M2x3 portu için SSD önerisi

GrimKev2K

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Kardeşim üniversite okuyacak, o yüzden ölü bilgisayarını diriltmek istiyorum. Cihazda böyle bir port var, buraya ne tür bir SSD takılır? 120 veya 128 GB olması şartıyla, kaliteli ve makul fiyatlı SSD önerir misiniz? 2280 boyutlarını destekliyor.
IMG_20210915_001609.jpg

M2X3 diyorsa NVMe desteklemiyordur. Zaten ölü dediğinize göre en az 4-5 yıllıktır ve NVMe teknolojisi daha o dönem yaygınlaşmamıştı. Oraya mSATA denilen SSD'lerden takılıyor olması lazım. mSATA SSD'lerin hızları da normal SATA SSD'lerden farklı değildir. mSATA SSD'lere kablosuz SATA SSD de denebilir. Sizin yerinizde olsam normal SATA SSD alırdım.

Benzer bir soru:

HP 250 G6 Intel Core i3 6006U 4GB ddr4 model bilgisayar. Bilmiyorum artık nvme desteği varmıdır.
M2X3 diyorsa NVMe desteklemiyordur. Zaten ölü dediğinize göre en az 4-5 yıllıktır ve NVMe teknolojisi daha o dönem yaygınlaşmamıştı. Oraya mSATA denilen SSD'lerden takılıyor olması lazım. mSATA SSD'lerin hızları da normal SATA SSD'lerden farklı değildir. mSATA SSD'lere kablosuz SATA SSD de denebilir. Sizin yerinizde olsam normal SATA SSD alırdım.

Benzer bir soru:

Düşündüm ama maalesef yer yok bilgisayarda.
Şu küçük girişte 5tane bağlantı noktası var. Alacağım ssdde de 5pin olsa ona göre seçebilirmiyiz?
Bütçe ne kadar, bu arada M.2 NVMe girişine benziyor yani SATA M.2 SSD takılamaz sanırım.
Sağlam bir marka olsa yeter, en ucuzu.

Son düzenleme:
HP 250 G6 Intel Core i3 6006U 4GB ddr4 model bilgisayar. Bilmiyorum artık nvme desteği varmıdır.

Şu küçük girişte 5tane bağlantı noktası var. Alacağım ssdde de 5pin olsa ona göre seçebilirmiyiz?

Sağlam bir marka olsa yeter, en ucuzu.
NVMe desteği yok maalesef. M.2 desteği var. NVMe ile M.2 portunun farkı şu şekilde:

Fotoğrafta görüldüğü üzere sizinki soldakine benziyor daha çok. Pin sayısına göre tercih yapmamalısınız.

Şimdi iki husus var. Birincisi; sizin o portunuzun bulunduğu alana, 2280 M.2 SSD'ler sığar mı? 2280'ler klasik, uzun M.2 SSD'ler yani. Şu videodaki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkinci husus, 120-128 GB olması şartıyla dediğiniz için SATA M.2'lerde seçenek oldukça azalıyor. Bu azalan seçenekler içinde de sağlam ürün pek az. Eğer videodaki uzunlukta olan SSD'lerin sığacağını düşünüyorsanız videodaki SSD'yi ya da SATA modeli fena olmayan Intenso'yu öneririm. Epey ve Akakçe linkleri, istediğiniz satıcıyı seçebilirsiniz:

Son düzenleme:
Portta tek çentik olmasına rağmen, sata çift çentikli ssd'ler uygunmuş gerçekten. Ve bunu hiç beklemiyordum 😂. Vida yuvasına olan mesafeyi ölçtüm 8cm çıkmıştı. 2280 intenso ssd ve Sk hynix ram aldım. Teşekkür ederim yardımınız için 🤗.

Portta tek çentik olmasına rağmen, sata çift çentikli ssd'ler uygunmuş gerçekten. Ve bunu hiç beklemiyordum 😂. Vida yuvasına olan mesafeyi ölçtüm 8cm çıkmıştı. 2280 intenso ssd ve Sk hynix ram aldım. Teşekkür ederim yardımınız için 🤗.
Intenso TOP'un SATA olanı hiç fena bir model değildir, bu da onun M.2 SATA olanı zaten. Rica ediyorum, hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı