M.2 disk ikiye bölünürse performans düşer mi?

Tahir Safa

Femtopat
Katılım
21 Ekim 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 TB M.2 SSD diskim var 250 GB ve 750 GB olarak ıkiye bölsem 250'ye Windows'u kurup 750 ile oyun vs için kullanım yapsam performansa etki eder mi? Açılma kapanmada veya oyunları ve açarken vs yavaşlama olur mu?
 
Ben SSD bölüp kullandım. Hatta windows kurduktan sonra SSD küçültüp, daha sonra yeni bölüm oluşturdum. Herhangi bir yavaşlama falan hissetmedim. Her formattan sonra oyunları falan tekrar yükleyeceksen bölme. Fakat bunları yedekleyecek başka diskin yoksa böl öyle kullan.
 
Etmez. İstersen 50 farklı parça yap sonuçta aynı diski kullanıyorsun. Yani bölme işlemi yavaşlatmaz. Ayırman daha iyidir.
 
Daha önce buradan okuduğuma göre performansta bir değişiklik olmuyor ve bence de öyle olmaması mantıklı geldi.

Hareketli parçası olan harddisklerde manyetik hücrelerde bilgi saklandığı için diski bölmek, olası bir disk bozulma durumunda sağlam olan disklerden data kurtarabilme olasılığını artırdığından iyi olabilir ama SSD tamamen elektronik bir parça olduğundan daha düşük bir ihtimal olmasına karşın eğer bozulursa tam olarak bozuluyor, bu yüzden illa bölmeye gerek yok yani en azından bu açıdan bir fayda sağlamaz. Ama eğer siz ayırarak daha "düzenli" kullanıyorsanız o zaman ayırabilirsiniz bir sakınca olduğunu düşünmüyorum, performansının düşmemesi lazım.
 

Geri
Yukarı