Lumen, Ray Tracing özellikli kartların sonunu getirebilir mi?

Patentini almışlardır bunun. Eğer genel oyun motorlarında kullanıma yönelik açık bir şey olsaydı dediğinizde haklısınız. Ama bu olay UE'ye özel.

Bir yandan da konsollar ve AMD var. Intel de ekran kartı üretiyor işlerin nereye gideceğini tam olarak kestirmek zor ama kimse diğerinin gerisinde kalmak istemiyor. Oyun motorları, ışın izleme, DLSS alternatifleri derken yakın gelecekte rekabet daha da kızışabilir.
 
Hiç sanmıyorum. Büyük oyun firmaları kendi oyun motoru varken ue kullanmazlar. Misalen Rockstar.

EA zaten Frostbite'ın kaynak kodlarını çaldırdı. Hackleyen hackera saygı duyuyorum iyi hacklemiş. UE5 önü açık ama ekran kartları yok piyasada o yüzden sadece zenginler oynar. PUBG'yi bile bilgisayardan oynayamayanlar varken UE5 oyunu oynamak hayal sadece.
 
Bir yandan da konsollar ve AMD var. Intel de ekran kartı üretiyor işlerin nereye gideceğini tam olarak kestirmek zor ama kimse diğerinin gerisinde kalmak istemiyor. Oyun motorları, ışın izleme, DLSS alternatifleri derken yakın gelecekte rekabet daha da kızışabilir.
Haklısınız donanım tabanlı maliyetli oluyor.
 
Tabii geliştirilmesi, kullanımı ve stabil hale getirilmesi vakit alacaktır. Bir gün ışın izleme tamamen yazılıma dönerse belki güçlü GTX'leri yeniden görmeye başlarız. 🙂
Güzel bir konuya değinmişsiniz. UE5'te açıkçası belirttiğiniz üzere bu yazılımsal ışın izleme olayının belli noktalarda aktif hale gelebileceğini hatta NVIDIA ve AMD kanadının bunlara binaen ekstra yeni ve özel GTX serisi kartlar çıkarmak yerine eski GTX 10 serisi veya muadil RX serisi kartlarına sürücü desteğini de bırakmayacaklarını düşünüyorum. Tabii gündemdeki daha taze olarak nitelendirdiğimiz donanımsal ışın hızlandırmanın da şu an için yakın gelecekte aynı anda farklı uygulamalarla aktif bir şekilde kullanılacak olması yeni nesil RTX ve RX serisi GPU'ların devamlılığını da sağlayacak gibi, açıkçası Intel'in de ekran kartı işi biraz tuhaf görünüyor bakalım ilerleyen zamanlarda neler göreceğiz.

UE5 yabana atılmayacak bir oyun motoru gibi duruyor, üzerinde tıpkı UE4'te olduğu gibi birçok büyük bütçeli devasa ölçekte oyunlar yapılabileceği gibi bu teknolojiyi kullanacak olan diğer firmalar da buna paralel olarak ilgili geliştirmeleri/desteği de beraberinde sağlayacaktır muhtemelen. Açıkçası gösterdiğiniz olay diğer oyun motorlarında da yaygınlaşmasını istediğim bir alternatif olmuş, gündemi çok takip etmediğim için haberim bile yoktu desem yalan olmaz ama eminim bunun stabil hale gelip yaygınlaşması hepimizin de düşündüğü şekilde uzun bir süre alacak gibi.
 
Son düzenleme:
0:33'te fark belli oluyor. Birisinde yansıma var diğerinde yok. Teknoloji gelişecek arkadaşlar, siz elinizdek sistem ile RayTracing açamıyorsunuz diye (ben de açamıyorum) teknoloji dünyası ilerlemeyi durduracak değil. RayTracing de gelecek, daha bir dünya grafik teknolojileri gelecek.
Elimizdeki şu anda iyi olan kartlar yarın GT 710 kıvamında kalacak. Hatta daha bile yetersiz olacak.
Yani RayTracing gereksiz diye bir kafa yok. Bu teknolojileri geliştirenler sizin kafanızda olsaydı hala Quake oynuyor olurduk.
 
Şu lumen ile RTX birlikte kullanılabiliyor mu ?
Unreal engine 5 oyun motoru çok iyi birçok firma da oyunlarını ue5 ile çıkartmaya başlayabilir. Helal epic.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı