Oyun ADC olarak başlamak için fazla ilerledi. Herkes uzun zamandır ADC oynuyor, bundan dolayı sıkıntı yaşaman normal. Oyun bilgisi olarak, macrolara dikkat etmeniz gerekli. Özellikle Plat oyuncuları Elmas üstü oyunlardan ayıran tek özellik bu çünkü. Karşıma düşük elmas ya da plat bir oyuncu geldiğinde yapmam gereken tek şey minyonları kontrol etmek oluyor, 1v1 yapmama bile gerek kalmıyor.
Örneğin ben üst koridor oyuncusuyum, karşımdaki oyuncuyu gözlemliyorum ilk 3 minyon dalgası ile. Eğer benim "Cheater's recall" atmamı engelleyebiliyorsa minyonları kuleme yakın bir yerde dondurmaya çalışıyorum, eğer engelleyemiyorsa, hali hazırda sustain'i iyi olan karakterler oynadığımdan dolayı sürekli trade giriyorum, karşımdakini B atmaya zorluyorum ve minyonları hızlıca iterek hem para hem de XP kaybetmesini sağlıyorum. Aramızdaki fark açıldığında zaten iş çocuk oyuncağına dönüyor, hasar veremeden ölüyorlar. Başlangıç için üst koridor önerebilirim, Garen gibi kolay ama etkili şampiyonlarla başlayabilirsiniz.
Direkt mekaniksel olarak uzun alıştırmalar gereken şampiyonlarla başlamayın. Minyon kontrolü ve macro oyun bilginizi geliştirmek adına yüksek elo oyuncuları takip edin, onların oyunlarını izleyin.