M5A97 EVO R2.0 için RAM tavsiyesi

mykroba

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde
model anakart bulunmakta. Normalde bu anakarta 1x8gb cl9 1600 MHz alıp ileride yanına aynısından bitane daha alıp 16 gb ram yapmayı planlıyordum. Ancak Vatan'da şu rami gördüm:
Aynı özellikli ramlerden 2x8 gb mı daha iyidir 4x4 gb mı?

Sizce Vatan'daki indirimli rami alıp ileride yanına aynısından bidaha alsam 4x4gb=16gb cl11 2133 Mhz ram yapsam, 2x8=16gb cl9 1600 Mhz ramden daha iyi sonuç verir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Benim bildigim kadariyla eğer 2x8 alırsan dual channel ile daha verimli performans alabilirsin. 4x4 ile bütün slotlar dolacağı icin dual channeldan yararlanamazsin.

Ben bu şekilde biliyorum yanlişta olabilir diğer arkadaslarim yardimci olacaktir.

@PTP0160 ben de senin dediğin gibi düşünüyorum fakat birisi kesin bir cevap verebilirse çok sevinirim

Toplamda 16GB yapacaksan 2x8 alman daha mantıklı.

Benim bildiğime göre ne kadar az slot dolarsa o kadar verimli olur. Ayrıca anakart 4x8 32 GB ram destekliyor. Bu açıdan ileride arttırabilmek istersen ram i şimdilik 2 slot doldur, daha sonra 2 tane daha 8 GB alırsın 32 GB ram a ulaşırsın. Tabi bu benim düşüncem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…