LoL gerçekten takımım kötü

Benim 4 prem vardı her gün kavga ederdik şimdi Rust aldık mis gibi geçiniyoruz. Tavsiyem imkanın varsa başka oyunlara geçmen. Çünkü ben çocukluğunu gömdüm o lanet oyuna ve hayatım asosyalligini ilan etti :)

Hocam oynuyorsan ya dediğiniz gibi düzgünce kendi suçunu üstüne alan bir takım olacaksın yani arkadaşların ile gireceksin. Tek kişi falan oynamak eziyet kendini bir şey sanan insanların aptal aptal ölüp suçu sana atması falan.
 
Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim çok iyi bir oyuncu değilim ama çok kötü de değilim. Sıkıntım şu. Ben bronz 1'im ve top Vayne oynuyorum. Ben maçta çok iyi oynuyorum ama bot yeniliyor. Kaybediyoruz. Veya mid lane yeniliyor. Bazen benim de kötü oynadığım zamanlar oluyor ona sözüm yok. Ben kassam bile laneler kaybedince ne yapmam lazım?

çerEZ izlemeli bence de çok güzel analiz videoları var.
 
Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim çok iyi bir oyuncu değilim ama çok kötü de değilim. Sıkıntım şu. Ben bronz 1'im ve top Vayne oynuyorum. Ben maçta çok iyi oynuyorum ama bot yeniliyor. Kaybediyoruz. Veya mid lane yeniliyor. Bazen benim de kötü oynadığım zamanlar oluyor ona sözüm yok. Ben kassam bile laneler kaybedince ne yapmam lazım?
Öncelikle Merhaba,
Konuda düzgün bir cevap göremediğim için elimden geldiğince uzun ve açık bir şekilde anlatmaya çalışacağım durumu.


Öncelikle "O orada oynanmaz!" diyenleri bir kenara bırakmak lazım. İstediğin Şampiyonu, istediğin şekilde ve istediğin eşya dizilimiyle oynayabilirsin. Ancak bazı kombinasyonlar diğer yerlere göre çok daha verimli sonuçlar almanı sağlayabilir.

Üst koridor Vayne, Smurf'lerin genellikle tercih ettiği şampiyonlardan biridir. Yetenek kiti kendisini "rastgele ölümlere" karşı koruyacak nitelikte olduğu için karaktere hakim olan birinin düşük liglerde terör estirmesi çok olası bir durum. Senin durumunda ise hesabına katman gereken çok fazla şey var ve bu şeylerden sadece bir tanesini bile doğru yaparsan kendini Gümüş liginde bulacağına şüphen olmasın ^^


1. Koridor hakimiyeti ve minyon kontrolü.

Sadece rakibini öldürebiliyor olmak seni koridorun hakimi yapmaz. Özellikle meta üst koridor şampiyonları oyunun orta veya ileriki safhalarında fazlasıyla güçlenen şampiyonlar. Bu güçlenmeyi ne kadar erteleyebilirsen kazanma şansın o kadar yükselecektir.

Minyonları gerektiğinde dondurup rakibin minyon almasını engellemek, rakip koridorda değilken kendi minyonlarını rakip kuleye öldürtüp EXP ve Altın kazanmasını engellemek gibi bir çok mekanik var. Şimdilik bunlara odaklanman yeterli olacaktır :)

2. Nehir kontrolü.

Üst koridor oynuyorsan nehrin büyük bir bölümü sana emanet oluyor. Yampiri yengeç ve Vadi'nin Alameti üzerinde kontrol sahibi olan takımların kazanma oranı %10 daha fazla!

3. Ormancı ile sinerji.

Eğer karşındaki rakibin ile kendin baş edebiliyorsan bu durumu ormancına bildirmeli ve ormancını rahatlatmalısın. Yardıma gitmek zorunda olmadığı bir koridor olması ormancının takımına daha fazla katkı sağlamasını sağlayacaktır. Ormancın ile iletişime geçmek sanırım oyun kazanmak konusunda yapabileceğin en büyük adım olacaktır.

- Bana gelmene gerek yok diğer koridorlara odaklan.
- X Eşyasını alana kadar gank gelebilirsin.
- X LvL olana kadar gank gelebilirsin.

Gibi basit diyaloglar oyun gidişatını kökünden değiştirecektir.

4. Şampiyon hakimiyeti.

Şampiyon hakimiyeti derken tam bir hakimiyetten söz ediyorum. Hangi seviyede hangi eşyalarda ne kadar hasar vuracağına, taban saldırı hızına, yetenek komboları için ne kadar mana gerektiğine, koridor temizleme becerisine, mobilitesine. Ayrıca karşılaştığın şampiyonların da aynı şekilde sana ne kadar hasar verebilecekleri, kitle kontrol sürelerini ve varsa kalkanlarını bilmen gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse Üst koridor Olaf'ın düşük liglerde İlk Kan alma oranı saçma derecede yüksek. Bunun sebebi rakibinin Olaf'ın canının az olduğunu görüp üzerine yürümesi.
Ancak Olaf'ın pasifinden azalan can miktarına göre +75% kadar Saldırı hızı kazanabildiğini bilmedikleri için genellikle nasıl öldüklerini bile anlamıyorlar ^^

Son olarak özel mesaj olarak bana nickini atabilirsen oyunlarını analiz edip sıkıntının köküne daha hızlı inebilirim. :)
 
Sadece mid Fizz oynayarak plat olmuştum dene bence. Eğer isabet alabiliyorsan miss click atmıyor isen top vayne oynamaya devam et. Takımına yardım et. Ormancıya red, yampiri vs. yardım et sana gang falan atar. Vayne ile kasıldıktan sonra nasıl ölüyorsun o ayrı bir mevzu zaten.
 
Senin vayne ile topta lane kazanıyor olman iyi olduğun anlamına gelmez. Bu dediğin sezon 3 te falan oluyordu anca. Kendine hero değil bir lane belirleyip o lane e uygun birden fazla heroyla oynamalısın. Metayı takip etmelesin. Topta 10 tane kill almış vayne ile oynamaktansa 0-0-0 ama savaş başlatabilecek bir hero oynayan top lanerları tercih ederim. Buradan selam olsun o arkadaşlara :D

Not: Ytd. Sen bunları yapsan bile takımın kötü gelebilir. Fark yaratan sen olmalısın. Fark yaratmakta skorla veya lane kazanarak değil aslında olması gereken metaya uyarak oluyor.
 

Geri
Yukarı