Mac OS X Mavericks 10.9.5 i açılışta Masaüstü PC'den USB siz çalıştırma problemi

Bekir35

Megapat
Daha fazla  
Benim sistemim ;
-Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 Anakart;
-Gigabyte GF GTX 560 Ti 1024 mb. Ekran Kartı;
-İşlemci İntel Core i5 2500K ;
-Windows 8.1 Enterprise x64 bit işletim sistemi
-Samsung SSD 840 Pro 128 GB disk-Windows 8.1
-Kingston SNVP-325S2 64GB disk Mac OS X Mavericks 10.9.5.

Mevcut Windows Sistemim üzerine , Mac OS X Mavericks 10.9.5. i Recep Bey'in videolarını izleyerek , çokça denemelerden sonra Clover Bootloader ekranı ile kurdum.Burada 2 sorum olacak.
1- Açılışta usb yi devreden çıkarıp ,Harddiskten açılış yapmak için (Bootloader'i sabitdiske yazmak için)
Videodaki işlemleri yaptım,ama sonuca ulaşamıyorum.Önce hwsensors ve clover configurator programlarını indirip, kurdum.EFI dosyalarını masaüstüne kopyaladım. EFI 'yı Diski çıkar diyerek, kapattım. Sonra Clover Configrator çalıştırdığım zaman ,Sabit Diskin EFI ' yi gelmiyor ,tekrar USB ' deki EFI geliyor.Burada tıkandım.Bunu nasıl aşabilirim?
2-Safaride internette sörf yaparken ve normal masaüstü işlemlerinde menüleri açarken ekran sürekli titriyor.Sanki Windows da NVDİA sürücülerini yüklemeden önce olduğı gibi , düşük çözünürlük gibi gözüküyor.
Ekteki resimlerden de bakabileceğiniz gibi ,Nvidia Ekran kartı yüklenmiş görünüyor. Flash Player yok diye mi acaba deyip Flash Player yükledim,ama sonuç aynı,Nvidia sürücülerini ayrıca yüklemem mi gerekiyor?

Yukarıda anlattığım gibi aslında Mac OS X Mavericks'i kurdum, fakat bunu sürekli ve stabil olmasını sağlayamadım. Recep Bey veya yeterli kişiler ,Bu sorunları çözmemde bana yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler

Dosya Ekleri

• CAM-1.jpg
    CAM-1.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 214
  • CAM-2.jpg
    CAM-2.jpg
    99,9 KB · Görüntüleme: 310
  • CAM-3.jpg
    CAM-3.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 312
  • CAM-4.jpg
    CAM-4.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 293
  • CAM-5.jpg
    CAM-5.jpg
    121,5 KB · Görüntüleme: 291
  • CAM-6.jpg
    CAM-6.jpg
    159,9 KB · Görüntüleme: 326
Evet bu çok can sıkıcı bir durum. Cevabımın devamını okuyunca "Başka çözüm yok mu?" diyeceğini biliyorum. Ama maalesef (varsa da ben bulamadım). Bu durum benim başıma defalarca geldi ve bulabildiğim tek çözüm yolunun basamakları şöyleydi:

1-) Diski tamamen sildim.
2-) Önce Mac OS X'i kurdum.
3-) Daha sonra Recep abinin yaptığı gibi Clover Bootlader'i yükledim.
4-) Her şey çözülmüştü. Bende Windows'u kurdum. :)

Benim sistemde Windows ve Mac ayrı disklerde, ve birbirinden bağımsız ,Sizinde öylemiydi?
Yani bu durumda yine öneriniz geçerli mi?

Durum bende aynı değildi. Ama sistemleri ayrı disklere kurmanız büyük yanlış. Her ne kadar daha iyi gözükse de bu durum boot durumunda sorun yaratabilir. Bundan dolayı iki sistemi de aynı diske kurmanızda hem hız hem performans hem de sorunların azalması açısından fayda var :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı