M3 MacBook Air 24 GB vs 16 GB

Makaleler
2
Daha fazla  
Herkese yeni mutlu yıllar dilerim. Yazılım mühendisliği öğrencisiyim. Aşağıya Mac ile yapacağım bazı işleri yazacağım.
  • DaVinci Resolve kullanarak 4K video editler.
  • Lightroom ve Darkroom gibi uygulamalarda fotoğraf editi.
  • Matlab üzerinde AI projeleri.
  • Paralells ile Windows 11, Ubuntu ve Kali kullanımı.
Özellikle Matlab ve sanal makine konusunda 16 GB RAM'in sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum. Ayrıca video editlerim sırasında yoğun renk ayarlamaları ve uzun süreli videolar ile uğraşmayı düşünüyorum. Bu yüzden 24 GB RAM'in benim için en iyi seçenek olduğunu düşünmekteyim. Sizin de tecrübeleriniz ve bilgilerinizden yararlanmak isterim. Sizce 16 GB yeterli mi yoksa 24 GB geçmek avantaj yaratır mı?

Şunu da belirteyim ki; Windows makineler önermeyin. Bir yandan Swift ile de uğraşmak istiyorum. Ayrıca gamer olduğum söylenemez. GeForce NOW üzerinden Battlefield 1, Forza Horizon, Doom Eternal ve Black Ops 6 oynamak bana yetiyor. Bunları halihazırda GeForce NOW üzerinden oynamaktayım ve oldukça memnunum. Bunun haricinde, Windows makineler Matlab ve Visual Studio konusunda biraz daha avantajlı olsalar da, MacBook'lardaki güç verimliliğine yaklaşabilmiş değiller. Sürekli hareket halindeyim. Uzun batarya ömrü ve taşınabilirlik için Windows'un birkaç artısından fedakarlık edebilirim.

Hocam bütçe varsa 24 GB hem daha uzun ömürlü olur hem bahsettiğiniz işler için daha çok yardımcı olur. macOS genel olarak verimli bir işletim sistemi, 16 GB'da yetecektir fakat ben uzun ömürlülük açısından 24 GB öneririm.

16GB yeterli ancak minmum sınır bu zaten. Elbette 24GB çok daha verimli olur. Özellikle uzun vadede. Ancak fiyatlar dün geceden bu güne 4000 - 7000TL arası arttı.

16GB yeterli ancak minmum sınır bu zaten. Elbette 24GB çok daha verimli olur. Özellikle uzun vadede. Ancak fiyatlar dün geceden bu güne 4000 - 7000TL arası arttı.
Henüz bir fiyat artışı görünmüyor hocam. Ama asgari ücretin artması dolayısıyla muhtemelen yakın zaman da artacaktır dediğiniz gibi.

24GB Macbook air için; 28 Aralıkta 62.000 TL'den 1 Ocakta 65.000TL'ye yükseldi fiyatları. Bu yeni yıl zammıydı. Bir de maliyet/asgari ücret ve ülkedeki ahlaksız ticaret gereği zamlar var, yavaş yavaş etkisini gösterecek Şubata doğru.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı