M5A97 R2.0 CPU fan hızlandırma

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 6.311
P

pusat57

Ziyaretçi
M5A97 R2.0 ana kart sahibiyim ve gerek CPU gerek diğer fanları hızlandırmayı nasıl yapabilirim? BIOS'tan Turbo moduna aldım ama bir değişiklik olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamda bunu paylaşmak geçmişti aklımdan, zamanında yüklemiştim.

İçerisinde tüm yardımcı programları mevcut, tam sürüm. Fan Xper+ programı ile CPU fanına istediğin komutları verebilirsin.
Şu sıcaklıklar arasında şu oranda dönsün diyebilirsin.

Örnek bir arayüz :

vACU2LB.jpg

CPU fanı ayarını doğal olarak 0'a indiremiyorsun.

Normal bir fanda hiç denemedim. Anakartta bulunana CPU_FAN bölümü yerine diğer girişlere takıp denemek lazım, hatta anakartımda böyle bir yer var ise bir deneyeyim.

Benim fanlar CHA_FAN 1 ile 2 ye takılı şu an ama tek bir kontrolü var FAN Xpert' te en düşük 650 - 700 Rpm arası dönüyor daha fazla inmiyor.

Örnek:

xB67Og.png

- - - Güncellendi - - -

EPU bölümü üstünden ayarlayabiliyorsun. Yanda bulunana düğmeler ile kapatabilirsin.

Düğmeler işlevsiz olmuyor ?

Ben denedim, fanın gücünü tamamen kesemiyorsunuz, ayrıca 4 pinli bir fan olması gerekiyor ayar yapabilmeniz için.
CPU fanınızı %20 seviyeye kadar düşürebiliyorsunuz. Bundan aşağısında zaten doğru dürüst hava akımı bile yaratamaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı