LoL şampiyon dengesizliği

332707

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
433
LoL'e başlayalı 2 ay oldu, nedense hep aynı şampiyonlar oyunda çok fazla vuruyor ve oyunu taşıyor. Karşımda görmek istemediğim şampiyonlar hep aynı. Ben LoL'den önce senelerce AoV ve MLBB oynadım, onda hiç böyle bir şey yaşamamıştım istediğim karakteri alırdım oynardım iyi oynarsam karşımdakini lanede yenerdim kötü oynarsam kaybederdim. LoL'de hiç böyle olduğunu sanmıyorum ama. LoL'de resmen oyun senin yeteneğine değil oynadığın şampiyonun gücüne bakıyor. Sırf bu saçma dengesizlik yüzünden oyunu bırakmayı düşünüyorum. Riot para mı alıyor belirli şampiyonları bufflamak için? Neden bazı şampiyonları normal bir şekilde bufflıyorlar da bazı şampiyonları uçuruyorlar? Bir tek ben mi düşünüyorum bu oyunda aşırı bi' şampiyon dengesizliği olduğunu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Var böyle bir şey maalesef, buna meta deniyor. Yakında güçlü şampiyonlar çöp, eski kötü şampiyonlar da yenilmez olur. Riot'un oyundaki çeşitliliği sağlamak ve oyuncuları uzun vadede sıkmamak için izlediği politikalardan biri. Bu olay DotA'da daha da fazla. Meta olmayan oyunlar daha mantıklı ve adil gelse de oyuncular kısa sürede oynamayı bırakıyor tekdüzelik hissinden dolayı. Aynı sistemi LoL de dahil tüm MOBA'lar ranked sisteminde de yapıyor. Hani bazı günler takımınıza kolu olmayan insanlar arka arkaya gelir ya 10 maç lose streak alırsınız, veya sonraki gün 10 win streak alırsınız gelen herkes booster gibidir, bunlar tesadüf değil. Kötü oyuncuların arada zaferi tatması iyi oyuncuların arada bozgunu tatması bir gereklilik.
 
LoL'e başlayalı 2 ay oldu, nedense hep aynı şampiyonlar oyunda çok fazla vuruyor ve oyunu taşıyor. Karşımda görmek istemediğim şampiyonlar hep aynı. Ben LoL'den önce senelerce AoV ve ML:BB oynadım, onda hiç böyle bir şey yaşamamıştım istediğim karakteri alırdım oynardım iyi oynarsam karşımdakini lanede yenerdim kötü oynarsam kaybederdim. LoL'de hiç böyle olduğunu sanmıyorum ama. LoL'de resmen oyun senin yeteneğine değil oynadığın şampiyonun gücüne bakıyor. Sırf bu saçma dengesizlik yüzünden oyunu bırakmayı düşünüyorum. Riot para mı alıyor belirli şampiyonları bufflamak için? Neden bazı şampiyonları normal bir şekilde bufflıyorlar da bazı şampiyonları uçuruyorlar? Bir tek ben mi düşünüyorum bu oyunda aşırı bi' şampiyon dengesizliği olduğunu?

Her zaman öyleydi desem? Amumu örneği. Günateşi Pelerini yenilenmediğinde bile çok güçlüydü. Tek başına 1V5 attığımı hatırlıyorum. Günateşi pelerininden sonra Riot "Böyle bir karakter varmış, bir nerfi hakeder." dedi. 8 yıldır ne nerf ne buff(ulti rework geldi.) gelmeyen karaktere. Garip garip işler.
 
Normal bir şekilde bufflasalar çok daha iyi olur bence. Resmen ilah yapıyorlar şampiyonları. Dün mesela derecelide 2 maç üst üste karşıma Varus geldi, 2 el oyunu taşıdı şampiyon. Varus gibi boş, sadece düz vuran bi karakterle 60k hasar vurmuş. Tek yaptığı düz vurmak ve oyun başında o kadar ezilmesine rağmen, 0/4 iken botlanede üçte üç attığını gördüm. Oyun sonu resmen tank gibi ölmüyordu. Düz vuruş hasarı çok fazlaydı ve bir vuruşa 300 can yenilediğini gördüm. Böyle oynayış derinliği olmayan boş bir şampiyonun bu kadar düz vuruş hasarı olması hiç iyi değil resmen oyunu bıraktırır adama. Samira'dan nefret ederdim o Varus'dan sonra karşıma her el Samira gelsin Varus gelmesin diyorum.
 

Geri
Yukarı