LPG'li araç tehlikeli midir?

Bakımını düzgün, doğru parçalarla ve zamanında yaptırırsan hiçbir şey olmaz. Ayrıca lpg tankları benzin tanklarına göre (depodan bahsediyorum) daha kalındır ve herhangi bir tehlikeli durumda tank kendini kilitler ve dışarıya yakıt sızmasını engeller. Ayrıca eskidendi o yok lpg motoru kurutur, şunu yapar bunu yapar. Sıralı sistemler var, motor uygun sıcaklığa ulaşıncaya kadar zaten benzin ile çalışıyor ve motor üretildiği uygun yakıt tipiyle ısınıyor. Çekiş konusunda da yine eskiden lpg çekişi düşürür vb beyanlar vardı. Eskiden 1.4 lt araca da aynı kiti, 3.0 lt araca da aynı kiti taktıkları için böyle şeylerin olması teknik olarak zaten normal bir durum. Şimdi iyi bir markaya lpg montajı için gittiğinizde aracınızın marka model ve motor litresine göre kit takılıyor. Yanma oranları evet farklı fakat lpg taktıran adam bunu ekonomi için taktırıyor. Performans için lpg taktırdım diyen yoktur. Lpg'nin amacı çevreci, temiz yanma ve ekonomik kullanımdır. Belki çekiş farklarını düşük litre veya beygir gücündeki araçlarda biraz hissedebilirsin ancak orta veya yüksek litre/beygir gücüne sahip araçlarda neredeyse fark etmezsin. Ben 2010 1.4 puntoyu lpgli kullandım ve 75 beygir olduğu için biraz fark oldu evet, tabii bu fark araçtan acaca göre de değişebilir. Ama daha sonra 2018 Toyota corolla 1.6 litre 133 beygirlik olana lpg taktırıp kullandım, fark neredeyse yoktu. Kişisel deneyimlerim ve verebileceklerim bunlar.
 
Hocam LPG patlamaya daha müsait değil mi? Hatta ondan dolayı kapalı otoparklara alınmıyordu diye biliyorum.

Hayır kapalı otoparka alınmama sebebi, otoparkların havalandırma sistemlerinin LPG'yi tahliye edecek şekilde yapılmamasındandır. LPG havadan daha yoğun olduğu için kaçak olduğunda yere çöker ve havalandırılmadığı sürece zeminde kalır bu sebeple kapalı otoparklara almıyorlar.

Fakat LPG sistemleri eskisi gibi değil, en önemlisi de yeni tank sistemlerinde her türlü önlem alınmıştır, en ufak bir kaça sırasında (dolum ağzı, enjektörlerden, bagajdan motora giden borularda vb.) bir yerde en ufak kaçak olduğunda tank sistemi kendini kapatır. (Multivalf sistem) Hatta LPG filtresi değişimi için gittiğinizde usta değişim için bagajdaki tanktan vanayı kapatmaz çünkü motor bölümünden filtreyi sökmek için kapağı açtığınız anda tank kendinisini kilitler ve gaz çıkısı sağlanmaz, usta filtre değişir ve kontağa basar araba benzinde çalışır gaza ilk geçişte stop eder çünkü borular dahil hiçbir yerde gaz yoktur, tekrar çalıştırıp gaza geçişte tank tekrar gaz göndermeye başlar.

Güvenlik olarak ise plastikten yapılan benzin deposuna göre kat be kat LPG tankları çok daha güvenlidir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı