LoL oyunu tek başına taşıyabilecek mid-solo Hero önerisi

Bu bir takım oyunu. Tek başına taşıyacak bir şampiyon diye bir muhabbet yok.

Ama sana alt koridorda Lulu Vayne öneririm. Dün hiç tanımadığım bir yabancı ile (EUW) 3/3 attım ve sürekli taşıdım.

Oyunu ormancı yönetir, ama her zaman ADC taşır. Adı üstünde AD Carry. Saldırı gücü taşıyıcısı. Karşında cana göre, yüzde olarak vuran, yanında da en iyi kankası Lulu olan bir Vayne tüm oyunu domine eder.

Sana Vayne'i kısaca anlatayım, W yeteneği pasif olarak, yani hiç bir şey yapmadan her 3 vuruşunda %14 gerçek hasar vuruyor. Yani karşında üstüne doğru koşan 3500 canlı bir Garen, Darius varsa, normal düz vuruşlarını 400 vursa,

1. Düz vuruş 400, 2. Düz vuruş 400, 3. Düz vuruş 400, W pasifi 3500*14/100 = 490

Düz vuruşları azaltan kalkanları var, hadi onu azaltalım, 250*3=750 AD hasarı, 490 gerçek hasar.

Ki üstünde Kraken var (her 3 vuruşta 100~150 arası gerçek hasar), Mahvolmuş Kralın Kılıcı (yine cana göre vuruyor) var, Guinsoo(her üçüncü düz vuruşun 1 tane fazladan düz vuruş çıkarıyor, ve kritik vurdukça daha fazla hasar vuruyor ama kritik vermiyor) var. Bunlar da en azından 500, 600 hasar.

Yani sen adamın üstüne 1 kere tıkladın, 3 kere vurdu. Orada üstüne koşan adam ne olduğunu anlamadan en az 700 gerçek, en az 1000 AD, 200 de AP hasarı, toplamda 1900 hasar. Birde üstünde Saldırıya Devam rünü var. Bu dediğim hasar sadece 3 kere vurunca. Adamın üstüne geldin, 3 defa vurdun, altında 3 tane gümüş ok yükü bıraktın ve patlattın. Saldırıya Devam rünü de 3 vuruştan sonra o adama vurmaya devam edersen, tüm kaynaklardan daha fazla hasar alıyor. Yani o 1900 hasar, saçma sapan bir şekilde 2100 falan oluyor.

Senin daha Q yeteneğin var. Düz vuruşunu güçlendiriyor, Ulti yeteneğin sana fazladan 35 AD ve hareket hızı veriyor. E yeteneğin de W yükü bırakıyor, adamı duvara saplarsan sersemletme etkisini uyguluyor. Fazladan vuruyor.

Vayne tamamen saçmalık. Hiç bir kurala mantığa uyan bir yanı yok. Karşına gelirse erken oyunda ezmeye çalış. Ezemezsen o seni çatır çatır ezer.

Vayne'i bir kenara yaz. 4800 ya da 6300 mavi öz olması lazım. İyi bir Lulu support ile kaybetmesi çok zor.

Ama Vayne oynamak çok zor iş. Toplamda en az 100K Vayne var. Daha yeni yeni anlıyorum çarı. Yapabileceklerinin bir sınırı yok.

Hangi ADC, üstüne doğru koşan 3500 canlı bir tanka sadece 3 kez vurarak o hasarı vursun? Tamamen saçmalık.

İyi ki oynaması zor şampiyon. MF ya da Ashe gibi basit, düz vurarak oynanan bir şampiyon değil Vayne. Adamın üstüne de koşmazsın. Shaco gibi, taktik ve plan ile oynaman, tüm takımı okuyup ona göre hareket etmen gerek.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı