LoL neden bu kadar popüler?

LoL kadar saçma grafikleri berbat bir oyun nasıl hala popüler olabilir?

LoL'ü oynamayan biriyim, fakat oyun anlaşıldığında ne kadar zevkli olabileceğinin farkındayım ki insanlar bundan zevk alıyor. Oyun grafiklerinin iyi olması tabii ki iyi bir şey fakat GTA 5 bana GTA San Andreas'ın veya Vice City'nin yaşattığı hazzı yaşatmıyor. Çoğu oyunda öyle.
 
Bir oyun mekanikleri gerçeğe ne kadar yakınsa, oynanması saçma oluyor.

Örneğin Last of Us 2, sözde yılın oyunu ama popüler kültürün köpeği bir oyun.
Neresi eğlenceli, oynanış olarak ve hikayesi ile en leş oyun.
Gerçekci oyunlarda yapabileceklerin her zaman sınırılı ve zevk vermez.

LoL'de bu durum yok.
Gerçekçi oyunlar eğlenceli olmaz mı? Rdr 2 oynamadınız heralde.
2qfmq5.jpg
 
Arkadaşım LoL'ün grafiğiyle kötü olması ne alaka onu anlamadım oyun 5V5 MOBA bir oyundur grafik istiyorsan git hikaye tarzı oyna ayrıyeten oyundan her maç farklı şeyler olduğu için seviliyor her oyun farklı bir oyun gibi.
Oyunu indirip kötü oynayıp küfür yiyorsunuz sonra böyle konu açıyorsunuz.
 
Bak tamam LoL'ün grafiklerini sevmedin, o zaman git Warframe oyna.

İki gün sonra dersin, bunun da grafikleri kötü.
Gerçekçi oyunlar eğlenceli olmaz mı? Rdr 2 oynamadınız heralde.Eki Görüntüle 684278
BloodBorne, Batman Arkham serileri deseydiniz, "of" derdim. Çünkü şahane.
 
LoL'mü basit? Lig challenger, kore oyuncusu veya Faker ile akrabalığın mı var?
Ancak bunlara sahipsen basit deme hakkın olur.

Evet basit. Ben size oyun kurallarını anlatın desem herhalde 1 sayfayı dolduramazsınız. Şampiyon yetenekleri belirli, oyunun amacı belirli, kasma şekli belirli, counter-pickler belirli, hatta Meta denilmesinin sebebi bu. Meta dışı oyuncular zaten istisna.

Öte yanda Europa Universalis IV, bir strateji oyunudur. Oyunun genel kurallarını anlamanız en az 1 haftanızı alır. 1 aydan önce düzgün bir strateji koymanız genelde zor olur. Ticaret yollarının nasıl işlediğini ve ambargoların ekonomiyi nasıl etkilediğini anlayana kadar bir ay rahat geçiyor.

Tabi bir de Starcraft gibi mikro yönetim gerektiren oyunlar var. Sadece harita kontrolü, ekonomi, strateji yetersiz kalabiliyor. Bazen düzgün mikro yönetim ile birkaç ünite, kalabalık zergleri yok edebiliyor.

Stratejik olarak ise mesela satrançta, sadece ilk 10 hamlede oynanabilecek 169,518,829,100,544,000,000,000,000,000 seçenek vardır. Oyunun karmaşık kısmı ise, oynanbilen hamleleri önceden tahmin etmenizi gerektirmesi. Yani oyunu kazanmak istiyorsanız, rakibinizin en az 3 hamle öncesini görebilmeniz gerekiyor. Buna göre siz hamle yaptıkça elbette rakibinizin hamleleri de değişiyor. Profesyonel oyuncular 5-6 hamle önceden kaybettiğini yada kazandığını görebiliyor.

Bunlara göre Faker kim bilmiyorum ama Stockfish'i falan yenmeyi planlamıyorsa benim için pek bi değeri yok. Sonuçta Kim Jong-Un da koreli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı