Low level format ile disk sağlığı arttırılır mı?

Kaos1212

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
Öncellikle merhaba dostlarım. Elimde 500 GB Toshiba hard disk var. Fakat sağlığı %48 sorum Low level format atmak sağlığı arttırır mı veya sağlığı arttırmak için farklı bir öneriniz olur mu?

Öncellikle merhaba dostlarım. Elimde 500 GB Toshiba hard disk var. Fakat sağlığı %48 sorum Low level format atmak sağlığı arttırır mı veya sağlığı arttırmak için farklı bir öneriniz olur mu?
HDD lerde LLF ye sadece son çare olarak başvurun. Verimsiz bir şekilde de olsa kullanabildiğiniz diskinizin LLF sonrası hiç kullanılamaz hale gelme ihtimali az değil.
SSD lerde durum farklı. LLF yok. Onu yerine Wipe disk veya secure erase denilen işlem var ve bu işlem SSD ye zarar vermez.

Sağlığı artırmaz ama HDD yi disk yönetimi üzerinden birim sil ile silip sonrasında biçimlendirmek diskin daha düzgün şekilde çalışmasına BELKİ sebep olabilir.

HDD'lerde LLF'ye sadece son çare olarak başvurun. Verimsiz bir şekilde de olsa kullanabildiğiniz diskinizin LLF sonrası hiç kullanılamaz hale gelme ihtimali az değil.
SSD'lerde durum farklı. LLF yok. Onu yerine wipe disk veya Secure Erase denilen işlem var ve bu işlem SSD'ye zarar vermez.

Hocam bu maalesef sorumu cevaplamadı sağlığı artar mı?

Hayır kenarda duruyor zaten en azından bir şansımı denemek istiyorum.
Şu anda ortak noktada buluştuk.
HDD oldu çöp, atmadan önce LLF ile şansımı denemek istiyorum dediğimiz anda atılmalı.

İleriye yönelik bilgi, belki lazım olur. LLF diskteki verileri kalıcı olarak silmek için kullanılır.
Bunun dışında disk sağlığı için değil.

Yukarıdakiler HDD ler için geçerli. SSD ler tamamen farklı.

Şu nada ortak noktada buluştuk.
HDD oldu çöp, atmadan önce LLF ile şansımı denemek istiyorum dediğimiz anda atılmalı.

Anladım hocam forumlarda LLF sonrası sağlık artışı oldu yazıyor hiç değilse %75 olsa yine yeterli ve bu işlem çok uzun sürüyor akşam 8 de başlattım yeni bitecek 😩

Geri
Yukarı