LoL kazanma rehberi

noithe

Hectopat
Katılım
9 Ağustos 2020
Mesajlar
41
LoL'e yeni başlayıp YouTube'da rehber arayan arkadaşlarım için yazıyorum bu rehberi belirtmekte fayda var.

-Bilenler bilir YouTube'ta LoL temalı kanallar genellikle öğretici olmanın aksine chal olup bronz elo hesaplarla troll pick, Build yapıp milleti eğlendirme çabasında. O yüzden lütfen YouTube'da aa adam tek atıyor hemen deneyeyim demeyin. Unutmayın oynayan adamlar genellikle yüksek elo sırf tek atabilmek için bronz elo hesaplarla fazla izlenme çabasındalar. Peki yok mu diyeceksin adam akıllı öğretici içerik, birkaç tane bildiğim var:
Jungle-eleyja, closer.
Mid-naru
Top/Solo-Fab

-İkinci önerim otp olmamanız. Her 14 günde bir gelen yama ile meta değişir. Kazanmak istiyorsanız metayı takip etmenizi öneririm. Diyebilirsiniz otp olupta yüksek liglere çıkanlar var. Olası bir ban, karşı takımın picklemesi ya da ct pickle karşı karşıya olduğunuzda kaybetme olasılığınız yüksek. Bu yüzden şampiyon havuzunu geniş tutmanızı öneririm. Metada neyin olacağını nereden bilebilirim derseniz size yardımcı olabilecek siteler var. En güvendiklerimi aşağıya bırakırım. Onun dışında belirli bir süre meta takibini yaparsanız artık okuduğunuz yama notuyla zaten kendiniz belirlemeye başlarsınız. Yama notlarında bir Hero'nun yükselmesi için illa buff alması gerekmiyor onun da altını çizmek istiyorum. Hero buff almamıştır belki ama Hero'ya alınan main item bufflanmıştır ya da Hero'ya girilen main rün bufflanmıştır. Bunlar da o Hero'nun metaya girmesine sebebiyet verebilir. Hatta örnek veriyorum bir mundonun metada olduğunu düşünelim. Yamada mundo nerf yer ise alt sıralara iner. Meta herolarının bir altında ki grupta olan Hero'lardan bir tanesi artık meta Hero'su sayılabilir. Tecrübesiz sihirdarlar bunun yorumunu yapamadıkları için şu sitelere bakabilirsiniz:
https://app.senpai.gg/tr/lol/tier-list (bu siteye pek güvenmiyorum)

-Son önerim oyun bilgisine sahip olmanız. Oyun bilgisine sahip değilseniz meta Hero'larını oynasanız da kaybedebilirsiniz. Oyun bilgisi lane ayrımı olmaksızın bütün sihirdarların bilmesi gereken bilgiler. Bu bilgilere YouTube'da "nasıl daha iyi oynarım?", "totem nereye atılır" şeklinde arama yaparak öğrenebilirsiniz. Eğer ilgi gelirse, daha fazlasını öğrenmek isteyen arkadaşlarım olur ise daha ayrıntılı bir şekilde konu başlıklarına ayırarak anlatabilirim. Eksik anlattın, şu verdiğin bilgi yanlış diyebileceğiniz bir şey var ise lütfen yazın. Doğrusunu öğrenmek isterim.
 
sezon4 te orta seviye botlara karşı oynayarak minyonlara son vuruş atmayı ve bütün eşyaları öğrenerek başlamıştım kendimi geliştirmeye, aynısını tavsiye ediyorum. oynayarak (orta seviye botlara karşı) öğrenme yeni başlayanlar için daha iyi olur şampiyonları ve yeteneklerini öğrenmeye rahatça vakit harcayabilirsiniz, eşyaların ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz sadece önerilen eşyaları değil alternatif eşya dizilimi yapmayı da öğrenirseniz farklı eşleşmelerde eşleşmeye göre eşya dizilimi yaparken sıkıntı çekmezsiniz. bu aşamalardan sonra konuyu açan arkadaşın verdiği tavsiyeleri izlemenizi tavsiye ederim.
 
