Logitech Z506 5.1 hoparlör yapılandırması kilitli

Emre Doğukan

Hectopat
Yer
Kayseri
Elimde Logitech Z506 5.1 ses sistemi mevcut. Bilgisayara 3 jagıda bağladığım halde Realtek panelinden bir türlü 5.1 ayarını açamıyorum bu yüzdende arka hoparlörlerden ses alamıyorum. Sorunu bayağı araştırdım bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayar: HP Z210

Ek Açıklama 2024-10-31 161325.png
Ek Açıklama 2024-10-31 161401.png

Son düzenleme:
PC çok eski ve kodek vs bilgisi de yok hangi Realtek chip var belli değil. O Realtek programı çok eskilerde kaldı.

Başka fikrim yok maalesef.

Orada sanal Surround vs açılabiliyorsa ona bakın veya ses sisteminde ayarlarında varsa. Çünkü bildiğiniz gibi her kanal ayrı ses vermeyecek. 2 tanesi sesi çoğaltmaya yarayacak. Ancak 5.1 destekli kodeklenmiş bir film ve ses sitemi tam desteği verirse o zaman alırsınız.

PC çok eski ve kodek vs bilgisi de yok hangi Realtek chip var belli değil. O Realtek programı çok eskilerde kaldı.

Başka fikrim yok maalesef.

HP'nin kendi sitesinde Windows 10'a ait sürücü bulamadım Windows 7 sürümünü kurup denedim, Windows 8 sürümünü denedim, Realtek'in kendi sitesindende Windows 10 sürümünü denedim bir türlü olmadı.
En son aklıma amfinin çıkışlarında bir sorun olacağı geliyor, çünkü eski masaüstümde de bu şekil bir sorun vardı, o 8. nesil bir sistemdi.

Cevabın için yine de teşekkürler.

Orada sanal Surround vs açılabiliyorsa ona bakın veya ses sisteminde ayarlarında varsa. Çünkü bildiğiniz gibi her kanal ayrı ses vermeyecek. 2 tanesi sesi çoğaltmaya yarayacak. Ancak 5.1 destekli kodeklenmiş bir film ve ses sitemi tam desteği verirse o zaman alırsınız.

O ayarıda açıp denemiştim yine de olmadı, ama şöyle bir şey denedim pembe ve mavi çıkışların görevlerini hoparlör çıkışı yaptığım zaman eksik olan orta, sağ ve sol arka hoparlörler çalışmaya başladı. Ama yine 5.1 çalışmıyor stereo olarak çalıyor.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2024-10-31 164709.png
    Ek Açıklama 2024-10-31 164709.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Zaten PC de eğer optik kablo kullanmazsan stereo ses alırsın. Arka planda MP3 vs dinlersen hep stereo.

Ancak ki optik kablo + 5+1 destekli müzik film öyle kodeklenmiş olursa efektleri o zaman alırsın.

Zaten PC de eğer optik kablo kullanmazsan stereo ses alırsın. Arka planda MP3 vs dinlersen hep stereo.

Ancak ki optik kablo + 5+1 destekli müzik film öyle kodeklenmiş olursa efektleri o zaman alırsın.

Sadece optik kablo ile 5.1 ses alınabiliyorsa bu ses sitemi neden 3 jak ile bağlanıyor?
Abimde Logitech X530 ses sitemi var ama onda 5.1 doğru bir şekilde çalışıyor.

Sadece optik kablo ile 5.1 ses alınabiliyorsa bu ses sitemi neden 3 jak ile bağlanıyor?
Abimde Logitech X530 ses sitemi var ama onda 5.1 doğru bir şekilde çalışıyor.

Şimdi müzikler stereo kayıt ile yapılır. Siz 5.1 sisteminiz olsa bile stereo ses alırsınız o ekstra hoparlörler stereo yu yayar yani aynı ses gelir.

Film indirdiniz misal Torrent'den 5.1 DTS vs gibi bu 5.1'e göre yapıldığı için arkadan uçak gelişini önden gidişini içinizden geçerek hissedersiniz. Zaten burada olay misal 1.2 GB bir film de basit stereo kodek yaparlar olmaz. Böyle filmler 8-10GB gibi oluyor ya da X265 gibi kodeklerle daha da sıkıştırılıyor. Ama tam kalite için Blu-ray kopyalar var onlar bayağı büyük boyutlu oluyor tam sinema havası olması için.

Bir de son olarak destekli oyunlarda olur. Ses ayarlarında varsa efektleri vs alırsınız.

Siyah kabloyuda line-in(mavi renkli) takmış.

I solved this myself, i found that you need to use the Black and yellow with the Green 3.5mm cable to get 5.1 Surround sound. You have connect Green cable to The Line out(Green port),yellow cable to the Mic in(pink port), and the Black cable to The Line in(blue port) and then connect it to the Black and yellow port in subwoofer. Make sure you configure The Line'in (side speakers out)and Mic'in (center/subwoofer out). Then just configure as 5.1 Surround sound and your good and gravy.

Bir de bu video var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir bakıp deneyin derim.

Şimdi müzikler stereo kayıt ile yapılır. Siz 5.1 sisteminiz olsa bile stereo ses alırsınız o ekstra hoparlörler stereo yu yayar yani aynı ses gelir.

Film indirdiniz misal Torrent'den 5.1 DTS vs gibi bu 5.1'e göre yapıldığı için arkadan uçak gelişini önden gidişini içinizden geçerek hissedersiniz. Zaten burada olay misal 1.2 GB bir film de basit stereo kodek yaparlar olmaz. Böyle filmler 8-10GB gibi oluyor ya da X265 gibi kodeklerle daha da sıkıştırılıyor. Ama tam kalite için Blu-ray kopyalar var onlar bayağı büyük boyutlu oluyor tam sinema havası olması için.

Bir de son olarak destekli oyunlarda olur. Ses ayarlarında varsa efektleri vs alırsınız.

Siyah kabloyuda line-in(mavi renkli) takmış.

I solved this myself, i found that you need to use the Black and yellow with the Green 3.5mm cable to get 5.1 Surround sound. You have connect Green cable to The Line out(Green port),yellow cable to the Mic in(pink port), and the Black cable to The Line in(blue port) and then connect it to the Black and yellow port in subwoofer. Make sure you configure The Line'in (side speakers out)and Mic'in (center/subwoofer out). Then just configure as 5.1 Surround sound and your good and gravy.

Bir de bu video var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir bakıp deneyin derim.

Kusura bakmayın biraz geç yazdım.
Bende aynen bu şekil bağlantı yaptım, fakat yine de stereo olarak gözüküyor. Bilemiyorum belki yazılımsal bir sorunda olabilir veya amfi çıkışlarında bir sorun olabilir. Eski bilgisayarımın çıkış hattı 7.1'e kadar destekiyordu ama orada da 3 hoparlörün çalışmadığını hatırlıyorum.
Yine de cevabınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı