Çözüldü M.2 SSD'nin okuma yazma hızında tutarsızlık var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KAI3415

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 980 1TB 3500/3000mb
Anakart
ASUS Tuf Gaming B560M-PLUS
Neden bu şekil oldu bilmiyorum ama bir süredir bir gariplik vardı. Test edeyim dedim ve sonuçlar bu şekilde çıktı:

Ekran görüntüsü 2024-12-08 223659.png

Birkaç defa test ettim sonuçlar hep birbirine yakın çıktı. Programda bir sıkıntı vardır dedim, diğer SSD mi tarattım onun sonuçları normal çıktı.
Bu sonuçlar bilgisayar boştayken yaptığımda çıkan sonuçlar, bunun bir çözümü var mıdır? Son zamanlarda durup dururken bilgisayarımda ekranlar vs gidiyor geri gelmiyor, bilgisayarı kasanın tuşundan kapatıp geri açmak zorunda kalıyorum. Bununla bir bağlantısı var mıdır? Yazılımsal bir çözümü vs si varsa yardım edin. Umarım servislik bir durum değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Manuel trim komutunu deneyin. CMD yönetici olarak çalıştırıp "defrag C: /L" yazın.

3 GB test için yetersiz kalıyor.
HD disk senteinel ile sağlığını kontrol et. Eğer SSD'nin kendi içerisindeki işlemcisi yazma hataları olduğunu belirtirse geçmiş olsun. Bu SSD'nin kendi içerisindeki işlemcinin durum raporunu HD disk senteinel vb. programlar söyleyebilir. Ayrıca bu SSD'nin sürücüleri var fakat ben bu sürücülerden hayatımda hiç kurmadım 970 EVO Plus SSD'im 3300MB/s'den aşağısını hiç görmedi sürücü kaynaklı olma ihtimali olabilir fakat olmayabilirde.

HD disk senteinel ile sağlığını kontrol et. Eğer SSD'nin kendi içerisindeki işlemcisi yazma hataları olduğunu belirtirse geçmiş olsun. Bu SSD'nin kendi içerisindeki işlemcinin durum raporunu HD disk senteinel vb. programlar söyleyebilir. Ayrıca bu SSD'nin sürücüleri var fakat ben bu sürücülerden hayatımda hiç kurmadım 970 EVO Plus SSD'im 3300MB/s'den aşağısını hiç görmedi sürücü kaynaklı olma ihtimali olabilir fakat olmayabilirde.
1733689561890.png

Hocam HD Sentinel'deki sonuçları bu şekilde

SSD aşırı fazla dolarsa yazma hızının düşmesi normaldir. Sizin SSD-de yaklaşık 130 GB alan kalmış. Sorun bundan kaynaklı da ola bilir.
Sanmıyorum hocam ondan olduğunu çünkü uzun süredir bu şekilde depolama alanı ve şu ana kadar Bir sorun yaratmamıştı. Son zamanlarda başladı bu saçma hız olayı.

Sanmıyorum hocam ondan olduğunu çünkü uzun süredir bu şekilde depolama alanı ve şu ana kadar Bir sorun yaratmamıştı. Son zamanlarda başladı bu saçma hız olayı.
TRIM yapmayı denediniz mi?

Samsung Magician uygulamasını kurup ordan firmware güncellemesi yapmayı deneyin. Orda yüksek performans modu varsa onu açın ve tekrar test edin.

TRIM yapmayı denediniz mi?

Samsung Magician uygulamasını kurup ordan firmware güncellemesi yapmayı deneyin. Orda yüksek performans modu varsa onu açın ve tekrar test edin.
Daha eve yeni gelebildim şimdi dediklerinizi yaptım. TRIM komut sisteminde açık gözüküyor, Samsung Magician'ı kurdum SSD de güncelleme vardı yaptım. Dediğiniz gibi yüksek performans moduna da aldım. Kendi içindeki performans Benchmark'ını da yaptım.
1733749555045.png

Sonuçlar konu başındaki halin iki katı olsa da hala daha uçurum derecesinde bir fark var olması gereken haliyle.

1733749995249.png

CrystalDisk Mark ı şimdi tekrar yaptım da değişen pek birşey olmamış.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı