LoL fazla ping çıkıyor

Frank Grillo

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2020
Mesajlar
122
3 gün önceye kadar 4 Mbps indirme hızlı D-Smart internet kullanıyorduk. LoL'de pingim sabit 40 oluyordu fakat 2 gün önce sözleşmemiz bitti ve Göknet'in 16 Mbps indirme hızlı paketine geçtik. LoL'deki pingim 70'e sabitlendi ve asla 68'in altına düşmüyor hatta ara sıra 90'lara çıkıyor (Wi-Fi'a tek ben bağlıyken). Sonra Ethernet'le denedim ve hiçbir şey değişmedi. Sonra modemin yerine başka bir modem taktım ama yine sorun çözülmedi. Ne yapmalıyım?
 
Çözüm olarak tavsiyem modeminiz 5GHz destekliyor ise 5GHz özelliğini açmanız. Bizzat denedim 5GHz ile çok daha düşük ping aldım. Download/Upload hızları değişmedi fakat ping değerlerim güzel seviyelere indi.
 
3 gün önceye kadar 4 Mbps indirme hızlı D-Smart internet kullanıyorduk. LoL'de pingim sabit 40 oluyordu fakat 2 gün önce sözleşmemiz bitti ve göknet'in 16 Mbps indirme hızlı paketine geçtik. LoL'deki pingim 70'e sabitlendi ve asla 68'in altına düşmüyor hatta ara sıra 90'lara çıkıyor (Wi-Fi'a tek ben bağlıyken). Sonra Ethernet'le denedim ve hiçbir şey değişmedi. Sonra modemin yerine başka bir modem taktım ama yine sorun çözülmedi. Ne yapmalıyım?

Göknet'in sunucusu ile alakalı pinginiz. İnternet sağlayacısı değiştirmediğiniz sürece pinginiz hiçbir türlü inmez.
 
Yapabileceğim hiç mi bir şey yok? Daha 2 gün önce bağlandı ve 2 yıllık sözleşmesi var.

Modem değiştirip denemişsiniz zaten Kablo ile denediniz mi?
Yapabileceğim hiç mi birşey yok ? Daha 2 gün önce bağlandı ve 2 yıllık sözleşmesi var.
Denemişsiniz göremedim başta da. Anlaşma feshetme bedeli daha 2 günlük olduğu için yüksek değildir diye düşünüyorum. Belki feshetseniz az bi maliyetle çıkabilirsiniz işin içinden.
 
Modem değiştirip denemişsiniz zaten kablo ile denediniz mi?

Denemişsiniz göremedim başta da. Anlaşma feshetme bedeli daha 2 günlük olduğu için yüksek değildir diye düşünüyorum. Belki feshetseniz az bir maliyetle çıkabilirsiniz işin içinden.

Değiştirmekten başka yapabileceğim bir şey yok yani. İnternetin hızı da iyiydi aslında. Keşke almadan ping olayını biraz araştırsaymışım. Kendileri hakkında bayağı bir de şikayet varmış ping konusunda.
 
Değiştirmekten başka yapabileceğim bir şey yok yani. İnternetin hızı da iyiydi aslında. Keşke almadan ping olayını biraz araştırsaymışım. Kendileri hakkında bayağı bir de şikayet varmış ping konusunda.

Evimde internet sağlayıcısı olarak D-Smart kullanıyorum ve LoL'de pingim sabit 39. download hızım 50 upload hızım 8. fakat iş yerinde Download'ı 16 Upload'ı 3 olan internet (Türk Telekom) 24 ping alıyor.
 

Geri
Yukarı