HDD lerde LLF ye sadece son çare olarak başvurun. Verimsiz bir şekilde de olsa kullanabildiğiniz diskinizin LLF sonrası hiç kullanılamaz hale gelme ihtimali az değil.Öncellikle merhaba dostlarım. Elimde 500 GB Toshiba hard disk var. Fakat sağlığı %48 sorum Low level format atmak sağlığı arttırır mı veya sağlığı arttırmak için farklı bir öneriniz olur mu?
HDD'lerde LLF'ye sadece son çare olarak başvurun. Verimsiz bir şekilde de olsa kullanabildiğiniz diskinizin LLF sonrası hiç kullanılamaz hale gelme ihtimali az değil.
SSD'lerde durum farklı. LLF yok. Onu yerine wipe disk veya Secure Erase denilen işlem var ve bu işlem SSD'ye zarar vermez.
Tamamen kullanılamaz hale gelebilir, Sadece son çare olarak başvurulmalı yazdım. Bunlar nasıl sorunuzun cevabı olmuyor?Hocam bu maalesef sorumu cevaplamadı sağlığı artar mı?
Tamamen kullanılamaz hale gelebilir, sadece son çare olarak başvurulmalı yazdım. Bunlar nasıl sorunuzun cevabı olmuyor?![]()
O diski kullanabiliyor iseniz LLF atmayın.Cevabı olmadı derken yani sağlığın artma ihtimali var mı diskin yok olması önemli değil bana 50 TL'ye geldi.
O diski kullanabiliyor iseniz LLF atmayın.
Sağlığın artma ihtimali sıfır.
Şu anda ortak noktada buluştuk.Hayır kenarda duruyor zaten en azından bir şansımı denemek istiyorum.
Şu nada ortak noktada buluştuk.
HDD oldu çöp, atmadan önce LLF ile şansımı denemek istiyorum dediğimiz anda atılmalı.
Sonucu merak ediyorum. Bitince test edip bilgileri yazarsanız sevinirim.Anladım hocam forumlarda LLF sonrası sağlık artışı oldu yazıyor hiç değilse %75 olsa yine yeterli ve bu işlem çok uzun sürüyor akşam 8 de başlattım yeni bitecek![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.