Ludovico Tekniği Üzerine

  • Konuyu başlatan nih
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 7B
Bakan artık kişinin iradesinin olmamasının bir önemi olmadığını, tek önemli olan şeyin suç oranlarının düşmesi olduğunu söylüyor.
Suç nedir? Suçu neye göre, kime göre tanımlarız? Ucunun bize dokunmasına göre mi, çıkarlarımıza göre mi yoksa dine göre mi? Bunun cevabını KESİN ve NET değişmez şekilde verebildiğimiz durumda suç oranlarını düşürebiliriz.

Papaz ise iradesinin elinden alınan bir insanın, insan olmadığını ve bu tekniğin ahlaki olmadığını savunuyor.
Papaz'ın olaya bakış açısı doğru. İrademiz olmadığı müddetçe bizler genetik olarak maymunlardan çok farklı bir tür değiliz. Bu insan diye sınıfladığımız bir canlının artık hayvan olarak sınıflanmasına sebep olur.

Bu fikri içeren bir anime karakteri mevcut.
Konunun geçtiği evrende doğan yeni nesle ait insanlarda psişik güçler dünyanın çok yakınından geçen bir meteorun tozları yüzünden uyanır. Ana hikayenin kahramanı Tatsuya Shiba insanlık bu güçlerle tanıştıktan yaklaşık 100 sene sonra doğmuştur. Psişik güç olarak kendini sürekli yenileme becerisine sahiptir ve bu yüzden diğer basit psişik becerileri kullanamamaktadır. Doğduğu aile itibariyle en güçlü psişik güçlere sahip aile olmasından ötürü bizzat annesi tarafından vücudu defalarca modifikasyona uğrar. Bunun sonucunda ise kardeşini koruma içgüdüsü hariç diğer tüm insani duygularını yitirmiştir. Ortaya çıkan canlı artık neredeyse duygusuz, robotize olmuş ve sadece ama sadece mantıksal kararlar alan bir canlı olmuştur.

Tüm yorumlarım konunun açılış mesajında yazılanlar tabanlıdır. Daha detaylı araştırma yapmadım Otomatik Portakal hakkında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı