LoL'de tanka karşı nasıl oynamalıyız?

• Konuyu başlatan Raxsic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.420

Raxsic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 ay önce LoL'e başladım. Önceden Wild Rift oynuyordum yani oyuna birazcıkta olsa hakimim. Oynadığım koridor üst ve mid. Bu koridorlarda Yasuo ve yone alıyorum. Karşıma tank dışında gelen rakipleri yenerken, rakibim tank karakter seçtiğinde ben rakibimi yenemiyorum. Oynadığım karakterler üzerinden bana tavsiye verebilir misiniz?

Takimina bagli. LoL'de her zaman laneden rakibini keserek cikacaksin diye bir kaide yok. Zaten oyuncularin dustugu en buyuk yanilgi da bu. Minyon olarak one gecmen de avantaj. Sen koridordan 30 minyon onde cikiyorsan neredeyse bir esyanin yarisini bitiriyorsun demektir zaten. Bu sekilde koridoru kazanip takim savaslarinda rakip tankdan daha etkili olabilirsin. Koridordaki ustunlugun ise ormancina da bagli. Ormancin alt tarafi mi oynayacak yoksa ust tarafi mi? Sana oynayacaksa takaslarda kazaniyorsan koridoru itip dive atabilirsiniz, koridoru kazanamiyorsan kendi ustune cekip koridorun ortasinda adami yakalamaniz lazim ormancin ile. Eger alt koridorun kazanamiyor ve ormancinin oraya oynamasi gerekiyorsa o zaman senin koridorda olmemen gerekiyor. En onemli sey bu. Olmeyip, temponu kaybetmemen ve minyon kesmen lazim. Mesela oyuncularin dustugu en buyuk yanilgi da bu. Ormanci uc koridora da gank atamaz, uc koridorda da baski kuramaz. 1 koridorun ya kendi halletmesi lazim ya da olmeyip safe kalmasi lazim.

Ben yalnızca destek oynuyorum ama bana göre early harass çok önemli. Rakibe all in yapmadan ufak ufak vurup hasar almadan geri çıkarsan zamanla karşında duramayacak hale gelecektir. Tüm bu döngüyü gerçekleştirirken de visiona önem vermen lazım. Bu yüzden çimlere totemlerini bırakmalı ve haritayı sık sık kontrol etmelisin. İtem olarak da Zırh delici eşyalar rakibi çabuk indirebilmen için önemli. Oyun içi önerilen eşyalar sana bu konuda yardımcı olacaktır.

Takimina bagli. LoL'de her zaman laneden rakibini keserek cikacaksin diye bir kaide yok. Zaten oyuncularin dustugu en buyuk yanilgi da bu. Minyon olarak One gecmen de avantaj. Sen koridordan 30 minyon onde cikiyorsan neredeyse bir esyanin yarisini bitiriyorsun demektir zaten. Bu sekilde koridoru kazanip takim savaslarinda rakip tankdan daha etkili olabilirsin. Koridordaki ustunlugun ise ormancina da bagli. Ormancin alt tarafi mi oynayacak yoksa ust tarafi mi? Sana oynayacaksa takaslarda kazaniyorsan koridoru itip dive atabilirsiniz, koridoru kazanamiyorsan kendi ustune cekip koridorun ortasinda adami yakalamaniz lazim ormancin ile. Eger alt koridorun kazanamiyor ve ormancinin oraya oynamasi gerekiyorsa o zaman senin koridorda olmemen gerekiyor. En onemli şey bu. Olmeyip, temponu kaybetmemen ve minyon kesmen lazim. Mesela oyuncularin dustugu en buyuk yanilgi da bu. Ormanci UC koridora da gank atamaz, UC koridorda da baski kuramaz. 1 koridorun ya kendi halletmesi lazim ya da olmeyip safe kalmasi lazim.

Nasus'a karşı minyon alamıyorum. Çok fazla hasar veriyor, durduramazsam farm kasıyor.

Nasus'a karşı minyon alamıyorum. Çok fazla hasar veriyor, durduramazsam farm kasıyor.

Nasus erken oyunu gucsuz bir sampiyon, Q hasari cok degil ve bekleme suresi cok. Koridorda itemiyor veya takaslarda kazanamiyorsan dogru oynayamiyorsun demektir. Once o tarafi gelistirmen ve nasil oynaman gerektigini ogrenmen lazim. Ayrica soloda yasuo veya yone oynerken off-tank build gidebilirsin. Gasp runu alip yone icin gun atesi kasabilirsin. Yasuo'da farmin iyi olursa tanklari daha kolay eritebilmek adina kraken alabilirsin ama karsiya dikkat et. Shieldbow'dan gelen kalkan onemli cunku. Ayrica erken kastiysan hullbraker da tercih edebilirsin lanede kalabilmek adina.

Daha demin Aatrox'a karşı oynarken minyon kesemedim, aşırı sinir oluyorum. Adam bir vuruyor zaten ölüyorum. Baseden geldiğimde adam 5 seviye olmuş ben hala 3 seviyeyim. Minyonlara yaklaşırsam adam vuruyor, yaklaşmazsam minyon kesemiyorum. Paradox'un içindeyim. Dün 2 kez rage quit attım.

Daha demin Aatrox'a karşı oynarken minyon kesemedim, aşırı sinir oluyorum. Adam bir vuruyor zaten ölüyorum. Baseden geldiğimde adam 5 seviye olmuş ben hala 3 seviyeyim. Minyonlara yaklaşırsam adam vuruyor, yaklaşmazsam minyon kesemiyorum. Paradox'un içindeyim. Dün 2 kez rage quit attım.

Yasuo ve yone ile AA'nin karsisinda kolay kolay duramazsin ozellikle de yasuo ile. AA zaten koridorda guclu ve esnek bir hero, Irelia haricinde muazzam bir counteri yok. Bu tarz durumlarda ya ormancini bol bol gank atmasi veya baski kurmasi icin ikna edeceksin ya da safe oynayip ittirmeyeceksin. Lanede durmayi cok istiyorsan dedigim gibi Gasp runu ve off-tank item buildini deneyebilirsin.

Yone ve Yasuo ile tanklara karşı sorun yaşamaman lazım, kesemiyorsan bile minyonda öne geçmen yeterli.

Aatrox'a karşı ise eğer Yasuo ve Yone'ye hakimsen Aatrox'u yenebilirsin, oyunculuk gerekiyor yani. Bu da hemen olmaz, zaman lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı