Nasıl edicek kanka şahsa hakareti nasıl kanıtlayacaklar? Lolde gidip adamın adı soyadı ile hitap etmiyorsun ki kafadan sallıyorum varus senin ... yazıyor bu da kişiye küfür diye dava açılacak birşey değil. İsme küfür etse yine zor o isimde bir ton adam var arkadaşıma sövüyordum bile der geçersin yani. Hem hakaret suçu sadece para cezasına tabi 5 yıl muhabbetinin geçerli olduğunu sanmıyorum bu konuda.Bal gibi de yersin. Üstelik adamın öyle uğraşmasına da gerek yok sadece savcılığa gidip dilekçe verecek tek yapması gereken bu. Oyun diye hafife almayın LOL ün zaten Türkiye'de sunucuları var tüm IP bilgileriniz orada.
1 dilekçeye ve dilekçe sonucu savcılığın ilgili kurumdan IP bilgilerini istemesine bakar sonrası zaten malum önce karakoldan ifade için çağrılırsın, daha sonra mahkeme süreci başlamadan arabulucu arar orada da sonuç çıkmayacağı için dava aşamasına gider ve daha önce böyle bir vukuatın yoksa para cezası + 5 yıl hükmün açıklanmasının geriye bırakılması yani 5 yıl içinde aynı suçtan tekrar dava açılırsa GG.
Umarım dava eder.
Orası öyle. Adam varusa karakterine küfür ediyordum dese ne olacak bitti gitti. Max oyun içi ceza alırsın daha öteye gitmez. Ad soyad falan kullanıp sövmen lazım ancak öyle.@Shacolambaç, bir daha oyunda kimseye sövme de maksimum oyun hesabın banlanır. Her küfür edene dava açılacak olsaydı, LoL sunucusunun yarısı davalık olurdu. Bundan emin olabilirsin ve küfüre dava açmak da bu kadar kolay değil. Bu arkadaşlar, hayatı sanırım toz pembe sanıyor da X ve Instagram gibi yerlerden edilen küfüre hemen dava açılabilir. Önemli olan, kişinin kendi adını ve soyadını ya da resmini kullanması, bunlar kullanılmıyorsa kişiye küfür etmedim. Fake hesabındaki isme küfür ettim diyerek aradan sıyrılabilir davalı kişi. Konu yorumlarında boş keseden atıp duruyorlar da amaçları seni korkutmak.
Uzun süredir LoL oynuyorum klasik sövüş falan zaten ama hayatımda ilk defa LoL'de bu kadar ciddi şekilde seni dava edeceğim diyen birisi oldu. Sizinle uğraşacağım falan filan, ailenize rezil edeceğim; hocam sizce ne olur, dava yer miyim?
İnfaz edilirsin yazacaklar diye korkuyorum açıkçası. Doğruluğu kesin değil ama forumda birisi anlatmıştı bana sanırsam fırsatçılık çok arttı diye devlet bu hakaret olayını kamu davası gibi yapmış uzlaşma diye birşey yok yani artık direkt devletin kasasına gidiyor kişi mahkemeyi kaybederse. Milletin bu yüzden fazla uğraşacağını sanmıyorum artık eskiden para koparmak için kışkırtıp dava açıyorlardı.@Grim Reaper, bazıları öyle bir anlatmış ki hukukta olmayan kavramlara yer vermiş. Hakaret suçu uzlaşmaya tabii, devreye arabulucu girer ve karşı taraf "şu kadar para istiyor, verin dava açılmasın" der. Verilmesi reddedilirse de dava açılır. Maksimum alacağı para cezası ve mahkeme masrafları. Bazıları yok hapse girersin vs. vs. diye öyle bir masal yazmış ki şaşırdım valla.
O olayı bence değiştirdiler arkadaşın dediğini doğru gibime geliyor. Çok suistimal ediliyordu çünkü millet para kaynağı gibi kullanıyordu bu mevzuyu. Twitter falan direkt kişiye hakaret etmiş gibi olduğundan dava açmaları çok olası ama oyunlarda böyle değil.@Grim Reaper, baştan söyleyeyim: Kamu davasına dönerse bilemiyorum. Önceden uzlaşmaya tabii idi. Ne yapılacağını bilemem. Bence kamu davasına dönmeli çünkü dediğiniz gibi X, Instagram gibi platformlardan A kişisi, kışkırtıcı Tweet atıyor ve bu Tweet'i atan kişi de bir tane avukatlık bürosuyla anlaşmalı oluyor. Avukatlık bürosu da hakaret eden herkesin, tek tek ekran görüntüsünü alıyor ve ertesi gün, doğrudan suç duyurusunda bulunuyor. Davalar, kamu davasına dönerse para; devletin kasasına gider ve böyle olmasını daha doğru buluyorum. Bunu meslek hâline getiren fırsatçılar, çok fazla. Bu yüzden X ve Instagram gibi platformlardan kimseye sövmeyin, fırsatçılara para yedirmeyin.
Elayja açmıştı. Dini ve milli değerlere küfür edilirse o zaman kişiyle alakası kalmıyor diye biliyorum. Ha bu tarz birşey de binde bir olur her Allah'a söveni dava etseler sunucunun yarısı aynı şekil giderdi çünkü kimse uğraşmaz bunla.@Grim Reaper, oyunda küfür ettiği için dava yiyen daha görmedim. Varsa da bilmiyorum.