Lossless Scaling yeni güncellemeler yayınlandı

Pixel_less

Kilopat
Makaleler
31
Yer
Manisa
Herkese merhaba, dün Lossless Scaling'in yeni sürümü yayınlandı (2.13). Bu sürümdeki değişikliklerden kısaca bahsetmek gerekirse;
Yeni bir kare oluşturma modeli geliştirildi (lsfg 3.0). Bu modele göre artık ölçekleme modlarındaki performans ayarı kaldırıldı ve sadece çözünürlük ölçeği kullanılmaya başlandı. Ayrıca ilgimi çeken bir diğer özellik olarak 20X'e kadar yükseltme seçebilmekteyiz. Tabii ne kadar faydalı olur orasını bilemem.

1736585357607.png

2.13 ile birlikte Frame Generation'da biraz daha görsel iyileştirme durumu söz konusu. Ayrıca gecikmeler de büyük ölçüde azalmış durumda.
Ayrıca sevindiğim bir özellik olarak dxgı tekrardan Windows 11 24H2 sürümlerinde kullanılabilmekte. Önceki sürümde bir Windows güncellemesi yüzünden dxgı yerine wgc kullanmak zorundaydık.

Lossless Scaling 3.0 beta sürümleri

1736585622416.png

Üst resimden de görebileceğiniz gibi yeni bir arayüz geldi fakat bu arayüz şu an sadece beta sürümlerinde var. (3.0 sürümü)
Beta sürümünün stabil sürümden arayüz dışında bir farkı bulunmamakta.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Tam güncelleme notları: Steam :: Lossless Scaling :: LSFG 3

Hâla oyunda ağır gecikmeler yaşatma ya da görüntü bozma durumu var mı? İlk ünlü olduğu zamandan beri hiç takip etmedim. Kullanmak istiyorum.

Çıktığı ilk günden beridir kullanırım, ve bu güncelleme epey bi iyileştirme getirdi, üçüncü şahıs oyunlarda çok fazla ghosting yaratıyordu karakterin etrafında, bu sorunu çok aza indirmişler, ben severek kullanıyorum ama herkeste düzgün çalışmayan bir uygulama, kurcalayarak nihai kullanım senaryosuna ulaşabilirsiniz, denemek gerekli.

Herkese merhaba, dün Lossless Scaling'in yeni sürümü yayınlandı (2.13). Bu sürümdeki değişikliklerden kısaca bahsetmek gerekirse;
Yeni bir kare oluşturma modeli geliştirildi (lsfg 3.0). Bu modele göre artık ölçekleme modlarındaki performans ayarı kaldırıldı ve sadece çözünürlük ölçeği kullanılmaya başlandı. Ayrıca ilgimi çeken bir diğer özellik olarak 20X'e kadar yükseltme seçebilmekteyiz. Tabii ne kadar faydalı olur orasını bilemem.

Eki Görüntüle 2393745

2.13 ile birlikte Frame Generation'da biraz daha görsel iyileştirme durumu söz konusu. Ayrıca gecikmeler de büyük ölçüde azalmış durumda.
Ayrıca sevindiğim bir özellik olarak dxgı tekrardan Windows 11 24H2 sürümlerinde kullanılabilmekte. Önceki sürümde bir Windows güncellemesi yüzünden dxgı yerine wgc kullanmak zorundaydık.

Lossless Scaling 3.0 beta sürümleri

Eki Görüntüle 2393748

Üst resimden de görebileceğiniz gibi yeni bir arayüz geldi fakat bu arayüz şu an sadece beta sürümlerinde var. (3.0 sürümü)
Beta sürümünün stabil sürümden arayüz dışında bir farkı bulunmamakta.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Tam güncelleme notları: Steam :: Lossless Scaling :: LSFG 3
Hocam yalnız bendeki 2.13 sürümü bu şekilde değil arayüz olarak?

Uygulamada kullanırken gecikme var diyenleri anlamıyorum ben ya.
Bu uygulama zaten cs, bf vs gibi rekabetçi oyunlarda zaten kullanamayacaksın ki zaten o tür oyunlarda gecikme çok önemli.

70 saatten fazla bu uygulama ile oyun oynadım ve bitirdim.
Uncharetedi 30 saat bu uygulama ile oynadım ve çok az gecikme ile bitirdim ve gerçekten akıcıydı. Yine elden ring akıcı şekilde oynadım, dyinlight 2 akıcı şekilde oynadım.

Uygulamada gecikme yaşayanlar pek uygulamayı kullanmayı bilmiyor.
Tavsiyem kesinlikle dxgi ile çalıştırın programı.
Sonrasında vsync uygulama içinden kapatın.
Performans moduna alın ve çözünürlük ölçeğini yüzde 30 dan fazla kullanmayın.
Ben bu şekilde minimal görüntü kayıpları ile gerçekten sabit 90 FPS veya 120 FPS de akıcı oynadım.

Bu uygulama zaten CS, BF vs gibi rekabetçi oyunlarda zaten kullanamayacaksın ki zaten o tür oyunlarda gecikme çok önemli.

Uncharetedi 30 saat bu uygulama ile oynadım ve çok az gecikme ile bitirdim ve gerçekten akıcıydı. Yine Elden Ring akıcı şekilde oynadım, dyinlight 2 akıcı şekilde oynadım.

Sonrasında V-Sync uygulama içinden kapatın.
Performans moduna alın ve çözünürlük ölçeğini yüzde 30'dan fazla kullanmayın.
Ben bu şekilde minimal görüntü kayıpları ile gerçekten sabit 90 FPS veya 120 FPS de akıcı oynadım.

Hocam nasıl bir FPS farkı hissettiniz? Bende almayı planlıyorum, sistemim testlere göre Wukong'da 20 25 FPS alıyor o da orta ayarlarda. Alsam bana oynatır mı daha iyi seviyelerde?

Bu uygulama zaten cs, bf vs gibi rekabetçi oyunlarda zaten kullanamayacaksın ki zaten o tür oyunlarda gecikme çok önemli.

Uncharetedi 30 saat bu uygulama ile oynadım ve çok az gecikme ile bitirdim ve gerçekten akıcıydı. Yine elden ring akıcı şekilde oynadım, dyinlight 2 akıcı şekilde oynadım.

Sonrasında vsync uygulama içinden kapatın.
Performans moduna alın ve çözünürlük ölçeğini yüzde 30 dan fazla kullanmayın.
Ne diyorsunuz hocam siz çamur gibi oynamışsınız resmen. Performans modu + üstüne bir de %30 çözünürlük ölçeği mi yaptınız? Yapımcılar tarafından bile %50 altı önerilmiyor. 1080p oyunculukta. O kadar yapılmasına gerek yok. Perdormans modu zaten başlı başına kötü görüntü yapıyor.

Hocam yalnız bendeki 2.13 sürümü bu şekilde değil arayüz olarak?
Konuda da belirttiğim gibi arayüz 3.0 sürümünde geldi. Sadece özellik göstermek için tekrardan 2.13'e geçmek istemedim. Arayüz hala eskisi gibi durmakta 2.x sürümlerinde.

Hâla oyunda ağır gecikmeler yaşatma ya da görüntü bozma durumu var mı? İlk ünlü olduğu zamandan beri hiç takip etmedim. Kullanmak istiyorum.
Gecikmeler LSFG 3 ile büyük ölçüde azaldı. Pratikte denildiği kadar olmasa da evet bir azalma söz konusu. Bozulma olarak da önceki sürümden farklı olarak yazılar biraz daha belirgin gelip gidiyor.

Ne diyorsunuz hocam siz çamur gibi oynamışsınız resmen. Performans modu + üstüne bir de %30 çözünürlük ölçeği mi yaptınız? Yapımcılar tarafından bile %50 altı önerilmiyor. 1080p oyunculukta. O kadar yapılmasına gerek yok. Perdormans modu zaten başlı başına kötü görüntü yapıyor.
Şaka gibi gelebilir ama hiç rahatsız edici bir görüntü kaybı yaşamadım. Bende sizin yazdığınızı biliyorum ama gerçekten çok minimal kayıplar dışında cam gibi görüntü ile oynadım. Unchareted kayıp mirasları serisini bu şekilde 30+ saat oynadım. Aynı şekilde dyinlight 2 yi de.

Hocam nasıl bir FPS farkı hissettiniz? Bende almayı planlıyorum, sistemim testlere göre Wukong'da 20 25 FPS alıyor o da orta ayarlarda. Alsam bana oynatır mı daha iyi seviyelerde?
FPS farkı göreceli. Şimdi 30 fpsi sen 60 FPS akıcılığında oynarsın bundan hiç sorun yok ama gecikme 30 FPS gecikmesi oluyor. Bu biraz alışması zor bir durum hatta genelde ben uygulama da 30 fpsi 60 yapmıyorum yani 30 FPS kilitli şekilde oynamıyorum.
Uygulamadan verim almak için en az 40, önerim 45 FPS aşağısına inmemek yani ayarlardan saf fpsi 40 veya 45 fpse kilitlemek.
Sonra uygulamayı çalıştır ve 60 veya 90 FPS akıcılığında oyna. Tabi gecikme 45 fpslerde daha iyi oluyor. Ekstra her oyunda açılmasını tavsiye etmesemde performans modunu açarsanız çok iyi gecikme ve iyi bir görüntü de elde edebilirsiniz.

Sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama ben optimizasyon sorunlu no rest the wicked oyununu bile bu dediğim ayarlar da akıcı şekilde 8 9 saat kadar oynadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı