Lpg'li araç kaza yaptığında patlar mı?

emirhan2020

Decapat
Katılım
14 Şubat 2021
Mesajlar
182
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sizce Lpg'li bir ataş kaza yaptığında patlama olasılığı nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüpün beyni denen kısma bir zarar gelmezse patlamaz. Fakat içerisindeki sıvı çok hızlı ısınırsa tüp genleşir ve patlayabilir. Çok hızlı bir şekilde uzaklaştırılması gereklidir.
 
LPG'li bir aracın onay alıp trafiğe çıkabilmesi için zaten gerekli sızdırmazlık testlerinin muayene kontrolünün yapılması gerekiyor. Bu muayene kontrolünü geçen LPG aracı eğer kablolamasında, kafasında ve bu sistemlere bir hasar almazsa patlama riski taşımaz. Hatta LPG tankları sanılanın aksine benzin tanklarından çok daha sağlam ve hasar almazlardır. İçerisindeki gazın kaçışını engellemek ve montaj hataları kaynaklı riskleri bir yere kadar tolere edebilmek için normal şartlarda gereken dayanıklılığın 8 katını sağlamaktadır ve bunun daha altı zaten az önce bahsettiğim muayene çalışmalarından geçmemekte.

Kapalı otoparklarda bile LPG'li araçlar eğer usulüne uygun bir montaja sahipse standart benzinli arabalardan daha güvenlidir.

Patlama veya infilak ihtimali ise bir şekilde tankın delinmesi veya ciddi bir şekil bozukluğuna sebebiyet verecek hasar ile oluşabilir. Buradaki patlama ise gazın yanarak çıkmasından değil, basınç altında sıvılaştırılmış durumda olan gazın üzerindeki basıncın azalması ile tekrardan gaz haline geçerken yaşadığı hacim artışından kaynaklıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı