında Apex'in kendisi %100'e ulaşıyor. Apex'in kullanımını da %10-5 oranında düşürdüm ve işe yaradı. Ancak böyle yapınca oyunlar saçma bir şekilde atmaya başladı. Saçma sapan hatalar vermeye başladı.
Olay bence tamamen CPU kaynaklı. Okulum bittiği zaman servise yollayıp temiz bir format çekeceğim olmazsa en kısa zamanda elden çıkarmaya çalışacağım. Okulum gereği bazı programlarda da aynı şekilde aynı CPU kullanımlarına ulaşabiliyor bilgisayarım. Bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Elimde iyi olmasa da kötü sayılmayacak bir bilgisayarın olması ve benim bunu tam performansında kullanamamam çok sinir bozucu.
Dediğim gibi ya işlemci kaynaklı ya da yazılımsal bir sorun.
Kullandığın Windows sürümü nedir?
Kendiminkini aşağıya bırakıyorum.

Evet sorun CPU kaynaklı gözüküyor ancak GPU kaynaklı da olabilir. Bende takılma olayını biraz çözsem de kesin bir sonuca ulaşamadım o yüzden yaklaşık bir hafta sonra bir format atacağım ondan sonra durumu tekrar size bildiririm. Bu arada hocam senin Windows geri kalmış bir sene benim sistem bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • 1623694112658.png
    1623694112658.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 20
Evet sorun CPU kaynaklı gözüküyor ancak GPU kaynaklı da olabilir. Bende takılma olayını biraz çözsem de kesin bir sonuca ulaşamadım o yüzden yaklaşık bir hafta sonra bir format atacağım ondan sonra durumu tekrar size bildiririm. Bu arada hocam senin Windows geri kalmış bir sene benim sistem bu şekilde.
ben de bu ayın sonuna doğru halletmeyi düşünüyorum. okulum o zamana kadar anca bitiyor şu an ilgilenmem imkansız gibi :D. sorun çözülürse çok iyi olur çünkü şimdiden laptop fiyatlarına bakmaya başladım bile ahah. tek sorun bu cpu olayı değil, ayrıyeten biliyorsunuz bu elimizdeki model malzeme kalitesi olsun, stabilitesi olsun çok sorunlu. kaç defadır menteşesinin bozulduğunu sayamıyorum bile. gerçekten sorunları olan bir model. elime aldığımda parçalanacakmış gibi hissettiriyor bilgisayar. abimin aynı zamanlarda çok daha uygun fiyata aldığı acer bile metal kasa, gerçekten o sağlamlık hissiyatını veriyor.
bugün çözeceğimiz bu olay belki de birkaç ay sonra yine tekrar edecek ki ettiği için biliyorum. problemlerini düzelttikçe yenileri ekleniyor. ah.

aslında her türlü güncellemeyi yapmaya çalışıyorum. buradaki tarih sanırım son windows kurduğum tarih. nisan'da formatlamışsınız sanırım siz de.
 
Ben de bu ayın sonuna doğru halletmeyi düşünüyorum. Okulum o zamana kadar anca bitiyor şu an ilgilenmem imkansız gibi :D. Sorun çözülürse çok iyi olur çünkü şimdiden laptop fiyatlarına bakmaya başladım bile ahah. Tek sorun bu CPU olayı değil, ayrıyeten biliyorsunuz bu elimizdeki model malzeme kalitesi olsun, stabilitesi olsun çok sorunlu. Kaç defadır menteşesinin bozulduğunu sayamıyorum bile. Gerçekten sorunları olan bir model. Elime aldığımda parçalanacakmış gibi hissettiriyor bilgisayar. Abimin aynı zamanlarda çok daha uygun fiyata aldığı Acer bile metal kasa, gerçekten o sağlamlık hissiyatını veriyor.
Bugün çözeceğimiz bu olay belki de birkaç ay sonra yine tekrar edecek ki ettiği için biliyorum. Problemlerini düzelttikçe yenileri ekleniyor. Ah.

Aslında her türlü güncellemeyi yapmaya çalışıyorum. Buradaki tarih sanırım son Windows kurduğum tarih. Nisan'da formatlamışsınız sanırım siz de.

Bilemiyorum ben bilgisayarımdan memnunum bu sorunun donanımdan ziyade yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Evet son seferinde o civarlarda bir format atmıştım. Sorunu çözdüğüm zaman buradan bildireceğim iyi forumlar.

Evet, sorunu bilgisayara format atarak hallettim. Sanırım Windows işletim sistemini KMS ile crack yaparak kullandığım için zararlı yazılımlar arka planda çalışıyorlardı. Bende Amazon üzerinden 9 TL'ye Retail key satın aldım. Şu an eskiden kurulu olan neredeyse her şey bilgisayarda kurulu ancak problem tamamen ortadan kalkmış durumda çözüm format oldu eğer diyeceğiniz bir şey yoksa kilitlenebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilemiyorum ben bilgisayarımdan memnunum bu sorunun donanımdan ziyade yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Evet son seferinde o civarlarda bir format atmıştım. Sorunu çözdüğüm zaman buradan bildireceğim iyi forumlar.

Evet, sorunu bilgisayara format atarak hallettim. Sanırım Windows işletim sistemini KMS ile crack yaparak kullandığım için zararlı yazılımlar arka planda çalışıyorlardı. Bende Amazon üzerinden 9 TL'ye Retail key satın aldım. Şu an eskiden kurulu olan neredeyse her şey bilgisayarda kurulu ancak problem tamamen ortadan kalkmış durumda çözüm format oldu eğer diyeceğiniz bir şey yoksa kilitlenebilir.
a evet benim de aynı şekilde KMS ile crackli halde. demek buna sebep olan sorun buymuş. çok mantıklı. sorunu çözebildiğinize sevindim. teşekkür ederim ayrıca bilgilendirme için de. konu kilitlenebilir :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı