Rehber Lucid Dream (Berrak Rüya) yapma

Pepsiman

Hectopat
Daha fazla  

Önemli​

İlk gün çalışacak diye bir şey yok tabii ki ama herkes 3-7 gün içinde deneyimleyebilirsiniz sanırım bunu bilin istedim.

Kullanacağım bazı terimler​

• RAM uykusu: uykunun en sık rüya gördüğün kısmı.
  • Berrak Rüya: rüyada olduğunun farkında olduğun ve çok net hatırladığın -bazen gerçekle bile karıştırıyorsun- rüya türü.
  • WBTB: tam RAM uykusunda bilincini uyandırıp rüyanda bilincinin açık olmasını sağlayan bir berrak rüya tekniği.
  • MILD: beynini berrak rüya göreceğine koşullandırıp gerçekten de berrak rüya görmeni sağlamanı sağlayan bir berrak rüya tekniği.

Adım adım rehber​

Birinci ve ikinci adımları düzenli olarak uygulamanız lazım, gerisini yalnız geceleyin

1. Rüyalarınızı kayıt altına alın, yani günlük gibi ama rüyalar için.
  2. Tüm gün kendi kendinize açık olan şeyleri sorun, mesela "bu duvar hep mavi miydi?" gibi, alıştıkça rüyanızda da bunu yapmaya başlarsınız ve öyle olmadığını fark edip rüyada olduğunuzu bilirsiniz.
  3. Yatağa girdikten 7 saat sonrasına alarm kurun, RAM uykusu uykunun 6-7. saatlerinde okur genelde, yarım saat falan yatakta yuvarlandığınızı düşünürsek tam o kısmı yakalarsınız herhalde.
  4. Uyumadan önce kendinizi rüyanızı hatırlayacağınıza koşullandırın, mesela 100 kere içinizden tekrarlayın, veya bir yere 10 satır yazın; saçma geliyor biliyorum ama anaokulundaki bir çocuğun kağıda 100 kere oyuncaklarını paylaşacağını yazması ve gerçekten de öyle yapması şle aynı mantık, beynin inandığı şeyi yapıyor işte.
  5. Gece alarma uyandınız, bilincinizin açık olduğuna emin olun ama kalktığınızda, 15 dakika falan ne bileyim muz yiyin, tuvalete gidin, ilk adımda hazırladığınız günlüğe gecenin bu saatine kadar gördüğünüz rüyaları yazın, çizin, oyalanın işte biraz, sonra da yatağa geri dönersiniz.
  6. Tekrar uyumadan önce 4. adımı tekrarlayın, daha sonra da görmek istediğiniz seneryoyu aklınızda canlandırarak uyumaya çalışın,

Rüya esnasında yapmamanız gereken şeyler​

• Heyecanlanmak: Çok heyecanlanırsanız uyanırsınız uyarayım.
  • Aynaya bakmak: Korkutucu.
  • Uyumak: Uykunuzda uyumazsınız herhalde, yine de uyarayım gerçek hayatta uyanırsınız bu sefer.
kanıt Lucid dream'in bilimsel olmadığını düşünüyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz.
Not: Bu rehberi farklı bir yerden değiştirerek Technopat'a yükledim.

Hayırlı işler 😁

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı