Rehber Logitech G930 pil değiştirme

Uzun süredir kullandığım ve son zamanlarda gerek pil gerek de başka sebeplerden sorun çıkaran Logitech G930 kulaklığımın pilini değiştirmeye karar vermiştim. Bunu bir süredir düşünüyordum ancak vakit olmadığından girişemiyordum.

Normalde pil ömrü daha uzun olsun diye ufak modifikasyonlarla bir telefon pili takmayı düşünüyordum. Ama şansıma, evdeki Logitech MX 5500 Revolution setteki fare de aynı değerlerde ve şekilde bir pile sahipmiş. Kullanılmadığı için de onun pilinden faydalanmaya karar verdim :D

Kulaklıktaki pil 600 mAh ve 3.7V değerlerinde. MX 5500 Revolution'dan çıkan pili ölçtüğüm zaman hala daha 3.7V verebildiğini fark ettim, bu da işin bonusu oldu. Tabii siz aynı değerlere sahip başka bir pil de kullanabilirsiniz. Fotoğraf makinesi piliyle yapanlar da var, en başta bahsettiğim gibi telefon pili kullananlar da... Yazımın sonuna ekleyeceğim. Şimdi gelin değişime geçelim.

Pilimiz sağ kulaklıkta bulunuyor, bu bağlamda burada çalışmaya başlıyoruz.

Önce kulaklık pedini çıkaracağız.

WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.06 (2).jpeg


Sonra pedi tutan kırmızı kısmı çıkarıyoruz. 5 adet yıldız başlı küçük vida çıkıyor buradan.

WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.06 (3).jpeg


Bir sonraki adım, kulaklığın dış kapağını çıkarmak olacak. Buradan da 5 adet yıldız başlı vida çıkıyor. Önceki vidalarla aynılar, karıştırma durumu olmayacaktır yani.

WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.06 (4).jpeg


Sonunda pile ulaştık. Burada pile bağlı kabloyu söküp diğer pile lehimlememiz gerekecek. Zira diğer pilin bağlantısı kabloyla değil, direkt temas ile yapılıyor.

Aralarındaki farkı anlamanız için eski pil:

Eski pil, önden.
Eski pil, arkadan.


Yeni pil:

WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.05 (2).jpeg
WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.05 (1).jpeg


Yeni pilin bağlantı yerleri:

WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.05 (3).jpeg


Şimdi sıra, eski pildeki kabloları kesip yeni pile lehimlemeye geldi. Burası çokomelli, eğer aynı malzemelerle çalışıyorsanız dikkat etmenizi öneririm. Üstteki fotoğrafta görüldüğü üzere yeni pilde soldan sağa "- T +" diye belirtilen bağlantı yerleri mevcut. Buralara ilk pildeki sarı, siyah ve kırmızı kabloları lehimleyeceğiz ama nasıl, hangi sırayla? Bu sırayla:
  • - ile belirtilen yere siyah,
  • T ile belirtilen yere sarı,
  • + ile belirtilen yere kırmızı gelecek.
Pilin son hali:

WhatsApp Image 2021-07-05 at 13.46.05.jpeg


Bundan sonrası çok kolay. Yeni pilimizi kulaklığa yerleştirip kablo bağlantısını yapıyoruz. Aynı boyutlarda yapıldığı için kusursuz bir şekilde oturuyor.

Artık değişim tamamlandı. Sökme aşamalarını tersten takip ederek kulaklığı topluyor ve çalıştırmaya hazırlıyoruz. Logitech Gaming Software bu değişimden sonra pili sorunsuzca tanıyor ve kalan pil ömrü gibi bilgileri verebiliyor.

2021-07-05 14_05_01-Logitech Gaming Software.png


Henüz yeni değiştirdiğim için pek kullanma fırsatım olmadı ancak deneyimlediğim kadarıyla bir dezavantaj olmuşmuş değil. Olumsuz bir durum meydana gelirse konuya ekleme yaparım. Konu başında bahsettiğim, kulaklığa Grand Neo pili takan manyak da bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@DaTTeBayoTheFrog, Bora Sosyal'de aktif olmadığı için kendisinin cevabını ben paylaşıyorum.
Muhtemelen olur. Volt değerleri zaten aynı. Boyutlarda bir miktar farklılık var. Sizin attığınız eskisine nazaran biraz daha ince ve uzun. Kalınlıkları oldukça yakın. Takmak için aşağıdaki plastik parçayı kırmanız gerekebilir son videodaki gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı