Lubuntu kurulum flaşı Dual boot menüsünde gözükmüyor

Ventoy'la da açılmadı. BIOS'u pili çıkararak sıfırladım. Kapatıp klavye hariç her şeyi çıkararak tekrar açtım olmadı. Açılırken klavyeyi bile algılamıyor. Flaşı da görmüyor galiba. BIOS güncellemesi yapın diyorlar ama BIOS'u açamıyorum ve güncellersem anakartı bricklerim diye korkuyorum.
Anakart: ECS A750GM-M

Son düzenleme:
Ventoy'la da açılmadı. BIOS'u pili çıkararak sıfırladım. Kapatıp klavye hariç her şeyi çıkararak tekrar açtım olmadı. Açılırken klavyeyi bile algılamıyor. Flaşı da görmüyor galiba. BIOS güncellemesi yapın diyorlar ama BIOS'u açamıyorum ve güncellersem anakartı bricklerim diye korkuyorum.
Anakart: ECS A750GM-M
Brick olmaz büyük ihtimal. Elektrik kesintisi sık oluyor mu yaşadığınız yerde?
Windows'un kurtarma menüsüde "Donanım Ayarları" adlı bir seçenek olması gerek. Bilgisayarı shift tuşunu basılı tutarken yeniden başlatın ve kurtarma menüsünden o seçeneği seçin. BIOS açılacak.

Brick olmaz büyük ihtimal. Elektrik kesintisi sık oluyor mu yaşadığınız yerde?
Windows'un kurtarma menüsüde "Donanım Ayarları" adlı bir seçenek olması gerek. Bilgisayarı shift tuşunu basılı tutarken yeniden başlatın ve kurtarma menüsünden o seçeneği seçin. BIOS açılacak.
Shift-Restart'ı da denedim yazmayı unutmuşum. BIOS güncellemesi için BIOS'a girmek gerek diye biliyorum ben. Yani o da olmuyor.

Shift restart yapinca ne calismadi?
Guncelleme icin bios'a girmek gerek tabii ki ama niye acilmiyor anlamadim.
Shift restarttan BIOS'a girmeyi işte. BIOS orada da çıkmıyor.
IMG_20221028_215438.jpg

Lubuntu'nun burada çıkmasını sağlayabildim. EasyBCD ile. Ama açılırken klavye çalışmıyor. Bunda hâlâ Ventoy var, bu sefer normal ISO atmaya çalışacağım.
IMG_20221029_080453.jpg

Bunu da EasyBCD'de buldum. Bhradayken her şey çalışıyor.
Yardımın için teşekkürler.
(Ayar: Metro Önyükleme Menüsü)

Dosya Ekleri

• IMG_20221029_085156.jpg
    IMG_20221029_085156.jpg
    133,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı