Macaristan GP'si tahminleriniz nelerdir?

Erdo2525

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
1.781
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Beylikdüzü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar! Bildiğiniz ya da bilmediğiniz gibi bu hafta Macaristan yarışı var. 2017 yılında ricciardo ve verstappen çarpışmıştı. 2019 yılında hamilton çok iyi bir stratejiyle Verstappen'i geçmişti. En yakın hatırladıklarım bunlar var. Genel olarak tahminleriniz neler?
 
Red Bull aracı bu pistte Mercedes'e göre bariz avantajlı durumda. Özellikle mekanik tutuş avantajına sahipler ve bu pistte bariz şekilde apeks hızlarının daha yüksek olacağı çok sayıda viraj var. Düzlük hızında da Red Bull'un zayıflığı yok, kısacası yine bir kaza olmazsa ya da Verstappen başka şekilde yarış dışı kalmazsa kazanma ihtimali rakibinden yüksek. Arka kanatta daha düşük downforce sahibi olmalarının avantajı düzlükte ortaya çıkıyor, üstelik taban geometrisi nedeniyle de piste vakumlama etkisi en yüksek araç olması sayesinde aracın arka kısmı hâlâ virajlarda sağlam kalıyor. RBR mühendisleri bu yıl iyi iş çıkarmış gerçekten.

Mercedes yıllardır yaptığı gibi all-round ve düzlüklerde hızlı araba yapmış ama RBR aracının güçlü olduğu taraflar, Mercedes'in bu aracının avantajlı olduğu pist sayısını çok azaltmış durumda. Hamilton'ın kendisi de Verstappen'in frene basması için yaptığı kirli hamlelere taviz vermeyeceğini söyledi, bu 2 sürücü arasında bu yıl bol temas göreceğiz gibi. :D Bana uyar, kaza izlemeyi seviyorum. Gerçi bu pistte muhtemelen 2 tur içinde Mercedes aracı temas yaşanabilecek mesafenin dışında kalacak ama neyse.

Ferrari'den de iyi bir şeyler bekliyorum, bu pist için uygun araçları var. Biri hariç düzlükler aşırı uzun değil, hız dezavantajlarını virajlarda tolere edip avantajlı duruma gelebilecek durumdalar. Leclerc zaten genç jenerasyonun en yetenekli 2 isminden biri bence, her yıl kullandığı arabanın çok üzerinde performanslar sergilemiş birisi. Sainz da beklediğimden daha iyi adapte olabilen bir sürücü, Leclerc gibi Vettel'i hayattan küstürmüş bir sürücüye karşı hem çok iyi performans gösterip hem takım içi dengeyi kurabilmiş durumda. Bu 2 sürücünün, McLaren sürücülerinden toplamda daha fazla puan alması muhtemel burada.

McLaren'da iş 4 numaranın eline bakıyor. Norris 5. ya da 6. olabilir iyi bir sürüşle (Öndeki 4 arabada kaza olmazsa) ama Ricciardo'nun zorlanması muhtemel. McLaren aracının önden kayma problemi var, Norris'in sürüş stili viraj girişinde normalden biraz daha fazla yavaşlayıp, viraj çıkışında burnu erken doğrultup gaza oturmak olduğu için bununla başa çıkabiliyor. Ricciardo'nun ise sürüş tekniği bundan tamamen farklı, viraja girerken çok geç fren yapan bir sürücü olduğu için yine mekanik tutuşunda sorun yaşayabilir Monaco gibi. Bu pistte Monaco'da kaybettiği kadar zaman kaybetmez ama epey geride kalmasını bekliyorum.

Russell yine puan alacak mı diye bekleyeceğiz ama alamayacak. Alonso da iyi bir sürüşle puan alabilir.
 
Favorim Red Bull. Ferrari aracına da uygun bir pist burası. Artık yeni araçlar virajları tam gaz döndükleri için eskisi kadar motor gücü önemsiz olmuyor bu pistte böyle bir durumda söz konusu.

Hamilton korkak olmadığını SilverStone da gösterdi, lewis copse de deneme yapmasaydı, Verstappen'de üzerine sürmeseydi kaza olmayacaktı aslında. İki pilotun da geri adım atmaması bu kazaya sebebiyet verdi. Hamilton'un dişlerini göstermesi gerekiyordu, şimdiye kadar hep frene basan kendisi oldu, bu bir anlamda göz dağıydı, senden korkmuyorum mesajıydı.

İkili arasındaki temaslar devam edecek gibi duruyor. Bir aksilik falan olmazsa Verstappen kazanır diyorum. Ferrari beklenenden daha hızlı olacak mı göreceğiz.
 
Hamilton'un dişlerini göstermesi gerekiyordu, şimdiye kadar hep frene basan kendisi oldu, bu bir anlamda göz dağıydı, senden korkmuyorum mesajıydı.
Ben şok! :D :D :D Asla beklemiyordum fikrinin değişeceğini. Ben de bunu anlatmaya çalışmıştım. Verstappen gibi kirli yarışan, üstelik de çok hızlı bir sürücüye karşı onun istediği gibi frene basarak geçemezsin. Hamilton geçmek istiyorsa, Verstappen'in ona yaptığı şeyin aynısını ona yapmak zorunda. Burada korkan ya da temaslarda arabası daha fazla hasar alan kaybedecek gibi.
 
Son düzenleme:
Asla beklemiyordum fikrinin değişeceğini.
Ben baştan beri Verstappen'in masum olmadığını söyledim. Her iki pilotun da kazayı önleyebileceğini yazmıştım. Benim için hâlâ Hamilton'un suçu daha büyük. Verstappen hatasının bedelini ağır ödedi.
 
Her iki pilotun da kazayı önleyebileceğini yazmıştım. Benim için hâlâ Hamilton'un suçu daha büyük. Verstappen hatasının bedelini ağır ödedi.
Yok demek istediğim, değiştirdiğini sandığım fikrin şu; 10 saniye ceza "o anki" şartlar ve zorlamalar nedeniyle yeterli aslında diyorsun gibi zannettim de. :D
 
Kasıtlı bir müdahale yok, şampiyonluk mücadelesi veren pilotlar arasındaki temasların cezası bu kadar hafif olmamalı, diğer takımlar ile aralarında bu kadar uçuk hız farkı varken. 2018 de Raikkonen, Hamilton'a Silverstone da temas etti, pitten geçme cezası aldı. Hamilton şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Daha önce uygulanmamış bir ceza değil. Bunu sırf Hamilton yaptığı için demiyorum Verstappen de böyle yapsa bunu derim. Ben her iki pilotun da sempatizanı değilim. Her ne kadar Hamilton %100 suçlu olmasa da sonuçta daha fazla suçlu olan taraf, bu yüzden bu kadar hafif bir ceza olmaması kanaatindeyim, tabii daha öncede buna benzer kazalarda 10 saniye de verildiği için bir şey diyemiyorum artık Verstappen'in akıllanmama hataları kendisine pahalı sonuçlar vermesine devam edecek. İleriki dönemler için cezalar güncellenebilir.
 

Geri
Yukarı