M8 Metro hattının açılış tarihi belli oldu

@ÖzkanK, proje olarak veya çözüm olarak ne bekliyorsunuz ya da ne sizin için proje sayılır. Anladığım kadarıyla yol, köprü ve metro sizin için tek icraat sayılan şeyler. Insanın tek ihtiyacı ulaşım mı?

Altyapı mesala? Kurbağalıdere gölü gibi bir rezalet çözüme kavuşturuldu. Düzgünce temizlenene kadar bataklıktan ibaretti. Yakınında insanlar yaşıyor, gerek kokusu gerek bakteri gibi sorunlar yaratıyordu. Bunun haricinde su baskınlarına ve sellere karşı önemli altyapı geliştirmelerinde bulunuldu.

Insanlar gezmesin mi? Tarih veya kültür öğrenmesin mi? Beton yığınının içinde yaşayalım, değil mi? Onca park yenilendi ve birçok müze, kütüphane veyahut onca mekanı Istanbul halkına teslim etti. Başta Taksim Meydanı ve Istanbul meydanı üzerinde baştan aşağı yenileme çalışmaları yapıldı. Insanların sosyal faaliyetlere katılabilecekleri Şerefiye Sarnıcı, Müze Gazhane ve Festival Park Kadıköy, Yenikapı ve Maltepe etkinlik alanları, Kemerburgaz Kent Ormanı gibi birçok alan yapıldı, bu alanlarda etkinlikler düzenleniyor.

Ekmek? Birçok insan ekmek pandemi döneminde 3 lira iken halkekmek ile 1.5 liradan ekmek alabiliyordu. Şimdi fırınlarda 210 gram ekmek 5 lira iken halkekmek'de 250 gram ekmek 2 lira. Birçok insan halkekmek sayesinde evine ekmek götürebiliyor. Bu sırada talebe yetişebilmek için birden fazla fabrika açıldı. Şu anda dört fabrika ile milyonların evine aş götürmesini sağlıyor. Sırf pandemi döneminde 6 ay boyunca maliyetin altında zararında satış yapıldı, bu bile bir puan ekler.

Istanbul Otogarı'nı hatırlıyor musunuz? Uyuşturucunun, serserilerin ve her türlü derdin olduğu yeri çekip çevirdi. Insanlar rahatça, korku yaşamadan seyahat edebilir oldu.

Günümüzde Istanbul'luların en büyük şikayetlerinden biri de spor alanlarıydı. 2019'dan bu yana 14 farklı tesis kazandırıldı. Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı Tenis Kortları,
Silivri Müjdat Gürsu Stadı, Beyoğlu Yüzme Havuzu,
Yenikapı Spor Tesisleri, Ataşehir Esatpaşa Stadı
Hakkı Başar Spor Tesisi, Pendik Kurtköy Spor Kompleksi gibi onlarca tesiste yenilenerek Istanbulluya sunuldu.

Gerçekten sormak istiyorum; Neyi icraat olarak görüyorsunuz ve Belediye'den ne bekliyorsunuz? Aklınızdaki ideali söyleyin. Çünkü ben gerçekten anlamadım.
 
Tatil yapacak adam.
Tatil tabi yapacak. Ne bekliyorsun belediye başkanının eline kürek kazma alıp çalışmasını mı? Belediye başkanı talimatları verir geçer. Bitmedi sizin şu Ortadoğu ameleliğiniz.

İhalesi 2015 yılında yapılmış ve çoğu bitmiş bir metro hattının ucunu yapınca metroyu sen mi yapmış oluyorsun şimdi?
20 yıldır yönetiyorlardı sürekli yarım yamalak işler yapacaklarınıza adam akıllı yapsaydınız da Ekrem İmamoğlu sizin yarım işlerinizle uğraşmak zorunda kalmasaydı.

150 gün 150 proje diyor içerisinde adam akıllı proje yok.
İnsan hayatına dokunan gayet faydalı işler var. Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da göreve gelirken açık ve net bir şekilde aktardılar, "bizler vatandaşa dokunan hizmetler yapacağız öyle görkemli binalara paraları israf olarak harcamayacağız". Biz artık betonlu görkemli binalar (Ankapark saçmalığı gibi) görmek istemiyoruz.
 
Tatil tabi yapacak. Ne bekliyorsun belediye başkanının eline kürek kazma alıp çalışmasını mı? Belediye başkanı talimatları verir geçer. Bitmedi sizin şu Ortadoğu ameleliğiniz..
Gerekirse çalışacak. Kendini insanlara adayacak. Dediğin gibi, belediye başkanı talimat verir. İmamoğlu'nun verdiği tek talimat tatil planı hazırlamak ve paraları indiragandi yapmak.
 
İmamoğlu'nun verdiği tek talimat tatil planı hazırlamak
3 yılda 20 gün tatil yapmış. Asgari ücretle çalışan dümdüz işçi olan abim bile çok daha fazla tatil yaptı. Parayı indiragandi yapmış diyorsunuz, buna kahkaha attım. Öyle bir şey olmuş olsa şimdiye kadar hakkında onlarca dava açılırdı, niye hiç dava açılmadı o zaman?
 
3 yılda 20 gün tatil yapmış. Asgari ücretle çalışan dümdüz işçi olan abim bile çok daha fazla tatil yaptı. Parayı indiragandi yapmış diyorsunuz, buna kahkaha attım. Öyle bir şey olmuş olsa şimdiye kadar hakkında onlarca dava açılırdı, niye hiç dava açılmadı o zaman?
Çünkü çaldığı şeyleri başkasınınmış gibi gösteriyor, ayrıca tarihi kaç tane köşkü kendine atadı, her köşke 20 milyon TL para harcadı malikane yapmak için, bir de üstüne eşine de devretti. Tarihi Pembe Köşk falandır gidin araştırın.
Bunu sizinkiler iyi bilir :D
Bizimkiler derken? Benim ailem ile ne alakası var? AKP'li değilim ve artı olarak RTE'nin sürekli tatil yaptığı nerede görülmüş? Adam günde 18 saat çalışıyor.
 
Harbiden neden kaç km ilerlediğini kimse yazmamış? Yok mu bunun bir kaynağı vs. Merak ettim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hattın toplam uzunluğunu bulup % olarak ayırırsanız bulabilirsiniz buradan.
 

Geri
Yukarı