M.2 SSD sistemde görünmüyor

Muratkaya's

Centipat
Arkadaslar herkese selamlar. Yeni bir PC topladim. Tum bilesenleri montajladim M.2 SSD mi anakarta direkt taktim. BIOS guncellemesi yaptim ama BIOS SATA information kisminda M.2 SSD'mi goremiyorum. Size ekran goruntusu paylasacagim. Sagda Boot kisminda gozukuyor. Ayar kisminda M.2 slotunda empty yaziyor. İsin icinden cikamadim, yardimci olursaniz sevinirim.

Anakart ASUS Prime B450M-K.
JD NVMe M.2 PCI-e SSD 512 GB.

Dosya Ekleri

• 20191129_143855.jpg
    20191129_143855.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 1.676
Aldığınız SSD NVMe SSD. Anakartınız belki NVMe değil sadece M.2 SATA destekliyordur. Bu yüzden görünmüyor olabilir.

Ama o zaman sistemde hiç gözükmezdi galiba. Boot kısmında gözüktüğünü şimdi fark ettim.

Arama kısmına depolama yazıp depolama alanlarını yönet diyerek yeni sürücü tanımlamanız gerekiyor diye biliyorum ben öyle çözmüştüm hatırladığım kadarıyla

Aldığınız SSD NVMe SSD. Anakartınız belki NVMe değil sadece M.2 SATA destekliyordur. Bu yüzden görünmüyor olabilir.

Ama o zaman sistemde hiç gözükmezdi galiba. Boot kısmında gözüktüğünü şimdi fark ettim.
Boyle bir fark oldunu geni ogrendim anakarti arastiracagim
Arama kısmına depolama yazıp depolama alanlarını yönet diyerek yeni sürücü tanımlamanız gerekiyor diye biliyorum ben öyle çözmüştüm hatırladığım kadarıyla
Tesekkurler isteyim eve gittigimde deniyecegim.
Kart ozelliklerinde bu yaziyor. Desteklemiyor mu dogru mu anladim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20191129-192241.png
    Screenshot_20191129-192241.png
    135,7 KB · Görüntüleme: 1.320
Son düzenleme:
Arkadaslar herkese selamlar. Yeni bir PC topladim. Tum bilesenleri montajladim M.2 SSD mi anakarta direkt taktim. BIOS guncellemesi yaptim ama BIOS SATA information kisminda M.2 SSD'mi goremiyorum. Size ekran goruntusu paylasacagim. Sagda Boot kisminda gozukuyor. Ayar kisminda M.2 slotunda empty yaziyor. İsin icinden cikamadim, yardimci olursaniz sevinirim.

Bu videodan sata/ahci değiştirme kısmını
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan nwme özelliği için kısımları youtube.com/watch?v=THwvw0RFoow
Aynı ana karta sahip ve m.2 ssd kullanan üye @viceroy31 kendisine ulaşabilirsiniz. Kendisini tanımıyorum forumda arattım sadece.

Aynı anakartta daha kaliteli bir m2.ssd kullanıyorum. Ben taktığımda hem boot menüsünde hem de ana menüde otomatik belirmişti. Sonra da direktmen üstüne windows kurdum zaten. M2.ssd biraz güncel bir teknoloji olduğundan aldığınız ssd anakartınızla uyumlu mu bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ben şahsen CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 1050MB Yazma) kullanıyorum. Dedikleri değerleri de bire bir alabiliyorum bir sıkıntı yaşamadım. İade edebiliyorsanız iade edip Corsair 500 serisinden bir m2 almanızı tavsiye ederim.

Dostum selamlar aynı olay bende de var anakartım ASUS B450M Plus tuf gaming m2 ssd Kingston A2000 NVMe M.2 256 GB aynı şekilde m2 kısmı boş gözüküyor fakat sistemim oraya kurulu ve boot menüsünde gözüküyor bunun sebebi ne acaba çözebildiniz mi?

Bende de aynı sorun vardı, IOBit Driver Booster'dan kaynaklanıyormuş. Yanlış sürücüyü kurduğu için gözükmüyordu. İlgili şeyi programdan seçip sağ tıklayıp Rollback yaptığınızda eski sürücüye geri dönüyor. Ben bu sayede tekrar çalışır hale getirdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı