M.2 SSD sağlık durumu %88 normal mi?

denizyanmaz

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
KIOXIA-EXCERIA
M.2 SSD 3 yıldır ya da 2 yıldır var sağlık durumu normal mi sizce? Bana göre normal ama tam olarak emin olamadım ve sıcaklığı bir tık fazla geldi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Evet sizin sıcaklık fazla görünüyor. Yeni kurduğum masaüstünde şu an Exceria Pro 2TB var ve heatsink takılı, normal kullanımda 45 derecede duruyor.

Yüksek sıcaklık ve çok sık yazma flaş hafızanın ömrünü kısaltır. Kullanıma göre ömrü 5 seneden az da olabiliyor 10+ sene de. Bildiğim kadarıyla Windows'ta SWAP space seçemediğimiz için RAM'iniz düşükse C sürücüsüne inanılmaz yüksek miktarlarda data yazıyor. Oyunlarda ekran kartı VRAM yetersiz gelirse o da RAM'e yazıyor domino etkisi oluşuyor bir bakıma. Örneğin benim PC'lerden birinde C sürücüsü 240GB SATA SSD, 17 TB yazılmış çünkü 16GB RAM ofis kullanımıma yetmemeye başladı. (power on hour neden düşük görünüyor bilmiyorum).

Eğer bütçeniz varsa ve SSD ömrünü uzatarak PC'yi daha rahat kullanmak isterseniz en az 32GB RAM'e çıkın ve masaüstündeyseniz SSD'ye heatsink takın. Eğer para harcamak istemiyorsanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz ama önemli datalarınızı anılarınızı falan bir USB flaş bellekte yedekleyin.

1752236818157.png

Evet sizin sıcaklık fazla görünüyor. Yeni kurduğum masaüstünde şu an Exceria Pro 2TB var ve heatsink takılı, normal kullanımda 45 derecede duruyor.

Yüksek sıcaklık ve çok sık yazma flaş hafızanın ömrünü kısaltır. Kullanıma göre ömrü 5 seneden az da olabiliyor 10+ sene de. Bildiğim kadarıyla Windows'ta SWAP space seçemediğimiz için RAM'iniz düşükse C sürücüsüne inanılmaz yüksek miktarlarda data yazıyor. Oyunlarda ekran kartı VRAM yetersiz gelirse o da RAM'e yazıyor domino etkisi oluşuyor bir bakıma. Örneğin benim PC'lerden birinde C sürücüsü 240GB SATA SSD, 17 TB yazılmış çünkü 16GB RAM ofis kullanımıma yetmemeye başladı. (power on hour neden düşük görünüyor bilmiyorum).

Eğer bütçeniz varsa ve SSD ömrünü uzatarak PC'yi daha rahat kullanmak isterseniz en az 32GB RAM'e çıkın ve masaüstündeyseniz SSD'ye heatsink takın. Eğer para harcamak istemiyorsanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz ama önemli datalarınızı anılarınızı falan bir USB flaş bellekte yedekleyin.

Eki Görüntüle 2532513
şuan sıcaklığı normal anlık yükselmiş olabilir 5 6 senelik pc bu arada masraf yapmam

Bir de orijinal yazılımı indirip bakın.

teşekkürler bir tık fazla geldi sıcaklığı 50 55 derece olsa iyi bence

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    1 MB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    361,9 KB · Görüntüleme: 24
@denizyanmaz, laptop kullanıyorsanız sıcaklık normal gibi. Exceria G2 SSD'm 57 derecelerde falan geziyor. Bu arada SSD'nize yazılım güncellemesi gelmiş, güncellemeyi unutmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı