M.2 SSD'yi PC görmüyor

Makaleler
13
Daha fazla  
Sistemime bir M.2 SSD aldım ama PC görmüyor. BIOS ekranında gözüküyor fakat Windows'un kendisi görmüyor. Aygıt Yöneticisi ekranında SSD gözüküyor.

1734101507951.png

Şu resimdeki gibi siyah bir bölümde yok bende.

1734101536795.png

Buna benzer bir bölümleme var.

BIOS güncel. Chipset sürücüsü güncel. M.2 SSD'yi birkaç kez söküp tekrardan taktım yine görmedi. Sistemde HDD ve SATA SSD dışında başka bir şey takılı değil. Anakart kitapçığına da baktım SATA 5-6 girişleri doluysa eğer sorun olabilir diyor o iki giriş de bende boş.

Sorun ne olabilir sizce?

Sistemim: R5 5600.
ASUS B450M-A II.
SSD WD sn580.

Sistemime bir M.2 SSD aldım ama PC görmüyor. BIOS ekranında gözüküyor fakat Windows'un kendisi görmüyor. Aygıt Yöneticisi ekranında SSD gözüküyor.

Eki Görüntüle 2373384

Şu resimdeki gibi siyah bir bölümde yok bende.

Eki Görüntüle 2373385

Buna benzer bir bölümleme var.

BIOS güncel. Chipset sürücüsü güncel. M.2 SSD'yi birkaç kez söküp tekrardan taktım yine görmedi. Sistemde HDD ve SATA SSD dışında başka bir şey takılı değil. Anakart kitapçığına da baktım SATA 5-6 girişleri doluysa eğer sorun olabilir diyor o iki giriş de bende boş.

Sorun ne olabilir sizce?

Sistemim: R5 5600.
ASUS B450M-A II.
SSD WD sn580.
Disk yönetiminde aşağıdaki siyah barın altındaki beyaz yere sağ tıklayın, yeni basit birim diyip ileri diyin.
Siyah bölme yok bende kısmını fark etmemişim pardon..

BIOS'ta boot kısmında SATA Configuration gibi bir seçenek olması lazım. Eğer AHCI değilse bunu değiştirip dener misin?
Yine olmaz ise Windows Update'yi çalıştır belki güncelleme bulup ta diski okuyabilir. İnternette sürücü olmadığından okumuyordur gibi bazı yazılar gördüm.

Yeni konular

Geri
Yukarı