M3 MacBook Air pil sağlığının 6 ay sonra %99'a düşmesi normal mi?

• Konuyu başlatan Ipares
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 510

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
Geçtiğimiz sene eylül ayının başında M3 MacBook Air edindim. Üzerinden tam 6 ay geçti.
Bu süreçte cihazımda hem pilde, hem prize takılı şekilde nadiren yoğun olmak üzere Premiere Pro, Photoshop kullanımlarının yanı sıra ETS 2, CS-2 gibi oyunlar oynadım. Ara sıra dışarıdayken şarjı bitmeye yakın olan telefonumu da bağlayıp şarj ettiğim oldu.

Pil sağlığı geçtiğimiz hafta %99'a düştü. İşin garip yanı stats isimli uygulamayı açtığımda pil sadece 41 döngüde görünüyor. 41 döngüde 99'a düşmesi bana pek de normal gelmedi.

Sizce bu durum normal mi ve pil sağlığımı nasıl korurum?

Benim de aklıma takılan bir soru var bu pil, şarj olayı ile ilgili. Pil dönsünü azami tutmak ve mac'i de, piliyle beraber sağlıklı kullanmak için yapılacak en iyi yöntem sürekli adaptör takılı kullanmak mıdır?

Diyelim fişe takılı değil kullanıyorum, %90, 80 lere düştü ve şarja taktım tekrar. Pil döngüsünü arttırır mı?

Bu aletin pil döngüsü ve pil sağlığı açısından en sağlıklı kullanımı nasıl olmalı?

Normal. Oyun açmazsan daha yavaş düşer.
Sürekli %100 de tutuyorsanız ve 25 den aşağı düşüyorsanız normal.
Geçtiğimiz hafta 98'e düştü.
coconutbattery gibi uygulamalarda da pil sağlığı 92-93 aralığında görünüyor.

1743024235268.png

bu durumun normal olmadığını düşünüyorum.

6 ayda %1 düşüş gayet normal. Takıntı haline getirmeden kullanın derim. Ben de alalı 7 ay oldu %5 düşüş yaşadım. Her senaryoda her kullanımda farklıdır.

Geri
Yukarı