denizyanmaz
Decapat
Daha fazla
şuan sıcaklığı normal anlık yükselmiş olabilir 5 6 senelik pc bu arada masraf yapmamEvet sizin sıcaklık fazla görünüyor. Yeni kurduğum masaüstünde şu an Exceria Pro 2TB var ve heatsink takılı, normal kullanımda 45 derecede duruyor.
Yüksek sıcaklık ve çok sık yazma flaş hafızanın ömrünü kısaltır. Kullanıma göre ömrü 5 seneden az da olabiliyor 10+ sene de. Bildiğim kadarıyla Windows'ta SWAP space seçemediğimiz için RAM'iniz düşükse C sürücüsüne inanılmaz yüksek miktarlarda data yazıyor. Oyunlarda ekran kartı VRAM yetersiz gelirse o da RAM'e yazıyor domino etkisi oluşuyor bir bakıma. Örneğin benim PC'lerden birinde C sürücüsü 240GB SATA SSD, 17 TB yazılmış çünkü 16GB RAM ofis kullanımıma yetmemeye başladı. (power on hour neden düşük görünüyor bilmiyorum).
Eğer bütçeniz varsa ve SSD ömrünü uzatarak PC'yi daha rahat kullanmak isterseniz en az 32GB RAM'e çıkın ve masaüstündeyseniz SSD'ye heatsink takın. Eğer para harcamak istemiyorsanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz ama önemli datalarınızı anılarınızı falan bir USB flaş bellekte yedekleyin.
Eki Görüntüle 2532513
teşekkürler bir tık fazla geldi sıcaklığı 50 55 derece olsa iyi benceBir de orijinal yazılımı indirip bakın.
![]()
SSD Utility Yönetim Yazılımı | KIOXIA - Turkey (Türkçe)
europe.kioxia.com
masaüstü kullanıyorum teşekkürler güncelleme yaptım şuan 51 derece çalışıyor normal sıcaklığı şuan@denizyanmaz, laptop kullanıyorsanız sıcaklık normal gibi. Exceria G2 SSD'm 57 derecelerde falan geziyor. Bu arada SSD'nize yazılım güncellemesi gelmiş, güncellemeyi unutmayın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.