M.2 SSD yanına SATA SSD alınca M.2 SSD yavaşlar mı?

Asayiş Berkemal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim M.2 SSD takılı, hızı 1700 MB900 MB. Şimdi benim bir tane 2.5 SSD slotum boş, ona 550 MB500 MB hızda SSD takacağım ama Windows 1. ye kurulu şu an tabii ki bilgisayarıma böyle yavaş taksam Windows açılma süresi falan yavaşlar mı? Yani sadece o SSD'ye indirirken o SSD'deki oyunu açarken diğer SSD'ye göre mi yavaşlar yoksa tamamen mi? Ona göre almak istiyorum, her şey yavaşlayacaksa alamam.

NVMe diskte yaptığınız işlemler onun hızına göre, SATA olanda yaptığınız işlemler de onun hızına göre olur. Durduk yere birbirlerini baltalamazlar.

Ancak SATA diskten NVMe diske kopyalama yapıyorsanız bu durumda SATA diskin hızıyla limitlenirsiniz. Sadece bu ve benzer durumlar farkın ortaya çıktığı durumlar. Bu tarz durumlar dışında bağımsızlar.

Siz hızlı çalışırken yanınızda yavaş çalışan bir arkadaşınızın bulunması nasıl sizi etkilemiyorsa bu durumda da aynısı geçerli. Yine aynı örnek üzerinden gidersek, sadece arkadaşınızdan cevap beklediğiniz işlemler sizi yavaşlatacak olanlardır.

NVMe diskte yaptığınız işlemler onun hızına göre, SATA olanda yaptığınız işlemler de onun hızına göre olur. Durduk yere birbirlerini baltalamazlar.

Ancak SATA diskten NVMe diske kopyalama yapıyorsanız bu durumda SATA diskin hızıyla limitlenirsiniz. Sadece bu ve benzer durumlar farkın ortaya çıktığı durumlar. Bu tarz durumlar dışında bağımsızlar.

Siz hızlı çalışırken yanınızda yavaş çalışan bir arkadaşınızın bulunması nasıl sizi etkilemiyorsa bu durumda da aynısı geçerli. Yine aynı örnek üzerinden gidersek, sadece arkadaşınızdan cevap beklediğiniz işlemler sizi yavaşlatacak olanlardır.

Teşekkürler iyi cevap olmuş yani 500 MB s SSD sadece ona kopyalarken gibi şeyler yavaş olacak yani ona oyun yüklerken gibi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı