M.T.O.K hakkı mezuna bırakılırsa geçerli mi?

furkan_kkya

Hectopat
Daha fazla  
12. sınıf öğrencisiyim bilişim teknolojileri bölümünden mezun olacağım sorum şu; meslek lisesinin verdigi rahatlıkla derslere çalışmadım ve TYT AYT de sorunlar yaşıyorum, M.T.O.K sisteminden yararlanıp bir bölüme girmek istiyorum. 2024'te olacak olan sınavdan bekledigim ve yeterli puanı alamazsam M.T.O.K hakkım kaybolur mu ve sizce yeterli puanı alamazsam mezuna kalıp daha iyi başarı puanı yapmaya çalışmalı mıyım?

Evet geçerli. Ancak şimdiden umutsuzluğa kapılma hala sağlam vaktin var M.T.O.K'la bir bölüme girersin.

M.T.O.K meslek lisesi mezunlarının tercih ettiği kontenjan türü olduğu için ister 2 yıl mezuna kal yine de tercih edebilirsin.

Hocam M.T.O.K'la gireceğiniz okulun teknoloji fakültesi ve Türkçe olarak okuyacağınızı unutmayın. Ben bu yüzden mezuna kalıp normal bir üniversiteye girmeyi düşünüyorum. Ve hala geçerli, bizim okuldan dediğiniz gibi yapanlar vardı.

Türkçe derken nasıl yani tam anlayamadım hocam

Türkçe derken nasıl yani tam anlayamadım hocam
Hocam normalde bildiğiniz gibi mühendislikler de genelde İngilizce oluyorlar bölüm ve hem hazırlıkta İngilizce görüyorsunuz hem de İngilizce belgesi alıyorsunuz. Elbette bunu umursamak veya umursamamak size bağlı. (Eğer gidebilirseniz MTOK fırsatını kaçırmanızı önermem yine de İngilizce bir şekilde öğrenirsiniz ama ben en azından mezun şansımı denemeyi düşünüyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…