LoL’de kazanma rehberi: Denetim Masası, Program ekle/kaldır, LoL Kaldır, “click” Happy Life:) Çok şükür yıllardır LoL’den uzak kalmak o kadar güzel ki herkese tavsiye ederim:)

Şakası bir kenara güzel bir paylaşım olmuş ama TR serverinde özellikle meta takibi yok anladığım kadarıyla. Adam Aatrox’sa yüzyıllar boyunca Aatrox olmayı sürdürüyor:) Bordo klavyelilerden bahsetmek bile istemiyorum zaten:)
 
Naru, Closer, Fab güzel isimler ama Elayja'nın oyunu bildiğini sanmıyorum. Düşük elo hariç videosuna rastlamadım henüz. Ek olarak, OTP olmama kısmını da yanlış buluyorum. Meta kölesi olmanın da kimseye yararı yok. Oyun bilginizi geliştirip birkaç şampiyonda ustalaşmak daha iyi olacaktır.
 
Naru, closer, fab güzel isimler ama Elayja'nın oyunu bildiğini sanmıyorum. Düşük elo hariç videosuna rastlamadım henüz. Ek olarak, otp olmama kısmını da yanlış buluyorum. Meta kölesi olmanın da kimseye yararı yok. Oyun bilginizi geliştirip birkaç şampiyonda ustalaşmak daha iyi olacaktır.

Naru, closer, fab a göre evet eleyja oyun bilmiyor. Fakat Jungle da eleyja yı daha öğretici buluyorum. Başta belirttiğim gibi YouTube üzerinden rehber arayanlar için önerdim bu kanalları. Closer ın videolarından rotasyon olsun, kayacılların nasıl kesildiği olsun görülüyor ama ben closer ın bunları anlatarak oynadığına bir videoya rastgelmedim. Jungle oynamayı pek bilmeyen adamın closer ı izlediğinde dikkat edeceğini sanmıyorum kayacılları nasıl kestiğini. Eleyja yı önermemde ki asıl sebep bunları yaparken üstünü çizmesi, nedenini anlatması. Meta kölesi evet olunmamalı. Altını çizmemişim ama atıyorum bir Jungle oynarken 4 5 tane Hero'da ustalaşmak kesinlikle gerekiyor. Her meta değiştiğinde ustalaşılan bir Hero mutlaka olmalı s tier da. Ben şunu söylemeye çalıştım. Mesela Darius main bir sihirdar sadece Darius oynamamalı. Karşısı Vayne, Teemo çektiğinde çok gördüm sırf maini diye Darius kitleyen. Şampiyon havuzunu ne çok geniş, ne çok dar tutma taraftarıyım.
LoL'de kazanma rehberi: Denetim Masası, program ekle/kaldır, LoL kaldır, “click” happy Life:) çok şükür yıllardır LoL'den uzak kalmak o kadar güzel ki herkese tavsiye ederim:)

Şakası bir kenara güzel bir paylaşım olmuş ama TR serverinde özellikle meta takibi yok anladığım kadarıyla. Adam Aatrox'sa yüzyıllar boyunca Aatrox olmayı sürdürüyor:) bordo klavyelilerden bahsetmek bile istemiyorum zaten:)

Vallahi kankam sezon 4'ten beri oynuyorum. Vakit kaybı gerçekten bana göre. Çok tilt olan birisi değilim ama atıyorum günlük 4 saat 5 saat LoL oynamak yerine birçok offline oyun oynayabilirdim. Şu an bile baktığımda en fazla 2 3 offline oyun bitirmişimdir. Sigaradan daha çok bağımlılık yapıyor şu oyun. Vakit kaybı olduğunun bilincindeyim ama bırakamıyorum. Yakın arkadaş çevrem oynamasa şu ana kadar bırakmış olurdum belki. :(
LoL'e yeni başlayanlar için LoL nasıl bilgisayardan silinir rehberi gelsin, daha faydalı olur.

Vallahi açıkça başlanılmaması gerektiğini söyleyebilirim ama tavsiye olmaktan öteye geçmez. Başlayacak adam yine başlar. Bari adam akıllı başlasın diye yazmak istedim. :)
Tabi bu dediklerinizi TR serverda yapamayız. :D (13 yaş, bordo klavyeli veletlerimiz sayesinde.)

Vallahi kankam ben 0 tilt olan birisiyim ama yine de ne olursa olsun all mute yaparım. Senin moralini bozmayabilir ama toxiclik yapan adama savunma yaparken objektifleri kaçırıyorsun. Düşük elodaysan ve oyunu taşıyabileceğine inanıyorsan kimseye güvenme, bireysel oyna. Yararını görürsün.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı