Merhabalar. Kardeşim üniversite okuyacak, o yüzden ölü bilgisayarını diriltmek istiyorum. Cihazda böyle bir port var, buraya ne tür bir SSD takılır? 120 veya 128 GB olması şartıyla, kaliteli ve makul fiyatlı SSD önerir misiniz? 2280 boyutlarını destekliyor.
M2X3 diyorsa NVMe desteklemiyordur. Zaten ölü dediğinize göre en az 4-5 yıllıktır ve NVMe teknolojisi daha o dönem yaygınlaşmamıştı. Oraya mSATA denilen SSD'lerden takılıyor olması lazım. mSATA SSD'lerin hızları da normal SATA SSD'lerden farklı değildir. mSATA SSD'lere kablosuz SATA SSD de denebilir. Sizin yerinizde olsam normal SATA SSD alırdım.
[1] I have a SSD port marked as M2X3 in my HP15bs576tx laptop. Which SSD can I use to upgrade my system if I go for Samsung's latest and faster model of M.2 NVMe SSDs of 500gb or 1TB. Please suggest me with the best buying links. Which PCIe will it support? And which SATA will it support? [2]...
M2X3 diyorsa NVMe desteklemiyordur. Zaten ölü dediğinize göre en az 4-5 yıllıktır ve NVMe teknolojisi daha o dönem yaygınlaşmamıştı. Oraya mSATA denilen SSD'lerden takılıyor olması lazım. mSATA SSD'lerin hızları da normal SATA SSD'lerden farklı değildir. mSATA SSD'lere kablosuz SATA SSD de denebilir. Sizin yerinizde olsam normal SATA SSD alırdım.
[1] I have a SSD port marked as M2X3 in my HP15bs576tx laptop. Which SSD can I use to upgrade my system if I go for Samsung's latest and faster model of M.2 NVMe SSDs of 500gb or 1TB. Please suggest me with the best buying links. Which PCIe will it support? And which SATA will it support? [2]...
Fotoğrafta görüldüğü üzere sizinki soldakine benziyor daha çok. Pin sayısına göre tercih yapmamalısınız.
Şimdi iki husus var. Birincisi; sizin o portunuzun bulunduğu alana, 2280 M.2 SSD'ler sığar mı? 2280'ler klasik, uzun M.2 SSD'ler yani. Şu videodaki gibi:
İkinci husus, 120-128 GB olması şartıyla dediğiniz için SATA M.2'lerde seçenek oldukça azalıyor. Bu azalan seçenekler içinde de sağlam ürün pek az. Eğer videodaki uzunlukta olan SSD'lerin sığacağını düşünüyorsanız videodaki SSD'yi ya da SATA modeli fena olmayan Intenso'yu öneririm. Epey ve Akakçe linkleri, istediğiniz satıcıyı seçebilirsiniz:
Intenso 128 GB M2 TOP 3832430 M.2 SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Portta tek çentik olmasına rağmen, sata çift çentikli ssd'ler uygunmuş gerçekten. Ve bunu hiç beklemiyordum . Vida yuvasına olan mesafeyi ölçtüm 8cm çıkmıştı. 2280 intenso ssd ve Sk hynix ram aldım. Teşekkür ederim yardımınız için .
Portta tek çentik olmasına rağmen, sata çift çentikli ssd'ler uygunmuş gerçekten. Ve bunu hiç beklemiyordum . Vida yuvasına olan mesafeyi ölçtüm 8cm çıkmıştı. 2280 intenso ssd ve Sk hynix ram aldım. Teşekkür ederim yardımınız için .