LOTR benzeri hikaye için şimdilik görseldeki harita yeterli mi?

• Konuyu başlatan schlss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.243

Harita Yeterli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    6
Saçma kime göre neye göre olacak? Fantastik bir dünya kurmayı planlıyorsanız, insan dışında elbet doğaüstü elementlerin olması gerekecek zaten. Kendi ırklarınızı yaratabilirsiniz.

Şimdilik insan dışında 2 ırk yazdım kısa kısa. İkisi de elf ve cüce de isimleri farklı. Çok büyük değişim. 🙂

Hocam bir tolkien evreni fanatiği olarak merakla bekliyorum nereden yayım yapacaksınız dijital bir ortamdan degil mi?

Hocam yazar falan ilan etmeyin hemen. 🙂 Sadece çok sevdiğim bir seri için acemice alternatif bir evren yapacağım minik çaplı. O kadar profesyonel çalışsam haritayı Paint'ten yapmazdım. Ama biterse ve güzel olursa buranın Blog kısmından paylaşabilirim.

Haritayı sadece gözümde canlanması için çizdim. Renkler coğrafyayı anlatıyor. Şimdilik 3 ırk yazdım sadece. O da basit cümlelerle kısa olacak şekilde.

Öncelikle evrenin oluşumundan başlaman lazım. Daha sonra dünyalari, krallıklar ve ırklar diye gidersin. Örnek olarak kendi oluşturduğum fantastik evreni sana bırakayım buraya bakabilirsin. Çok detaylı uğraşmadım ve sonradan ilgimi kaybettim zaten fakat taslak gibi bir şey.

Öncelikle evrenin oluşumundan başlaman lazım. Daha sonra dünyalari, krallıklar ve ırklar diye gidersin. Örnek olarak kendi oluşturduğum fantastik evreni sana bırakayım buraya bakabilirsin. Çok detaylı uğraşmadım ve sonradan ilgimi kaybettim zaten fakat taslak gibi bir şey.

Detaylı uğraşmadığınız bu ise benim evrenim bayağı uzun sürecek sanırım hocam. 🙂

Detaylı uğraşmadığınız bu ise benim evrenim bayağı uzun sürecek sanırım hocam. 🙂

Zaten bu fantastik evren yaratma işi çok zor olduğundan sıkılıp vazgeçtim ben de. Hazır evrenler üzerinden hikaye yazmak daha zevkli ve kolay gelmeye başladı fakat bu taslak olsa bile evren üzerinden ayrıca bir hikaye de yazdım. Ben harita falan işlerine girmedim açıkçası. Detaylara girince çok bunaldım. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı