M.2 SATA SSD önerisi

Sorunlu değil düşük kalite. 2D NAND farklı nedenlerle tercih edilebilir bunun en başında da ucuzluk gelir. Ben bunu günlük kullanacağım, önemli dosyalarımı emanet edeceğim dersen yine öldürmez sunduğu TBW değerleri bellidir ama doluluğu göre aynı hızları beklemek, maksimum performansını devam ettirsin vb. aranmaz, uzun yıllar da bel bağlanmaz. Ucuz etin yahnisi.

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-adata-240-gb-ultimate-su630-asu630ss-240gq-r-2-5-sata-3-0-fiyati,450210292.html (2D, çok kötü bir SSD ve fiyat 387TL)
Pny 240 GB CS900 SSD7CS900-240-PB 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (tam bir F/P, 3D, kaliteli, sorunsuz bir SSD)
Fiyatlar gerçekten bayağı fark etti.(2D VS 3D) :D

2D NAND bile olsa WD Green'i merdiven altı Çin markalarından ayıran bir özellik marka adı olur. Onlar 3D NAND bile olsa rastgele eline alabilirsin, hızları dibe vurabilir ve karşında yetkili servis bile olmaz.

Ya şu zamana kadar Çin markası kim önerecekte ben önereceğim?

PNY CS900, Patriot Burst, Gigabyte GP-GS bunlar zaten merdiven altı ürünler:D. Hem kalite hem aynı fiyatken neden kötü alınsın asıl soru bu.

 
Son düzenleme:
PNY CS900, Patriot Burst, Gigabyte GP-GS bunlar zaten merdiven altı ürünler. Hem kalite hem aynı fiyatken neden kötü alınsın asıl soru bu.

Bunlar ne zaman merdiven altı oldu? Merdiven altı dediğin JD olur, KingDian olur, Fattydove Racing olur.
 
Gerçekten anlamadınız mı?

@kino bu sen misin?

Şu an konuştuğum ile başka konularda gördüğüm Kino farklı galiba.

Sen yanlış anlatıyorsun. Modeller değil markalar merdiven altı olur. Samsung en dandik komponentlerle SSD üretse bile aldığın zaman karşında bir yetkili servis, şikayetini dile getirebileceğin ortam bulursun. Yoksa orta kalite bir Aliexpress SSD'si al her zaman diken üstünde olursun. Sen o veriyi doldurana kadar firmanın isim değiştirmeyeceğinin garantisi bile yok.
 
Hocam en başta attığım WD Blue alınır mı anlamadım.

Alınır. Kaliteli.
Sen yanlış anlatıyorsun. Modeller değil markalar merdiven altı olur. Samsung en dandik komponentlerle SSD üretse bile aldığın zaman karşında bir yetkili servis, şikayetini dile getirebileceğin ortam bulursun. Yoksa orta kalite bir AliExpress SSD'si al her zaman diken üstünde olursun. Sen o veriyi doldurana kadar firmanın isim değiştirmeyeceğinin garantisi bile yok.

Konuyu nereden nereye getirdin farkında mısın?

Neyse, anladım anlayacağımı. :)

Umarım bir dahaki sefere daha dikkatli olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı